Problem med att komma åt delade mappar

Uppdaterat Jan 31, 2024

Det finns några situationer när någon kanske inte kan gå med i eller komma åt en delad mapp. Var och en av situationerna som beskrivs i den här artikeln hjälper dig att åtgärda ett problem som du eller en medlem i en delad mapp har med att gå med i eller komma åt en delad mapp.

Om du redan är medlem i en delad mapp och det inte fungerar som förväntat kan du läsa om hur man åtgärdar problem med delade mappar.

Vad betyder det när du ser en ”Begär åtkomst”-sida?

Om du ser sidan ”Begär åtkomst” är det troligt att personen som delat mappen har skickat inbjudan till ett konto som du inte använder regelbundet. Eller så kan de ha skickat inbjudan till fel person.

När någon delar en fil eller mapp delar de den från ett specifikt Dropbox-konto. Endast kontoägaren har åtkomst till innehållet.

Åtgärda felet ”Begär åtkomst”

Klicka på Begär åtkomst. När avsändaren godkänner din begäran kan du visa det delade innehållet.

Eller så kan du logga in med det konto som personen som delade ursprungligen bjöd in.

Vad händer om du inte har ett Dropbox-konto eller inte är inloggad?

Om du inte har ett Dropbox-konto eller om du inte är inloggad blir du ombedd att logga in eller skapa ett konto när du försöker komma åt delat material. Om du inte har något Dropbox-konto måste du skapa ett för att få åtkomst till den delade filen eller mappen.

Så åtgärdar du det

Du kan logga in på ditt Dropbox-konto eller skapa ett konto för att se det delade materialet.

Om du inte vill registrera något konto kan du be den som delar att skicka en delad länk i stället.

Varför kan inte folk acceptera inbjudan till min delade mapp?

Om du har problem med att dela en mapp är det möjligt att de personer du delar med inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att godkänna inbjudan. Om du har problem med att gå med i en delad mapp som någon bjuder in dig till är det möjligt att mappen är större än det tillgängliga lagringsutrymmet som finns på ditt konto.

Varför säger Dropbox att jag måste uppgradera mitt konto för att få åtkomst till en delad mapp?

Varje medlem i en delad mapp måste ha tillräckligt med lagringsutrymme på sitt konto för att godkänna inbjudan till en delad mapp. Varje konto måste ha lagringsutrymme, eftersom att godkänna en inbjudan till att gå med i en mapp innebär att man lägger till det till sitt eget konto.

Om du ser meddelandet ”Det gick inte att lägga till i Dropbox” är det troligt att det är orsaken.

Ett exempel är om du har ett Dropbox-konto på 2 GB, men det bara finns 1 GB ledigt lagringsutrymme. Om någon delar en mapp på 3 GB med dig kommer du inte att kunna godkänna den inbjudan. Du måste antingen tjäna mer lagringsutrymme, uppgradera ditt konto eller be personen som delar att minska storleken på mappen.

Vanliga frågor om problem med att komma åt Dropbox-mappar

Går det att dela en mapp utan att använda lagringsutrymme på Dropbox?

Om du vill dela en mapp utan att använda mottagarens lagringsutrymme kan du dela en länk till mappen. Att dela en länk till mappen innebär att andra kan visa, kommentera och ladda ner skrivskyddade kopior av filerna i den mappen.

Kan jag lämna delade mappar?

Ja, du kan lämna en delad mapp. Det här tar bara bort mappen från ditt Dropbox-konto. Alla andra medlemmar i mappen kommer fortfarande att ha åtkomst.

Går det att dela lagringsutrymme i Dropbox med andra?

Om du är intresserad av att dela ett lagringsutrymme mellan flera användare kan du överväga en plan för Dropbox-team.