De toegang tot een map beperken

Als je een map maakt in een teammap, heeft de nieuwe map automatisch dezelfde leden als de bovenliggende map. Wil je niet dat iedereen toegang heeft tot de nieuwe map, dan kun je de toegang beperken.

Opmerking: Je kunt alleen de toegang beperken tot mappen die in een teammap staan. Deze functionaliteit is uitsluitend beschikbaar voor Dropbox Business-teams.

Wanneer je de toegang tot een map wilt beperken, volg je de instructies voor jouw apparaat hieronder.

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar de map die je wilt bewerken.
  4. Wijs de map aan en klik op Delen.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van de groep of persoon die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen.

In de Dropbox-desktopapp

1. Klik met de rechtermuisknop op de gedeelde map.
  2. Klik op Delen...
  3. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van de groep of persoon die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Op je telefoon of tablet

1. Open de Dropbox-app.
  2. Klik op de map die je wilt bewerken.
    • Op Android-apparaten tik je op de pijl-omlaag.
    • Op iOS-apparaten tik je op (drie puntjes) of op # leden onder de naam van de gedeelde map.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op het tandwielpictogram.
  5. Tik op de pijl onder Wie heeft toegang.
  6. Tik op de groep of persoon die je wilt verwijderen.
  7. Tik op Toegang verwijderen.

In de beheerconsole

Als je een teambeheerder bent, heb je via de beheerconsole toegang tot alle teammappen, ook tot de mappen waarvan je geen lid bent. Je kunt als volgt de toegang tot een map beperken via de beheerconsole:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Teammappen.
  4. Ga naar de map die je wilt bewerken.
  5. Wijs de map aan en klik op Beheren.
  6. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de naam van de groep of persoon die je wilt verwijderen.
  7. Klik op Verwijderen.

Nadat je de toegang tot een map hebt beperkt, hebben nieuwe leden die aan de bovenliggende map worden toegevoegd, geen toegang tot die map. Leden die geen toegang hebben, zien wel de naam van de map en een minteken (zoals hieronder weergegeven), maar kunnen de map niet openen.

Opmerking: je kunt de map niet helemaal voor deze leden verbergen.