Vad är personsidor?

Denna funktion är tillgänglig endast för användare med Dropbox Business.
På personsidorna visas filer, mappar, möten och uppdateringar som du och den person vars personsida du visar delar, i Dropbox-klienten. Du kan även använda Slack, mejl eller skapa ett Zoom-möte med den teammedlemmen direkt från hens personsida.

Du kan visa personsidor för varje medlem i teamet. På dem visas följande information:

• Kontaktinformation och kalender för den person vars sida du tittar på
  • Delat material, inklusive material som personen har delat eller samarbetat om med dig under de senaste 90 dagarna
  • Senaste aktivitet för delat material och viktiga aktiviteter, däribland när en fil senast delats eller redigerats
  • Kommande delade Zoom-möten du har med personen

Hur tittar jag på en personsida?

Så här tittar du på en personsida:

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Under Personer i kolumnen till vänster klickar du på namnet.

Kan jag söka efter någons personsida?

Ja. Om du inte ser namnet på personen du letar efter kan du söka efter deras personsida. Gör så här:

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Under Personer i sidomenyn till vänster klickar du på Lägg till någon.
  3. Börja skriva namnet och klicka på personens profil från menyn som visas.
  4. Klicka på namnet för att se personsidan.

Kan jag se någons personsida på dropbox.com?

Nej, personsidor finns för närvarande bara tillgängliga i Dropbox-klienten.

Hur bestämmer Dropbox vilka som ska föreslås i avsnittet Personer?

Föreslagna personer bestäms av övriga Dropbox-användare du oftast och senast har delat eller samarbetat med, även om de inte använder Dropbox Business. Personer som föreslås kommer att ha glitter-ikonen bredvid sitt namn. Det går att nåla fast upp till 20 personer i sidomenyn genom att klicka på ikonen Nåla fast på sidomenyn (den ser ut som en nål) från deras personsida. Du kan också lägga till personsidor i avsnittet Personer genom att klicka på + Lägg till en person. Personerna som läggs till får inget meddelande när du lägger till dem eller visar deras sida.

Kan jag dölja eller ignorera personer som listas i min personlista?

Ja. Så här döljer eller ignorerar du någon som listas i din personlista:

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Under Personer i fältet till vänster högerklickar du på ett namn.
  3. Klicka på Ta bort från sidomenyn eller Ignorera förslag.

Hur ansluter jag mejl, kalender och Slack till min personsida?

Om du redan har anslutit något av dessa konton visas det automatiskt på din personsida.

Så här ser du vilka konton som är anslutna, och du kan också ansluta en ny app:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din profilbild (eller den grå cirkeln) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Anslutna appar.
  5. Om du vill ansluta ett nytt konto klickar du på Anslut till Google, Anslut till Outlook eller Anslut till Slack och följer instruktionerna.

Obs! Dropbox visar endast kalenderinformation enligt inställningarna för din kalender. Granska inställningarna för delning och säkerhet i din Google- eller Outlook-kalenderapp för att säkerställa att kalenderinformationen delas så som du vill.