Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Bijgewerkt Oct 04, 2023
Dit artikel bespreekt vaak voorkomende problemen met tweestapsverificatie en biedt stappen om deze problemen op te lossen.
highlight icon

Opmerking: Als je een teamlid bent van een Dropbox-teamaccount en problemen ondervindt met tweestapsverificatie, neem dan contact op met je teambeheerder voor hulp. Zij kunnen je instellingen voor tweestapsverificatie opnieuw instellen.

Telefoon kwijtgeraakt of telefoonnummer veranderd

Als je je telefoon bent kwijtgeraakt of een nieuw telefoonnummer hebt gekregen en je geen toegang meer hebt tot je oude telefoonnummer, zijn er verschillende alternatieve manieren om een tweestapsverificatiecode te ontvangen. Probeer de volgende methoden voordat je contact opneemt met Dropbox Support.

Je back‑upcode voor noodgevallen gebruiken

Het is mogelijk dat je een back-upcode voor noodgevallen hebt ingesteld bij het inschakelen van tweestapsverificatie. Als dit het geval is, is je gevraagd deze code te bewaren. Als je de back‑upcode nog hebt, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Geef je back‑upcode voor noodgevallen op en typ je code.

Je reservetelefoon gebruiken

Het is mogelijk dat je een back-uptelefoonnummer hebt toegevoegd bij het inschakelen van tweestapsverificatie. Als je dit hebt gedaan of je denkt dat je dit hebt gedaan, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Sms naar mijn reservetelefoon. Zoek die telefoon op of neem contact op met de persoon die de telefoon heeft, en volg vervolgens de aanwijzingen.

Een ander gekoppeld apparaat gebruiken

Als er meerdere apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Stuur me een melding. Je zou een melding moeten ontvangen op alle verbonden apparaten waarmee je bent aangemeld bij Dropbox. Tik op Controleren en vervolgens op Ja om je aan te melden.

Dropbox gebruiken in de taakbalk/menubalk

Als je de Dropbox desktop-app gebruikt, is je computer een vertrouwd apparaat en zul je geen tweestapsverificatiecode nodig hebben om je aan te melden. Klik op het Dropbox-pictogram in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac) en klik vervolgens op de wereldbol. Hiermee open je dropbox.com en wordt je automatisch aangemeld. Vanaf hier kun je tweestapsverificatie uitschakelen of je code voor tweestapsverificatie wijzigen.

Ongeldige code

Er zijn meerdere redenen mogelijk waarom je een foutmelding ziet over een ongeldige code:

• Je voert een oude code in. Als je meerdere verificatiecodes hebt aangevraagd, zal alleen de nieuwste werken.
  • Er is te veel tijd verstreken tussen het ontvangen van de code en het invoeren hiervan. Als dit het geval is, kun je een nieuwe code aanvragen.
  • Je telefoonprovider beperkt dit soort berichten. Je kunt 24 uur wachten en opnieuw proberen om je aan te melden, of je geblokkeerde berichten controleren.
  • Mogelijk moet je automatische tijdsynchronisatie op je mobiele apparaat inschakelen, probeer daarna opnieuw aan te melden. Voer hiervoor de onderstaande instructies uit die van toepassing zijn op jouw apparaat.
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Datum en tijd.
    • Afhankelijk van je apparaat vind je Datum en tijd onder Aanvullende instellingen of Systeem
  3. Zet Automatische datum en tijd aan.
    • Als Automatische datum en tijd al aan staat, zet je de schakelaar uit, wacht je een paar seconden en zet je deze weer aan om de functie te resetten.
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Datum en tijd.
  4. Zet Stel automatisch in aan.
    • Als Stel automatisch in al aan staat, zet je de schakelaar uit, wacht je een paar seconden en zet je deze weer aan om de functie te resetten.

Geen code ontvangen

Als je geen tweestapsverificatiecode hebt ontvangen, is dit mogelijk omdat je telefoonaanbieder dit soort berichten blokkeert.

Als je je tweestapsverificatiecode nog steeds niet kunt vinden, wacht dan 24 uur en probeer opnieuw aan te melden.

Tweestapsverificatiecode ontvangen, terwijl ik me niet probeerde aan te melden

Als je een tweestapsverificatiecode hebt ontvangen terwijl je niet probeert aan te melden, verander je Dropbox-wachtwoord dan zo snel mogelijk. Als je je niet kunt aanmelden bij je account, neem dan contact op met Dropbox support om te controleren of je account nog veilig is.

Ik hoef geen tweestapsverificatiecode in te voeren

Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, maar je geen code hoeft in te voeren, betekent dit waarschijnlijk dat je een vertrouwd apparaat gebruikt.

Je kunt zorgen dat de prompt weer verschijnt door de cache en de cookies in de internetbrowser op je computer te wissen of de vertrouwde status van je apparaten in te trekken. Je trekt als volgt de vertrouwde status in:

3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  5. Ga naar de sectie Tweestapsverificatie.
  6. Klik op Alles intrekken naast Vertrouwde apparaten.