Varför fick jag ett mejl om en engångssäkerhetskod?

Uppdaterat May 26, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-kunder.

Om Dropbox upptäcker ett misstänkt inloggningsförsök kommer vi att skicka en engångssäkerhetskod till den mejladress som är kopplad till ditt Dropbox-konto som ett ytterligare säkerhetssteg.
warning icon

Viktigt: Om du får ett mejl som verkar vara från Dropbox och du är osäker på om det är säkert kan du kontrollera våra officiella domäner.

Om du försökte logga in på ditt Dropbox-konto och fick ett mejl om en engångssäkerhetskod ska du använda engångssäkerhetskoden för att slutföra inloggningen.

Vad händer om jag inte försökte logga in på mitt konto nyligen?

Om du inte nyligen försökte logga in på ditt Dropbox-konto och fick ett mejl om en engångssäkerhetskod kan det hända att någon annan försöker komma åt ditt konto. Följ instruktionerna nedan baserat på mejlet du fick.

Ett e-postmeddelande från Dropbox som innehåller en engångssäkerhetskod och en länk som användare kan följa för att återställa sitt lösenord.
Om du fått mejlet ovan ska du klicka på Jag försökte inte logga in och följa anvisningarna för att återställa ditt lösenord.
Alttext: Ett e-postmeddelande från Dropbox som innehåller en engångssäkerhetskod och ett meddelande om att användaren kan ignorera detta e-postmeddelande.
Om du fått mejlet ovan behöver du inte göra något.

Jag fick inget e-postmeddelande med engångssäkerhetskoden

Om du inte fått en engångssäkerhetskod kan mejlet ha skickats till en skräppostsmapp eller stoppas av ett skräppost-filter.

Lägg till no-reply@dropbox.com till dina kontakter eller betrodda avsändare och klicka på Skicka kod igen.

Vad ska jag göra om min engångssäkerhetskod inte fungerar?

Om din engångssäkerhetskod inte fungerar kan koden ha löpt ut. Försök att logga in på ditt Dropbox-konto igen för att få en ny kod. Om du fortfarande inte kan logga in på ditt konto kontaktar du Dropbox support.

Vad ska jag göra om jag har förlorat åtkomst till min e-post?

Om du har förlorat åtkomst till e-postadressen du använde för att registrera dig hos Dropbox lkan du prova följande metoder innan du kontaktar Dropbox support:

Använd din Dropbox-säkerhetskod för nödfall

Du kan ha ställt in en säkerhetskod för nödfall på sidan för säkerhetsinställningar. Denna kod ger dig tillgång till ditt konto om du har förlorat åtkomst till din e-postadress.

Så här använder du din säkerhetskod för nödfall:

1. Klicka på Har du problem med att få en kod? i fönstret som visas när du försöker logga in.
  2. Klicka på Ange säkerhetskod för nödfall.
  3. Ange din kod.

För att förhindra att ett liknande problem uppstår igen, ändra e-postadressen som är kopplad till ditt Dropbox-konto till en som du har åtkomst till.

Läs mer om att ändra e-postadressen på ditt Dropbox-konto.

Vad ska jag göra om jag inte kan komma åt min registrerade e-post och jag inte har en verifieringskod?

Du kan använda återställningsformuläret för kontoåtkomst om du inte kan återställa ditt utgångna lösenord eller om du inte har fått en verifieringskod.

Så här kommer du åt återställningsformuläret för kontoåtkomst utan en reservkod:

1. Klicka på Har du problem med att få en kod?
  2. Klicka på Har ingen reservkod.
  3. Fyll i återställningsformuläret och klicka på Skicka svar.

Så här kommer du åt återställningsformuläret för kontoåtkomst med ett gammalt lösenord:

1. Klicka på Jag kan inte återställa mitt konto från den här sidan.
  2. Under ”Har du tappat åtkomsten till din mejladress?” klickar du på Ja.
  3. Under ”Har du en dator eller mobil enhet kopplad till Dropbox?” klickar du på Nej.
  4. Fyll i återställningsformuläret och klicka på Skicka svar.

Om du fortfarande inte kan logga in på ditt konto kontaktar du Dropbox support.