Als bestanden zijn beschadigd of bestandsnamen zijn gewijzigd door ransomware

Als je account is geïnfecteerd met ransomware, kun je de schade beperken door deze stappen uit te voeren.

1) Ontkoppel het apparaat van Dropbox

Ontkoppel het geïnfecteerde apparaat dat verbonden is met je Dropbox-account. Weet je niet welk apparaat is geïnfecteerd, dan kun je het beste alle apparaten ontkoppelen.

2) Zet de gewenste bestanden of mappen terug

Een afzonderlijk bestand terugzetten:

1. Ga naar de pagina met de versiegeschiedenis van je bestand.
  2. Selecteer een versie van het bestand voordat de ransomware actief werd.
  3. Klik op Terugzetten.

Een groot aantal bestanden terugzetten:

3) Koppel je apparaat opnieuw

Meer informatie over hoe je een apparaat opnieuw koppelt

Voordat je een apparaat opnieuw koppelt, raden we je aan de volgende acties uit te voeren:

• Controleer of er geen malware meer op je apparaat staat.
  • Verwijder de Dropbox-map met de bestanden die door de ransomware zijn versleuteld.
    • Wanneer je een apparaat opnieuw koppelt, worden de teruggezette bestanden van Dropbox gedownload, in plaats van de versleutelde bestanden.

Maak je je nog steeds zorgen over je Dropbox-account, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.