Waarom heb ik een e‑mail gekregen over een eenmalige beveiligingscode?

Bijgewerkt Apr 11, 2024
Als Dropbox een verdachte aanmeldpoging detecteert, sturen we als extra beveiligingsstap een eenmalige beveiligingscode naar het e-mailadres dat aan je Dropbox-account is gekoppeld.
warning icon

Opmerking: als je een e-mail krijgt die afkomstig lijkt te zijn van Dropbox en je niet zeker weet of deze veilig is, kun je hier onze officiële domeinen controleren.

Als je hebt geprobeerd in te loggen op je Dropbox-account en een e-mail hebt ontvangen over een eenmalige beveiligingscode, gebruik dan de eenmalige beveiligingscode om het inloggen te voltooien.

Wat moet ik doen als ik niet heb geprobeerd in te loggen op mijn account?

Als je niet hebt geprobeerd je aan te melden bij je Dropbox-account en een e-mail hebt ontvangen over een eenmalige beveiligingscode, dan probeert iemand anders mogelijk toegang te krijgen tot je account. Volg de onderstaande instructies op basis van de e-mail die je hebt ontvangen.

Een e-mail van Dropbox met een eenmalige beveiligingscode en een link die gebruikers kunnen volgen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen.
Heb je de bovenstaande e‑mail ontvangen, klik dan op Ik heb niet geprobeerd me aan te melden en volg de aanwijzingen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
​​Alt-tekst: een e-mail van Dropbox met daarin een eenmalige beveiligingscode en een bericht dat de gebruiker deze e-mail kan negeren.
Heb je de bovenstaande e‑mail ontvangen, dan hoef je niets te doen.

Ik heb geen e-mail met de eenmalige beveiligingscode gekregen

Als je geen eenmalige beveiligingscode hebt ontvangen, is de e-mail mogelijk naar een spammap gestuurd of tegengehouden door een spamfilter.

Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je contactpersonen of vertrouwde afzenders en klik op Code opnieuw verzenden.

Wat moet ik doen als mijn eenmalige beveiligingscode niet werkt?

Als je eenmalige beveiligingscode niet werkt, is de code mogelijk verlopen. Probeer opnieuw in te loggen op je Dropbox-account om een ​​nieuwe code te ontvangen. Als je nog steeds niet kunt inloggen op je account, neem dan contact op met de ondersteuning van Dropbox.

Wat moet ik doen als ik geen toegang meer heb tot mijn e-mail?

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres waarmee je je bij Dropbox hebt geregistreerd, probeer dan de volgende methoden voordat je contact opneemt met de Dropbox-support:

Je back-upcode voor noodgevallen gebruiken

Mogelijk heb je op de pagina Beveiligingsinstellingen een back-upcode voor noodgevallen ingesteld. Met deze code krijg je toegang tot je account als je geen toegang meer hebt tot je e-mail.

Je gebruikt de back-upcode voor noodgevallen als volgt:

1. Klik op Problemen met het ontvangen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden.
  2. Klik op Back-upcode voor noodgevallen invoeren.
  3. Voer je code in.

Om te voorkomen dat een soortgelijk probleem zich opnieuw voordoet, wijzig je het e-mailadres dat aan je Dropbox-account is gekoppeld in het e-mailadres waartoe je toegang hebt.

Meer informatie over wijziging van het e-mailadres van je Dropbox-account.