Sådan flytter du Google Docs-, Sheets- og Slides-filer

Opdateret Dec 12, 2023

Denne artikel er for Dropbox-brugere, der har Google-filer på deres Dropbox-konto. Hvis du har modtaget en e-mail, hvor du bliver bedt om at konfigurere indstillingerne for migrering, er denne artikel for dig.

Se, hvordan du opretter og deler Google Docs-, Sheets- og Slides-filer i Dropbox.

Dropbox ændrer den måde, som Google Docs-, Sheets- og Slides- filer oprettes og gemmes i Dropbox. Hvis du har oprettet Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer på dropbox.com, skal du konfigurere dine indstillinger for at flytte eller konvertere for fortsat at have adgang til dem. Denne ændring sikrer, at du kan bruge opdaterede Google-funktioner, mens du holder filer organiseret med resten af dit Dropbox-indhold.

Der er to måder at gøre det på:

1. Flyt filerne til Google Drev (GDrive), og erstat dem med Dropbox-genveje. Du skal først logge på og oprette forbindelse til din Google-konto for at flytte filer til Google Drev. Dette er den anbefalede indstilling.
    • Dine Google-filer migreres automatisk til Google Drev og erstattes med tilsvarende genveje i Dropbox inden for 30 dage.
  2. Konverter Google-filerne (.gdoc, .gsheet, .gslide) til de tilsvarende Microsoft Office-filformater (.docx, .xlsx, .pptx).
highlighter icon

Bemærk! Hvis du ikke vælger en indstilling, bliver dine filer automatisk konverteret til Microsoft Office-formater, da vi ikke kunne forbinde dine Google- og Dropbox-konti.

Sådan finder du Google-filer på din Dropbox-konto

Brug Dropbox-søgning til at gennemgå dine Google-filer, før du uploader eller konverterer dine dokumenter. Det gør du på følgende måde:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på søgelinjen øverst på siden.
  3. Søg efter hver enkelt filtype: .gdoc, .gsheet og .gslides.

Sådan flytter du dine filer til Google Drev

Hvis du vil flytte dine filer, kan du klikke på knappen i din e-mail eller på det banner, der vises på dropbox.com. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
    • Der vises et pop op-vindue, hvor du kan flytte eller konvertere dine Google-filer.
  2. Vælg Flyt Google-filer til Google Drev med genveje.
  3. Klik på Næste.
  4. Klik på Opret forbindelse til konto.
  5. Følg anvisningerne for at oprette forbindelse til din Google-konto med den samme e-mailadresse som din Dropbox-konto.

Når der er oprettet forbindelsen mellem dine konti, bliver dine Google Docs-, Sheets- og Slides-filer uploadet til en ny mappe kaldet "Dropbox" på Google Drive, og genveje til disse filer bliver føjet til din Dropbox-konto som erstatning for de originale filer.

Sådan konverterer du dine filer til Microsoft Office-formater

Hvis du vil konvertere dine filer, kan du klikke på knappen i din e-mail eller på det banner, der vises på dropbox.com. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
    • Der vises et pop op-vindue, hvor du kan flytte eller konvertere dine Google-filer.
  2. Vælg Konverter Google-filer til Microsoft Office-filer
  3. Klik på Næste

Dine dokumenter bliver automatisk konverteret til de tilsvarende filtyper på din Dropbox-konto.

Hvis du ikke får vist muligheden for at flytte eller konvertere filer, kan du gøre det fra dine kontoindstillinger. Det gør du på følgende måde:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger
  4. Klik på Apps
  5. Klik på Konfigurer ud for Administrer indstillinger, og følg vejledningen.

Administrator: Sådan administrerer du Dropbox-integrationen med Google Drev

Hvis du er administrator for et team eller indhold, kan du administrere, hvilke apps til redigering af filer dit team kan bruge.Hvis dit team har oprettet Google Docs-, Sheets- eller Slides-filer på dropbox.com,skal de vælge, om de vil flytte deres filer til Google Drev, eller om de vil konvertere dem til de tilsvarende filer i Microsoft Office.

Hvis teamet flytter deres Google Docs-, Sheets- og Slides-filer til Google Drev, kan de bruge de nyeste Google-funktioner og holde deres filer organiseret med resten af teamets Dropbox-indhold. Google-filer kan åbnes og redigeres i Google Drev.

highlighter icon

Bemærk! Googles editor fungerer ikke længere til at åbne eller redigere filer i Dropbox, der ikke er Google-filer.For at fortsætte med at redigere disse filer, kræves der muligvis en ekstra Microsoft Office-licens.

Google-filer, der er i en teammappe, bliver konverteret til de tilsvarende Microsoft Office-filtyper, da de ikke har en enkelt ejer. Du kan dog flytte de konverterede filer til Google Drev. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på navnet på en konverteret fil for at åbne forhåndsvisningen.
  3. Klik på Fil øverst til venstre.
  4. Klik på Gem som ....
  5. Klik på Genvej til Google-dokumenter
  6. Klik på Gem for at bruge de samme delingstilladelser som den originale fil.

Hvis du ikke ønsker at blive ved med at blive spurgt om tilladelser, skal du sætte kryds i boksen ud for Spørg mig ikke igen. Hvis du bliver spurgt, skal du give Dropbox adgang til din Google-konto.

highlighter icon

Bemærk! Hvis Google Drev-integration er deaktiveret, konverteres teamets filer automatisk til de tilsvarende Microsoft Office-filer.

Få mere at vide om, hvordan du administrerer apps til din Dropbox-teamkonto.

Når migreringen er fuldført, genereres der rapporter for brugere og administratorer i .csv-format. Administratorer kan se filen med navnet “Rapport over migrering af Google-filer – Admin.csv” på dropbox.com.

FAQ

Hvad sker der med mine delingsindstillinger, hvis jeg flytter mine filer til Google Drev?

Hvis du flytter filer til Google Drev, anvendes de samme delingsindstillinger på dine Google-filer.

highlighter icon

Bemærk! Visse avancerede indstillinger for deling i Dropbox har ikke tilsvarende indstillinger i Google, f.eks. beskyttelse med adgangskode og delte links, som kun medlemmer af dit Dropbox-team har adgang til. Hvis det er tilfældet, anvender vi kun delingsindstillinger, som understøttes af Google Drev, og vi bevarer de avancerede delingsindstillinger for de Dropbox-genveje, der oprettes under migreringen. Der oprettes en migreringsrapport med navnet “Rapport over Google-migrering.csv”, som føjes til din Dropbox-konto sammen med disse oplysninger.

Hvad sker der med mine delingsindstillinger, hvis jeg konverterer til Microsoft Office-filer?

Hvis du konverterer til Microsoft Office-filer, bruges de eksisterende delingsindstillinger.

Hvordan ved jeg, hvilken løsning der er den bedste?

I de fleste tilfælde anbefaler vi, at du flytter dine filer over til Google Drev og bruger genveje til Dropbox. Hvis du bruger mange delte mapper eller deler med andre brugere end Google-brugere, anbefaler vi, at du konverterer til Microsoft Office-formater.

Hvad sker der, hvis jeg ikke gør noget?

Hvis du ikke reagerer på opfordringen inden den dato, du har fået besked om via e-mail, konverterer vi automatisk dine filer til Microsoft Office-formater, da vi ikke kan oprette forbindelse mellem dine Google- og Dropbox-konti automatisk.

Hvad gør jeg, hvis jeg får en fejlmeddelelse, når jeg flytter filer til Google Drev?

Hvis nogle af filerne ikke kunne konverteres, oprettes rapporten “Rapport over Google-migrering.csv” på din Dropbox-konto. Vi anbefaler også, at du kontrollerer din lagerplads på Google Drev og derefter manuelt uploader dokumenter.

Fastholder mine dokumenter formateringen, efter at jeg har flyttet dem til Google Drev?

Ja, dine dokumenter bevarer både formatering og indhold efter flytningen til Google Drev.

Ændres tilladelserne, efter at jeg har flyttet filer til Google Drev?

Du kan vælge, om du vil anvende de samme tilladelser/roller, når du uploader til Google. Hvis du har gruppetilladelser, forbliver de uændrede, efter at filerne er blevet flyttet.

Kan jeg stadig se versionshistorikken for mine dokumenter?

Dropbox-genveje gemmer ikke versionshistorikken for de ændringer, der foretages på Google Drev.  Det skal du bruge Google Drev til.

Hvad sker der med lagerpladsen på min Dropbox-konto?

Når du flytter filer manuelt, eller hvis de flyttes som en del af en migrering, frigøres der plads på din Dropbox-konto, men det vil påvirke lagerkapaciteten på din Google Drev-konto.

Hvad sker der, hvis jeg flytter en fil, der har samme navn som en eksisterende fil på Google Drev?

Hvis du flytter en fil med samme navn som en eksisterende fil på Google Drev, vil den dublerede fil fra dropbox.com få tilføjet et tal i navnet. Eksempel: “eksempel.docx” og  “eksempel (1).docx”.

Kan jeg stadig åbne Microsoft-filer med Google Docs, Sheets eller Slides?

Du kan ikke længere åbne Microsoft Office-filer på Google Drev i Dropbox. Hvis du fortsætter redigeringen, skal du muligvis bruge en ekstra Microsoft Office-licens.