Hvorfor bruger Dropbox-appen en masse processorkraft?

Dropbox-computerappen er gjort så effektiv som muligt. Den vil dog i perioder forbruge mere hukommelse (RAM) og processorkraft (CPU) end forventet. Det kan medføre, at nogle funktioner på computeren bliver langsommere, eller at computeren samlet set bliver langsommere.

Hvilke faktorer medfører et højt forbrug af hukommelse (RAM)?

Der er flere faktorer, som kan medføre et højere forbrug af hukommelse (RAM) end forventet, bl.a. antallet filer i din Dropbox-mappe. Jo flere filer, du har i din Dropbox-mappe, jo mere hukommelse bruger Dropbox til at holde styr på dem.

Hvilke faktorer kan medføre højt forbrug af processorkraft (CPU)?

Det er almindeligt, at der kører flere Dropbox-processer ad gangen. Hvis du kan se flere Dropbox-processer i Aktivitetsovervågning (macOS) eller Jobliste (Windows), skal du lade dem køre. De bliver måske brugt af computerappen eller andre Dropbox-funktioner. De søger også efter versionsopdateringer og holder øje med systemnedbrud.

Der være flere forklaringer på, at Dropbox-computerappen bruger mere processorkraft end forventet. Se følgende:

1) Computerappen er i gang med at synkronisere et stort antal filer

Computerappen kan bruge ekstra processorkraft, hvis den skal synkronisere et stort antal filer. Dette gælder især, når filerne på din computer synkroniseres første gang.

2) Eksterne faktorer (eller apps fra tredjeparter) er i konflikt med Dropbox

Nogle apps fra tredjeparter har adgang til filer i din Dropbox-mappe. Dropbox kan fortolke denne adgang som redigeringer af filerne og forsøge at synkronisere disse formodede ændringer. Hvis en app fra en tredjepart løbende får adgang til dine filer, vil Dropbox fortsætte med at synkronisere, hvilket vil medføre højere CPU-belastning.

Det kan som regel ske i forbindelse med apps til synkronisering og sikkerhedskopiering og antivirus- og sikkerhedssoftware fra tredjeparter, eller det kan ske, hvis en tredjepartsapp installeres i Dropbox-mappen.

Hvis du vil udelukke en app fra en tredjepart som årsag til høj CPU-belastning, skal du midlertidigt deaktivere alle apps fra tredjeparter i Aktivitetsovervågning (macOS) eller Jobliste (Windows). Kontrollér derefter, om CPU-belastningen for Dropbox reduceres.

3) Filerne i Dropbox-mappen har forkerte filtilladelser

Hvis der er filer i din Dropbox-mappe, der har forkert indstillede tilladelser, vil Dropbox løbende forsøge at synkronisere dem, uden at det lykkes.

4) Dropbox-mappen indeholder et stort antal filer

Dropbox-computerappens ydeevne begynder at blive forringet, når der er mere end 300.000 filer. Du kan forbedre ydeevnen og synkroniseringshastigheden ved hjælp af selektiv synkronisering.

5) Dropbox-mappen er installeret på en NAS-enhed

Dropbox-mappen bør aldrig installeres på en NAS-enhed, fordi Dropbox på computeren ikke er beregnet til at fungere sammen med netværksfilsystemer.

Du kan løse problemet ved at flytte din Dropbox-mappe tilbage til et fysisk tilsluttet drev. Eller du kan følge disse særlige trin for at anvende Dropbox korrekt med et eksternt drev.

6) Dit filsystem understøtter ikke udvidede attributter

Vores computerapp kræver, at du installerer Dropbox-datamappen på et drev med et filsystem, der understøtter udvidede attributter. Hvis den installeres andre steder, vil appen løbende forsøge at synkronisere dine filer, uden at det lykkes. Det medfører en høj CPU-belastning.

Du kan løse problemet ved at flytte din Dropbox-mappe til en harddisk eller partition med et understøttet filsystem.

7) Symbolske links medfører problemer

Hvis du har symbolske links i din Dropbox-mappe, kan du øge effektiviteten af Dropbox på computeren ved at fjerne dem. Symbolske links henviser til placeringer uden for Dropbox-mappen, og appen kan sidde fast, når den forsøger at få adgang til dem.

Bemærk! I nogle tilfælde synkroniserer Dropbox-computerappen måske kun selve filen for det symbolske link og ikke de faktiske filer eller mapper, som linket refererer til.

Hvis du ikke ved, om du har symbolske links i din Dropbox-mappe, kan du generere en liste over dem, der eventuelt findes, ved at følge nedenstående trin. Listen viser dig den komplette sti til alle symbolske links, samt hvor de peger hen uden for Dropbox-mappen.

Generelt set anbefaler vi, at du flytter reelle data (dine filer og mapper) til Dropbox-mappen og derefter opretter et symbolsk link på det sted, hvor dataene tidligere var placeret. På den måde befinder det symbolske link sig uden for Dropbox-mappen, mens de reelle data synkroniseres i din Dropbox. Hvis du bruger den model, har du både adgang til dine data på placeringen uden for Dropbox-mappen og i Dropbox.

Vælg dit operativsystem herunder for at få flere oplysninger:

Linux og macOS

1. Åbn Terminal via /Programmer/Hjælpeprogrammer/Terminal (eller åbn dit foretrukne kommandolinjeinput i Linux).
  2. Kopiér og indsæt nedenstående kommandolinje, og tryk på Enter på tastaturet.
  3. find ~/Dropbox -type l -exec ls -lah {} \;

Windows

1. Tryk på Windows-tasten + R (på samme tid) på dit tastatur.
  2. Indtast cmd, og tryk på Enter på dit tastatur for at åbne en kommandoprompt.
  3. Kopiér og indsæt kommandolinjen nedenfor, og tryk på Enter på tastaturet.
  4. dir "%HOMEPATH%\Dropbox" /a:l /s

Dropbox-mappen er som standard placeret i ~/Dropbox. Hvis du har en Dropbox Business-konto, er standardplaceringen for Dropbox Business-mappen ~/Dropbox [teamnavn]. Hvis du vil søge efter Dropbox Business-mappen, skal du erstatte ~/Dropbox med den komplette sti til Dropbox-mappen i anførselstegn. Du skal gøre det samme, hvis du har flyttet Dropbox-mappen til en anden placering end standardplaceringen. Se følgende eksempel på en sti:

find "brugere/Michael/Dokumenter/Dropbox (Enterprise)" -type l -exec ls -lah {} \;