Sådan ændres præferencer i Dropbox på computeren

Dropbox-programmet er tilgængeligt til operativsystemerne Linux, macOS og Windows. I menuen Præferencer kan du tilpasse Dropbox-appen, som du har lyst.

Afsnit i artiklen:

Video: Sådan tilpasser du Dropbox-computerappen

Se, hvordan du optimerer computerappen til den måde, du arbejder på.

Sådan får du adgang til menuen Præferencer

1. Klik på Dropbox-ikonet på computerens proceslinje eller menulinje.
  2. Klik på dit profilbillede eller dine initialer, og vælg Præferencer i menuen.

Afhængigt af dit operativsystem (Linux, macOS eller Windows) vises nogle af eller alle indstillingerne herunder i menuen Præferencer. På Linux kan du ændre nogle af indstillingerne med kommandoer.

Indstillinger under fanen Generelt

Start Dropbox, når systemet starter

Du kan vælge, at Dropbox starter automatisk, når du starter din computer. Denne indstilling anbefales for at sikre, at din Dropbox-mappe til enhver tid er synkroniseret online og på andre computere.

Sprog

Hvis du vil angive et andet sprog end operativsystemets standardindstillinger, kan du vælge det i denne menu.

Dropbox-badge

Vælg, om Dropbox-badget skal vises, hver gang du åbner en Microsoft Office-fil, om du kun vil se det, når andre har åbnet en fil, eller om du aldrig vil se det.

Åbn mapper i:

Du kan vælge, om mapper automatisk skal åbnes i Dropbox-mappen i Finder/Stifinder eller i computerappen. Se, hvordan du ændrer indstillingen.

Om Dropbox

Dette er den aktuelle version af din Dropbox-installation. Oplys dette nummer ved supporthenvendelser, eller brug nummeret til at se, om du har den nyeste version af Dropbox.

Indstillinger under fanen Konto

Private og arbejdsrelaterede konti

Hvis du har en privat konto og en arbejdsrelateret konto, kan du vælge hvilken kontos indstillinger du vil ændre.

Plads

Se, hvor meget ledig lagringsplads du har på din konto.

Forbindelse til konto

Her vises den e-mailadresse, der er knyttet til din Dropbox-konto. Du kan afbryde forbindelsen mellem denne Dropbox-konto og din computer. Hvis du afbryder forbindelsen, holder Dropbox op med at synkronisere til din konto på nettet. Du kan bruge samme knap til at forbinde en computer, der ikke er forbundet med, eller som tidligere har været forbundet med kontoen.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet din private og din arbejdsrelaterede Dropbox, vises begge sæt kontoindstillinger under denne fane. Du skifter mellem de to dropboxe ved at bruge knapperne øverst på fanen.

Indstillinger under fanen Import

Kameraoverførsler

Kameraoverførsel uploader automatisk billeder og videoer fra din telefon, dit kamera, et SD-kort og mange andre medieenheder, når du slutter dem til din computer. Klik på  Aktivér Dropbox-kameraimport for at slå kameraoverførsler til eller fra. Du kan også vælge, hvad du vil aktivere kameraoverførsler for.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet din private og din arbejdsrelaterede Dropbox-konto, aktiveres og anvendes Kameraoverførsel kun til din private Dropbox.

Skærmbilleder

Når du tager et skærmbillede, gemmer Dropbox det automatisk i din Dropbox og kopierer et link til din udklipsholder, så du kan dele det med det samme.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet din private og din arbejdsrelaterede Dropbox-konto, kan du vælge den Dropbox, du vil gemme skærmbilleder i.

Indstillinger under fanen Båndbredde eller Netværk

Du kan ændre båndbreddeindstillinger på en Mac-computer ved at klikke på Netværk og derefter på Rediger indstillinger ud for Båndbredde.

Downloadhastighed

• Begræns ikke: Vælg denne alternativknap, hvis Dropbox skal downloade filer fra Dropbox-serveren med den højest mulige hastighed.
  • Begræns til: Begræns hastigheden ved download ved at indtaste din egen downloadhastighed i kilobyte pr. sekund. Hvis du skriver "0", downloader Dropbox med den højest mulige hastighed.

Uploadhastighed

• Begræns ikke: Vælg denne alternativknap, hvis Dropbox skal uploade filer til Dropbox med den højest mulige hastighed.
  • Begræns automatisk: Vælg denne alternativknap, hvis du vil have, at Dropbox skal bestemme, hvilken hastighed dine filer overføres med under synkronisering.
  • Begræns til: Vælg din egen uploadhastighed i kilobyte pr. sekund her.

LAN-synkronisering

LAN-synkronisering er en netværksfunktion, der giver dig mulighed for at spare tid og båndbredde ved at downloade filer direkte fra andre computere på lokalnetværket. Hvis du fravælger indstillingen, synkroniserer Dropbox fra Dropbox-servere, hver gang den registrerer en ændring i din Dropbox-mappe.

Indstillinger under fanen Proxyer eller Netværk

Du kan ændre proxyindstillinger på en Mac-computer ved at klikke på Netværk og derefter på Rediger indstillinger ud for Proxyer.

Proxy-indstillinger

• Ingen proxy: Vælg Ingen proxy for at fortælle Dropbox, at du ikke vil bruge en proxyserver. Hvis du vælger denne indstilling, kan du undgå de problemer, der kan opstå, hvis Dropbox ikke kan finde en proxyserver.
  • Automatisk identificering: Med denne indstilling forsøger Dropbox automatisk at registrere dine proxyindstillinger. Vælg denne indstilling, hvis du ikke ved, om din internetforbindelse kræver en proxyserver.
  • Manuelt: Vælg denne alternativknap, hvis du vil indtaste dine proxyindstillinger manuelt. Denne indstilling bruges typisk af brugere eller af administratorer, der har en proxyserverkonfiguration, som ikke er standard.

Hvis du vælger Manuelt, kan følgende indstillinger redigeres:

• Proxytype: På denne rulleliste kan du vælge din proxyservers protokol. Dropbox understøtter HTTP, SOCKS4 og SOCKS5.
  • Server: Skriv URL-adressen og porten til din proxyserver her.
  • Proxyserver kræver en adgangskode: Markér dette afkrydsningsfelt, hvis din proxyserver kræver logon. Når du gør det, kan felterne Brugernavn og Adgangskode redigeres.

Indstillinger på fanen Meddelelser

Giv mig besked om

Du kan vælge, hvilke meddelelser du vil modtage, ved at ændre indstillingerne for meddelelser.

Forstyr ikke

På Mac-computere kan du slå meddelelser fra i et begrænset tidsrum. Vælg, hvor længe meddelelser skal være slået fra.

Indstillinger under fanen Synkronisering

Selektiv synkronsering

Med selektiv synkronisering kan du vælge, hvilke mapper fra din Dropbox-onlinekonto, du vil synkronisere til Dropbox-mappen på din computer. Hvis du fravælger en mappe, vises den ikke i din Dropbox-mappe, men den findes stadig på din konto på dropbox.com. Vi anbefaler, at du bruger selektiv synkronisering til de filer, som du sjældent bruger.

Smart synkronisering

Smart synkronisering er kun tilgængeligt i Dropbox Business, Plus og Professional.

Hvis du vælger indstillingen Lokal, vil de nye filer og mapper, du tilføjer din konto på dropbox.com, blive downloadet til Dropbox-mappen på computerens harddisk.

Hvis du vælger Kun online, vil de nye filer og mapper, du tilføjer din konto på dropbox.com, blive vist i Dropbox-mappen på din computer, men de er kun placeret online.

Bemærk! Indstillingerne for Smart synkronisering gælder kun mapperne på øverste niveau i din Dropbox-mappe. Alle filer og mapper på underordnede niveauer følger indstillingen for den overordnede mappe, medmindre du ændrer indstillingen manuelt.

Vælg Lad min administrator administrere denne indstilling, hvis du vil bruge dit teams standardindstilling.

Ofte stillede spørgsmål om synkroniseringsindstillinger

Hvorfor bliver mine filer downloadet til min computer, når Smart synkronisering er indstillet til Kun online?

Der er to årsager til, at en fil kan blive downloadet til din computers Dropbox-mappe, selvom Smart synkronisering er indstillet til Kun online:

• Filen eller mappen fandtes allerede på din computer, da du tilføjede den til din Dropbox-mappe
    • Hvis det er tilfældet, vil filen eller mappen fortsat optage plads på harddisken, medmindre du indstiller den til Kun online
    • Bemærk! Du kan også stoppe med at synkronisere den fra din computer ved hjælp af selektiv synkronisering
  • Du bruger et program, der skulle downloade filerne for at virke korrekte, f.eks.:
    • Tjenester til sikkerhedskopiering
    • Antivirussoftware
    • Lister over senest anvendte filer
    • Tredjepartsprogrammer, der overvåger filer

Efter at jeg har brugt selektiv synkronisering, hvorfor er mine mapper så markeret som Kun online, når Smart synkronisering er indstillet til Lokal?

Hvis du bruger Smart synkronisering (som kun findes i Dropbox Business, Plus og Professional), kan du stadig bruge selektiv synkronisering til at synkronisere mapper fra dropbox.com til din computers Dropbox-mappe. Disse mapper synkroniseres til din computer som Kun online uanset indstillingen af Smart synkronisering, men du kan når som helst ændre dem til Lokal.

Sådan ændrer du en mappe fra Kun online til Lokal

1. Højreklik på mappen.
  2. Hold markøren over Smart synkronisering.
  3. Klik på Lokal.

Placering af Dropbox-mappen

Denne indstilling ændrer placeringen af din Dropbox-mappe. Din Dropbox-mappe er normalt installeret i din brugermappe (der har samme navn som det, du logger på med). Du kan bruge denne indstilling til at angive en anden placering på harddisken.

Bemærk! Du kan ændre placeringen af din Dropbox-mappe, men du kan i øjeblikket ikke ændre navnet på Dropbox-mappen. Uanset hvor du anbringer den, får den navnet Dropbox eller Dropbox (teamnavn) for Business-konti og Dropbox (personlig) for forbundne private konti.

Er Dropbox nyt for dig?

Uanset om du ikke har brugt Dropbox før, eller du blot har brug for at få opfrisket din viden, kan du få mest muligt ud af din Dropbox-konto med vores selvstudier eller virtuelle kurser med instruktør .