Hoe lang bewaart Dropbox mijn verwijderde bestanden en gegevens?

Dropbox bewaart verwijderde en vorige versies van bestanden gedurende een specifieke periode voor het geval dat je ze wilt terugzetten. Na deze periode worden de verwijderde bestanden gemarkeerd voor definitieve verwijdering uit ons systeem en gewist van onze opslagservers. Definitief verwijderde bestanden kun je niet meer terugzetten.

De periode voor het terugzetten van bestanden is afhankelijk van je Dropbox-abonnement:

Opmerkingen:

• Als je lid bent van een Dropbox Business-team dat een uitgebreide versiegeschiedenis heeft aangeschaft, kun je elk bestand dat in de afgelopen tien jaar is verwijderd, nog herstellen.
  • De uitgebreide versiegeschiedenis is niet langer beschikbaar voor Dropbox Plus-gebruikers, maar als je al eerder de uitgebreide versie van de versiegeschiedenis hebt aangeschaft, heb je een volledig jaar om vorige versies terug te zetten.
  • Bestanden kunnen verwijderd worden vóór het einde van de herstelperiode van bestanden als ze deel uitmaken van een verwijderingsbeleid voor gegevens.

Bestanden definitief verwijderen

Wanneer je bestanden markeert voor definitieve verwijdering, kun je zorgen dat ze onmiddellijk worden gewist.

Bestanden definitief verwijderen

Als je lid bent van een Dropbox Business-team kan je teambeheerder je mogelijkheid beperken om bestanden definitief verwijderen, met inbegrip van een beleid voor gegevensbewaring.

Je Dropbox-account verwijderen

Als je je Dropbox Basic-, Plus-, Family- of Professional-account verwijdert, starten we met het verwijderen van de bestanden die je hebt opgeslagen in je account.

Zie het gedeelte Bewaring van ons Privacybeleid voor meer informatie.

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, kan alleen je beheerder je account uitschakelen en je bestanden verwijderen.