Använda en licensnyckel för att lösa in ett Dropbox Plus-erbjudande

Du kan bara lösa in en Dropbox-kampanjlicensnyckel om du i nuläget har ett Dropbox Basic- eller Plus-konto (2 TB) utan några tillägg.Klicka här för att se din nuvarande plan

Ett Dropbox Business-team kan lägga till en administratör från ett annat team för att hantera det egna teamet. Den nya administratören blir då multiteam-administratör. Den nya administratören, eller multiteam-administratören, kan göra samma saker som en administratör från ert eget team, förutom följande:

• De kan inte använda sidorna Fakturering eller Hjälp i adminkonsolen
  • De får inte logga in på en teammedlems konto

Vill du istället ge administratörsbehörighet till någon i det egna teamet? Läs hur.

Lägga till (eller ta bort) en administratör från ett annat team

Om du är teamadministratör kan du skicka en administratörsförfrågan till någon i ett annat team. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Betrodda team.
  5. Klicka på Lägg till ett team.
  6. Ange namnet eller mejladressen under Lägg till en teamadministratör från det betrodda teamet för administratören du vill lägga till.
  7. Klicka på Ge det betrodda teamet åtkomst till min adminkonsol.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Godkänn villkoren genom att markera rutan.
  10. Klicka på Skicka förfrågan.

Den andra administratören får ett mejlmeddelande där man går vidare till sidan Betrodda team för att godkänna förfrågan.

Vill du ta bort administratören från teamet går du till sidan Betrodda team och klickar på Ta bort åtkomst intill personens teamnamn.

Lägga till (eller ta bort) sig själv som administratör för ett annat team

Av säkerhetsskäl får du inte lägga till dig själv som administratör för ett annat team. Kontakta det andra teamets administratör och be hen följa stegen för att lägga till dig.

Vill du själv sluta vara ett annat teams administratör:

1. Logga in på det andra teamets adminkonsol.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Betrodda team.
  4. Klicka på Ta bort team intill teamet du vill ta bort dig själv från.

Dropbox arbetar med olika partners för att erbjuda prenumerationer på Dropbox Plus. Om du köper en av dessa prenumerationer får du en licensnyckel.

Om du har ett Plus-konto (2 TB) måste du betala för prenumerationen med ett kreditkort eller PayPal. Om du använder Apple/iOS-betalningar eller en Google Play-prenumeration måste du ändra betalningsmetod.

Så här löser du in en kampanjlicensnyckel för Dropbox

Om du redan har ett Dropbox-konto:

1. Klicka här för att logga in.
  2. Ange din licensnyckel.
  3. Välj land.
  4. Klicka på Börja använda Dropbox Plus.

Om du inte har något Dropbox-konto:

1. Klicka här för att skapa ett Dropbox-konto.
  2. Ange din licensnyckel.
  3. Välj land.
  4. Klicka på Börja använda Dropbox Plus.

Går det inte att lösa in din licensnyckel?

Om du för närvarande använder Apple Pay eller Google måste du ändra faktureringsmetoden till ett kreditkort eller PayPal-konto för att utnyttja licensnyckelerbjudandet.

Vi rekommenderar också att du provar några av dessa felsökningssteg:

1. Ange licensnyckeln igen för att kontrollera att du har angivit den rätt.
  2. Klicka här för att gå till din plansida och kontrollera att du inte redan har löst in nyckeln.
    • Om du tidigare var Dropbox Basic-användare bör nu ha ett Plus-konto
    • Om du redan är Dropbox Plus-användare bör du se en schemalagd licensnyckel
  3. Kontakta din licensnyckelleverantör för att verifiera nyckeln och se till att den gäller för det land som är kopplat till din faktureringsadress.

Om du kan bekräfta att licensnyckeln ska fungera och du fortfarande inte kan använda den kan du lämna in ett supportärende:

1. Gå till dropbox.com/support.
  2. Välj Konto.
  3. Välj Få hjälp med ett annat problem och skriv ”Problem med licensnyckel” i beskrivningen av problemet.