Slik redigerer du opptak med Dropbox Capture

Oppdatert Oct 26, 2023
person icon

Dropbox Capture er tilgjengelig for alle Dropbox-kunder, men enkelte funksjoner kan kreve et annet abonnement.

Du kan redigere Dropbox Capture-opptakene dine, inkludert trimming og fjerning av utfyllingsord. Du kan også eksportere videoopptakene dine som GIF-er.
highlight icon

Merknader
:

• Kunder med Dropbox Basic-, Plus- og Family-abonnementer kan bare redigere videoer på fem minutter eller mindre.
  • Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise kan redigere videoer som varer i 30 minutter eller mindre.
  • Kun kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise kan fjerne utfyllingsord og lage GIF-er.
  • Det er en filstørrelsesgrense på 2 GB for alle opptak.

Slik klipper du videoopptak

For å trimme videoopptak laget med Dropbox Capture:

1. Åpne videoen via capture.dropbox.com.
  2. Klikk på Rediger video i høyre sidestolpe.
    • Du kan også åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen fra oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac). Hold markøren over en video og klikk på saks-ikonet for å redigere.
  3. Bruk kontrollene nederst i vinduet for å velge en del av videoen.
  4. Avhengig av hva du vil gjøre, klikker du på Behold utvalget eller Slett utvalget.
  5. Klikk på Lagre endringer
    • Du kan klikke på Avbryt når som helst for å endre videoen tilbake til dens opprinnelige tilstand.

Når de er lagret, vil redigerte videoer erstatte den originale filen.

Opptak kan gis nytt navn ved å klikke på blyantikonet til høyre for filnavnet.

Slik fjerner du fyllord

Når et videoopptak med lyd er mindre enn 30 minutter langt, kan du automatisk trimme videoen for å fjerne fyllord, «eh»-ene og «hm»-ene, fra lyden.

Slik gjør du det:

1. Logg på capture.dropbox.com
  2. Klikk på opptaket du vil fjerne fyllord fra.
  3. Klikk på Rediger.
  4. Klikk på Fjern utfyllingsord.
highlight icon

Merk: Dette er bare aktivert når videoen har blitt transkribert, og hvis det er funnet minst 1 utfyllingsord. Når du er ferdig, vil du se gule linjer på redigeringsforhåndsvisningen der et utfyllingsord er fjernet.

5. Klikk på Lagre endringer.

Prosessen for å fjerne utfyllingsord kan ta flere minutter, avhengig av lengden på videoen.

Slik oppretter du en GIF

Du kan lage GIF-filer med Dropbox Capture.

highlight icon

Merk: Opptaket må være på 30 sekunder eller mindre. Prosessen for å lage en GIF kan ta flere minutter, avhengig av lengden på opptaket.

Slik oppretter du en GIF på capture.dropbox.com:

1. Logg på capture.dropbox.com
  2. Klikk på opptaket du vil konvertere til GIF.
  3. Klikk på nedoverpilen ved siden av Del.
  4. Klikk på Last ned video som GIF.
  5. Forhåndsvis GIF-en og klikk Last ned.

GIF-en din blir lastet ned til datamaskinen din. Det originale opptaket i Dropbox Capture vil ikke bli påvirket.

Du kan opprette en GIF med Dropbox Capture-appen på macOS. Slik gjør du det:

1. Åpne Dropbox Capture-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Vis mer.
  3. Klikk på GIF.
  4. Velg hvilken del av skjermen du vil ta opp.
    • Klikk én gang for å ta opp hele skjermen.
    • Klikk og dra for å ta opp ønsket område på skjermen.
    • Trykk på mellomromstasten for å ta opp et spesifikt vindu.
  5. Klikk på stoppikonet (hvit firkant i en rød sirkel).
  6. GIF-en din lagres automatisk i Dropbox Capture.

Dropbox Capture-appen for Windows kan ikke lage GIF-er for øyeblikket.