Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties verplaatsen

Bijgewerkt Dec 13, 2023

Dit artikel is bedoeld voor Dropbox-gebruikers die Google-bestanden in hun Dropbox-account hebben. Als je een e-mail hebt ontvangen waarin je wordt gevraagd je voorkeuren voor migratie te configureren, dan is dit artikel voor jou bedoeld.

Ontdek hoe je Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties kunt maken en delen in Dropbox.

Dropbox verandert de manier waarop Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties worden gemaakt en opgeslagen. Als je een Google-document, -spreadsheet of -presentatie hebt gemaakt op dropbox.com, moet je je voorkeuren instellen op 'verplaatsen' of 'converteren' om er toegang toe te behouden. Deze wijziging zorgt ervoor dat je alle actuele Google-functies kunt gebruiken terwijl je je bestanden geordend houdt samen met de rest van je Dropbox-materiaal.

Je kunt dit op twee manieren doen:

1. Verplaats de bestanden naar Google Drive (GDrive) en vervang ze door Dropbox-snelkoppelingen. Je moet je aanmelden bij je Google-account en dit koppelen om bestanden te kunnen verplaatsen naar Google Drive. Dit is de aanbevolen optie.
    • Je Google-bestanden worden automatisch gemigreerd naar Google Drive en binnen 30 dagen vervangen door snelkoppelingen in Dropbox.
  2. Converteer de Google-bestanden (.gdoc, .gsheet, .gslide) naar de equivalente Microsoft Office-bestandsindelingen (.docxm .xlsx, .pptx).
highlighter icon

Opmerking: Als je geen keuze maakt, worden je bestanden automatisch geconverteerd naar Microsoft Office-bestanden, omdat we je Google- en Dropbox-accounts niet kunnen koppelen.

Google-bestanden vinden in je Dropbox-account

Controleer je Google-bestanden met Zoeken in Dropbox voordat je een document uploadt of converteert. Je doet dit als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik bovenaan de pagina op de zoekbalk.
  3. Zoek naar elk afzonderlijk bestandstype: .gdoc, .gsheet en .gslides.

Bestanden verplaatsen naar Google Drive

Klik op de knop in je e-mail of in de banner die verschijnt op dropbox.com om je bestanden te verplaatsen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
    • Er verschijnt een venster waarin je de Google-bestanden kunt verplaatsen of converteren.
  2. Selecteer Google-bestanden verplaatsen naar Google Drive met snelkoppelingen.
  3. Klik op Volgende.
  4. Klik op Account koppelen.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om je Google-account te koppelen met hetzelfde e-mailadres als je Dropbox-account.

Zodra je accounts zijn gekoppeld, worden je Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties geüpload naar een nieuwe map op Google Drive met de naam 'Dropbox'. Er zullen ook snelkoppelingen naar deze bestanden worden toegevoegd aan je Dropbox-account, deze vervangen de originele bestanden.

Google-bestanden converteren naar Microsoft Office-formaten

Klik op de knop in je e-mail in of de banner die verschijnt op dropbox.com om je bestanden te converteren. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
    • Er verschijnt een venster waarin je de Google-bestanden kunt verplaatsen of converteren.
  2. Selecteer Google-bestanden converteren naar Microsoft Office-bestanden
  3. Klik op Volgende

Je documenten worden automatisch geconverteerd naar het equivalent van de bestandsindelingen van je Dropbox-account.

Als de optie om je bestanden te verplaatsen of te converteren niet verschijnt, kun je dit ook doen via je accountinstellingen. Je doet dit als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik op Apps
  5. Klik op Configureren naast Voorkeuren beheren en volg de aanwijzingen op het scherm.

Beheerders: de integratie van Dropbox met Google Drive beheren

Als je een team- of materiaalbeheerder bent, kun je beheren welke apps je team mag gebruiken om bestanden te bewerken. Als je team een Google Documenten, Spreadsheets of Presentatie heeft gemaakt op dropbox.com, moeten ze kiezen om hun bestanden naar Google Drive te verplaatsen of om hun bestanden te converteren naar equivalente Microsoft Office-bestanden.

Door de Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties naar Google Drive te verplaatsen, kan je team alle actuele Google-functies gebruiken terwijl hun bestanden samen met de rest van het Dropbox-materiaal van het team geordend blijven. Google-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt in Google Drive.

highlighter icon

Let op: Google Editor werkt niet meer voor het openen of bewerken van bestanden in Dropbox die niet Google-bestanden zijn. Om deze bestanden te kunnen blijven bewerken, is mogelijk een aanvullende Microsoft Office-licentie vereist.

Google-bestanden die zich in een teammap bevinden, worden geconverteerd naar Microsoft Office-equivalenten omdat ze geen enkele eigenaar hebben. Je kan het geconverteerde bestand wel naar Google Drive verplaatsen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van een geconverteerd bestand om het voorbeeld weer te geven.
  3. Klik linksboven op bestand.
  4. Klik op Opslaan als….
  5. Klik op de snelkoppeling naar Google Documenten
  6. Klik op Opslaan om dezelfde machtigingen voor delen te gebruiken als het originele bestand.

Wil je niet steeds om machtigingen worden gevraagd, vink dan het vakje aan naast Niet meer vragen aan mij. Geef Dropbox toegang tot je Google-account als daarom wordt gevraagd.

highlighter icon

Let op: Als de Google Drive-integratie is uitgeschakeld, worden bestanden van je team automatisch geconverteerd naar equivalente Microsoft Office-bestanden.

Meer informatie over het beheren van apps voor je Dropbox-teamaccount.

Zodra de migratie is voltooid, worden rapporten voor gebruikers en beheerders gegenereerd als .csv- bestand. Beheerders zien een bestand met de titel “Google Migration Report - Admin.csv” op dropbox.com.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn instellingen voor delen als ik mijn bestanden naar Google Drive verplaats?

Als je bestanden naar Google Drive verplaatst, worden dezelfde instellingen voor delen toegepast op je Google-bestanden.

highlighter icon

Opmerking: Sommige geavanceerde Dropbox-instellingen voor delen hebben geen directe equivalent voor Google, zoals wachtwoordbeveiliging en gedeelde links die toegankelijk zijn voor leden van je Dropbox team. In dit geval passen we alleen instellingen voor delen toe die worden ondersteund door Google Drive en behouden we geavanceerde instellingen voor delen voor Dropbox-snelkoppelingen die tijdens de migratie zijn gemaakt. Een migratierapport met de naam “Google Migration Report.csv” zal worden toegevoegd aan je Dropbox-account met deze gegevens.

Wat gebeurt er met mijn instellingen voor delen als ik mijn bestanden converteer naar een Microsoft Office-bestand?

Als je een bestand converteert naar een Microsoft Office-bestand zullen bestaande instellingen voor delen worden behouden.

Hoe weet ik welke optie de beste is?

In de meeste gevallen raden we aan om je bestanden naar Google Drive te verplaatsen en Dropbox-snelkoppelingen te gebruiken. Als je veel gedeelde mappen gebruikt of deelt met niet-Google-gebruikers, raden we u aan te converteren naar Microsoft Office-indelingen.

Wat gebeurt er als ik niets doe?

Als je niet reageert op de aanwijzingen voor de datum die is vermeld in de e-mail, zullen we automatisch je bestanden converteren naar Microsoft Office-indelingen, omdat we niet automatisch je Google- en Dropbox-accounts kunnen koppelen.

Wat moet ik doen als ik een foutmelding krijg bij verplaatsing van bestanden naar Google Drive?

Als bestanden niet kunnen worden geconverteerd, vind je een rapport in je Dropbox-account met de naam “Google Migration Report.csv”, We raden je daarnaast aan om je opslagruimte in Google Drive te controleren en vervolgens handmatig documenten te uploaden.

Houden mijn documenten dezelfde opmaak nadat ze zijn verplaatst naar Google Drive?

Ja, je documenten behouden dezelfde opmaak en inhoud nadat ze zijn verplaatst naar Google Drive.

Veranderen de machtigingsinstellingen na de verplaatsing naar Google Drive?

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde machtigingen/rollen over te nemen wanneer je het bestand upload naar Google. Als je groepsmachtigingen hebt, blijven deze hetzelfde nadat je bestanden zijn verplaatst.

Kan ik de versiegeschiedenis van mijn documenten nog steeds volgen?

Dropbox-snelkoppelingen houden geen versiegeschiedenis bij van wijzigingen in Google Drive.  Hiervoor moet je Google Drive gebruiken.

Wat gebeurt er met de opslagruimte in mijn Dropbox-account?

Door bestanden handmatig of via migratie te verplaatsen, komt er opslagruimte vrij in je Dropbox-account en wordt er meer opslagruimte gebruikt in je Google Drive-account.

Wat gebeurt er als een bestand dat ik verplaats dezelfde naam heeft als een bestaand bestand in Google Drive?

Als een bestand dat je verplaatst dezelfde naam heeft als een bestaand bestand in Google Drive, wordt aan het gedupliceerde bestand van dropbox.com een nummer toegevoegd aan de naam. Bijvoorbeeld: “voorbeeld.docx” en “voorbeeld (1).docx”.

Kan ik nog steeds Microsoft-bestanden openen met Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties?

Je kunt geen Microsoft Office-bestanden meer openen in Google Drive in Dropbox. Om door te gaan met bewerken heb je mogelijk een extra Microsoft Office-licentie nodig.