PDF-bestanden bewerken in Dropbox

Je kunt een PDF-bestand bewerken als je een voorbeeld ervan weergeeft op dropbox.com. Om een PDF in Dropbox te bewerken, moet het bestand kleiner zijn dan 111 MB en mag het niet met een wachtwoord zijn beveiligd.

Een PDF bewerken

Je bewerkt een PDF als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van het PDF-bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken boven de voorbeeldweergave van het bestand. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
    • Als je een pagina wilt invoegen, klik je op Pagina invoegen en volg je de aanwijzingen om een PDF vanuit je Dropbox-account in te voegen.
    • Om een pagina te draaien, klik je op de betreffende pagina in de linkerzijbalk en daarna op Rechtsom draaien of Linksom draaien.
    • Om de volgorde van de pagina's te wijzigen, klik je in de linkerzijbalk op de pagina('s) die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de gewenste nieuwe locatie.
    • Om een pagina te verwijderen, klik je in de linkerzijbalk op de betreffende pagina en daarna op Pagina verwijderen.
    • Om een interactief formulier in te vullen, klik je op het invulbare veld dat je wilt invullen en typ je in het tekstvak dat verschijnt.
      • Opmerking: om een PDF-formulier in Dropbox in te vullen, moet het een interactief PDF-bestand zijn met invulbare velden.
  5. Klik op Gereed.
  6. Klik op Een kopie opslaan of Origineel vervangen.
    • Als je Een kopie opslaan kiest, wordt het bewerkte PDF-bestand opgeslagen als een nieuw bestand in je Dropbox-account. De wijzigingen zijn dan niet zichtbaar voor personen met toegang tot het originele bestand.
    • Als je Origineel vervangen kiest, wordt het originele bestand in je Dropbox-account vervangen door het zojuist bewerkte PDF-bestand. Iedereen met toegang tot het originele bestand kan deze wijzigingen dan zien.
      • Opmerking: je kunt het origineel alleen vervangen als je de bestandseigenaar bent of bewerkingsrechten hebt.

Feedback delen

Je kunt feedback over PDF-bewerking delen met het Dropbox-team, bijvoorbeeld wat je van de functie vindt en wat je in de toekomst graag anders zou willen zien. Je deelt feedback als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van een PDF-bestand dat je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken boven de voorbeeldweergave van het bestand. Hiermee wordt de bewerkingsmodus geopend.
  4. Klik op Feedback delen rechtsonder op de pagina.
  5. Voer je feedback in.
  6. Vink het vakje aan naast k wil meedoen aan het Dropbox-gebruikersonderzoek, als je hierin geïnteresseerd bent.
  7. Klik op Verzenden.

Onderaan de pagina verschijnt een bericht waarin je wordt bedankt voor het delen van je feedback.

De functionaliteit voor bewerking van PDF-bestanden op dropbox.com wordt mogelijk gemaakt door PDFTron, Inc. Dropbox deelt je PDF-bestanden niet met PDFTron, Inc.