Problemer med å få tilgang til delte mapper

Oppdatert Jan 31, 2024

Det er noen situasjoner der noen kanskje ikke kan bli med eller få tilgang til en delt mappe. Hver av situasjonene som er skissert i denne artikkelen, vil hjelpe deg med å fikse et problem du eller et medlem av en delt mappe har med å bli med eller få tilgang til en delt mappe.

Hvis du allerede er medlem av en delt mappe og den ikke fungerer som forventet, kan du lese om hvordan du løser problemer med delte mapper.

Hva betyr det når du ser en «Be om tilgang»-side?

Hvis du ser en «Be om tilgang»-side, er det sannsynlig at personen som delte mappene, sendte invitasjonen til en konto du ikke bruker regelmessig. Eller vedkommende kan ha sendt invitasjonen til feil person.

Når noen deler en fil eller en mappe, deler de den med en bestemt Dropbox-konto. Det er bare eieren av kontoen som kan få tilgang til innholdet.

Slik fikser du feilen «Be om tilgang»

Klikk på Be om tilgang. Når avsenderen har godkjent forespørselen, kan du se det delte innholdet.

Eller, du kan logge på kontoen som opprinnelig ble invitert.

Hva skjer når du ikke har en Dropbox-konto eller ikke er logget på?

Hvis du ikke har en Dropbox-konto eller ikke er logget på, blir du bedt om å logge på eller opprette en konto når du prøver å få tilgang til delt innhold. Hvis du ikke har en Dropbox-konto, må du opprette en for å få tilgang til den delte filen eller mappen.

Slik løser du det

Du kan logge på Dropbox-kontoen din eller opprette en konto for å se det delte innholdet.

Hvis du ikke ønsker å registrere deg for en konto, spør du om personen som delte den kan sende en delt kobling i stedet.

Hvorfor kan ikke folk akseptere invitasjonene til den delte mappen min?

Hvis du har problemer med å dele en mappe, er det mulig at personene du deler med, ikke har nok lagringsplass til å godta invitasjonen. Hvis du har problemer med å bli med i en delt mappe som noen har invitert deg til, er det mulig at mappen er større enn den gjenværende tilgjengelige lagringsplassen på kontoen din.

Hvorfor sier Dropbox at jeg må oppgradere kontoen min for å få tilgang til en delt mappe?

Hvert medlem av delte mapper må ha nok plass på kontoen sin til å godta invitasjonen til en delt mappe. Delte mapper krever lagringsplass i hver konto, siden det å godta en invitasjon til å bli med i en mappe betyr at du også legger den til i kontoen din.

Hvis du ser en «Kunne ikke legge til Dropbox»-melding, er det sannsynlig at dette er årsaken.

Du har for eksempel en Dropbox-konto med 2 GB, men har bare 1 GB ledig lagringsplass. Hvis noen deler en mappe på 3 GB med deg, vil du ikke kunne godta den invitasjonen. Du må enten få mer lagringsplass, oppgradere kontoen din eller be personen som deler, om å redusere størrelsen på mappen.

Vanlige spørsmål om problemer med tilgang til Dropbox-mapper

Kan jeg dele en mappe uten å bruke opp Dropbox-plass?

Hvis du vil dele en mappe uten å bruke mottakerens lagringsplass, kan du dele en kobling til mappen. Å dele en kobling til mappen betyr at folk kan se, kommentere og laste ned skrivebeskyttede kopier av filene i den mappen.

Kan jeg forlate en delt mappe?

Ja, du kan forlate en delt mappe. Dette fjerner bare mappen fra Dropbox-kontoen din. Alle andre medlemmer av mappen vil fortsatt ha tilgang.

Kan jeg dele Dropbox-lagringsplass med andre?

Hvis du er interessert i å dele plass mellom flere brukere, bør du vurdere et Dropbox-teamabonnement.