Een lid van een Dropbox-team schorsen

Bijgewerkt Jan 24, 2024

Bepaalde typen Dropbox-beheerders kunnen een lid van een Dropbox-team schorsen.

Geschorste teamleden raken onmiddellijk de toegang tot hun Dropbox-teamaccount en alle bestanden, mappen en Paper-documenten kwijt. Overige gevolgen voor het account:

• De schorsing kan later weer worden opgeheven.
  • Het account wordt uitgelogd op alle apparaten
  • Het account werkt nog steeds met gedeelde mappen en gedeelde links.

Als je verwijderde bestanden wilt herstellen uit een geschorst account, heb je hiervoor de tijd tot de periode voor de versiegeschiedenis afloopt (180 dagen voor de meeste teams).

Een teamlid schorsen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker die je wilt schorsen.
  5. Klik op Lid schorsen.
  6. Selecteer Schorsen en kies of je de bestanden van deze gebruiker wilt verwijderen van alle apparaten waarop hij of zij is ingelogd.
  7. Klik nogmaals op Schorsen.

De schorsing van een teamlid opheffen of een geschorst teamlid verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik in de vervolgkeuzelijst op Type lid en selecteer Geschorst.
  5. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gewenste gebruiker.
  6. Klik op Schorsing van lid opheffen of Lid verwijderen.

7.   Klik op Schorsing opheffen of Verwijderen.

Als je de schorsing van teamleden opheft, krijgen ze onmiddellijk weer toegang tot hun account. Ze ontvangen een e-mail met de mededeling dat hun account weer actief is en dat ze kunnen inloggen met hun bestaande wachtwoord (tenzij je team gebruikmaakt van eenmalige aanmelding).

Wat moet ik doen als mijn account is geschorst?

Als je lid bent van een team en je account is opgeschort, word je daar per e-mail van op de hoogte gebracht. Als je een persoonlijk Dropbox-account hebt, heeft de opschorting van je zakelijke account hierop geen invloed.

Wil je toegang tot je account, neem dan contact op met je beheerder. Weet je niet wie je beheerder is? Neem voor hulp contact op met de helpdesk, de IT-afdeling of een manager van je bedrijf.

Wat gebeurt er als ik Active Directory gebruik?

Wijzigingen van de gebruikersstatus in Active Directory worden alleen naar Dropbox Business-accounts gestuurd als je gebruikmaakt van de Dropbox AD-connector of toepassingen van derden. In de meeste gevallen worden wijzigingen van de gebruikersstatus maar in één richting doorgevoerd (van Active Directory naar Dropbox-teamaccounts). Dit is echter afhankelijk van de toepassing die je gebruikt.

Geldt een geschorste gebruiker nog steeds als een toegewezen licentie voor mijn teamaccount?

Ja, geschorste gebruikers gelden als toegewezen licenties voor je team. Dat wil zeggen dat de gegevens van de geschorste gebruiker en de deelrelaties worden bewaard en voor de accountbeheerder toegankelijk zijn zolang het account is geschorst.

Als je het aantal gebruikte licenties in je team wilt verminderen, kun je het account van de geschorste gebruiker verwijderen. Nadat je het account hebt verwijderd, kun je het overdragen aan iemand anders binnen het team.