Varför fick jag ett mejl om en engångssäkerhetskod?

Uppdaterat Apr 11, 2024
Om Dropbox upptäcker ett misstänkt inloggningsförsök kommer vi att skicka en engångssäkerhetskod till den mejladress som är kopplad till ditt Dropbox-konto som ett ytterligare säkerhetssteg.
warning icon

Viktigt! Om du får ett mejl som verkar vara från Dropbox och du är osäker på om det är säkert kan du kontrollera Dropbox officiella domäner.

Om du försökte logga in på ditt Dropbox-konto och fick ett mejl om en engångssäkerhetskod ska du använda engångssäkerhetskoden för att slutföra inloggningen.

Vad händer om jag inte försökte logga in på mitt konto nyligen?

Om du inte nyligen försökte logga in på ditt Dropbox-konto och fick ett mejl om en engångssäkerhetskod kan det hända att någon annan försöker komma åt ditt konto. Följ instruktionerna nedan baserat på mejlet du fick.

Ett e-postmeddelande från Dropbox som innehåller en engångssäkerhetskod och en länk som användare kan följa för att återställa sitt lösenord.
Om du fått mejlet ovan ska du klicka på Jag försökte inte logga in och följa anvisningarna för att återställa ditt lösenord.
Alttext: Ett e-postmeddelande från Dropbox som innehåller en engångssäkerhetskod och ett meddelande om att användaren kan ignorera detta e-postmeddelande.
Om du fått mejlet ovan behöver du inte göra något.

Vad ska jag göra om min engångssäkerhetskod inte fungerar?

Om din engångssäkerhetskod inte fungerar kan koden ha löpt ut. Försök att logga in på ditt Dropbox-konto igen för att få en ny kod. Om du fortfarande inte kan logga in på ditt konto kontaktar du Dropbox support.