Sådan bruger du regler for navngivning i Dropbox

Denne funktion er tilgængelig for alle Dropbox-brugere på dropbox.com og i Dropbox-computerappen.

Regler for navngivning hjælper dig med at omdøbe filer og organisere mapper på din Dropbox-konto. Når du anvender regler for navngivning, sikrer det en ensartet navngivning af dit indhold på Dropbox, så det er nemmere at sortere filerne og navigere.

Sådan bruger du regler for navngivning

Sådan bruger du regler for navngivning på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Åbn den mappe, du vil organisere.
  3. Klik på “” (tre prikker) øverst på skærmen.
  4. Klik på Regler for navngivning.
  5. Vælg de regler for navngivning, du vil anvende.
    • Du kan vælge mellem følgende indstillinger:
      • Start filnavne med en dato – Dette tilføjer datoen for, hvornår filen blev uploadet til Dropbox, i filnavnet.
      • Skriv første bogstav i alle ord med stort – Dette skriver alle ord i filnavnet med stort begyndelsesbogstav.
      • Ret alle separatortegn til – Dette ændrer det tegn, der adskiller hvert ord i filnavnet.
      • Inkluder navn på overordnet mappe – Dette føjer navnet på mappen til filnavnet.
  6. Klik på Anvend.
    • Knappen Anvend viser, hvor mange filer der opdateres.

Sådan bruger du regler for navngivning fra Dropbox-appen på computeren:

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den mappe, du vil organisere.
  3. Vælg Regler for navngivning.
  4. Vælg de regler for navngivning, du vil anvende.
    • Du får vist indstillingerne Start filnavne med en datoSkriv første bogstav i alle ord med stortRet alle separatortegn til og Inkluder navn på overordnet mappe.
  5. Klik på Anvend.
    • Knappen Anvend viser, hvor mange filer der opdateres.

Ofte stillede spørgsmål

Kan du anvende regler for navngivning på udvalgte filer?

Aktuelt kan regler for navngivning kun anvendes på mapper. Ikke enkeltvis på filer.

Kan en regel for navngivning anvendes på en teammappe? Hvem kan anvende den, hvis det er muligt?

Ja, regler for navngivning kan anvendes på teammapper. Alle teammedlemmer med redigeringsadgang kan anvende dem.

Bliver regler for navngivning automatisk anvendt på nye filer?

Du har mulighed for at anvende regler for navngivning automatisk på de nye filer, der tilføjes i en mappe. Slå Anvend reglerne for navngivning på de nye filer, der tilføjes i mappen til for at bruge denne indstilling.

Kan jeg fortryde reglerne for navngivning?

Hvis du har indstillet regler for navngivning ved en fejl, kan du fortryde det ved at klikke på Fortryd i det panel, der vises nederst på skærmen.