Een Dropbox-bestand instellen om te worden genegeerd

Je kunt een bestand of map zo instellen dat het item door Dropbox wordt 'genegeerd'. Dit biedt je de mogelijkheid om bestanden en mappen in de Dropbox-map op je computer te plaatsen zonder dat ze worden opgeslagen op dropbox.com of de Dropbox-server.

Een genegeerd item (bestand of map) blijft gewoon op dezelfde plek staan in je Dropbox-map en wordt gesynchroniseerd met de harde schijf van je computer. Het item wordt echter verwijderd van de Dropbox-server en je andere apparaten, is niet toegankelijk via dropbox.com en wordt niet gesynchroniseerd met je Dropbox-account.

Opmerkingen:

• Alle bestanden en mappen in een genegeerde map worden ook genegeerd.
  • Als je een genegeerde map verplaatst, blijft deze genegeerd, tenzij je de map in een map zet die niet wordt genegeerd.

Een bestand of map instellen om door Dropbox te worden genegeerd

Volg de onderstaande instructies voor je besturingssysteem om een bestand of map te negeren.

Mac

1. Open het programma Terminal op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke aanduiding voor het pad van het te negeren bestand of de te negeren map.
xattr -w com.dropbox.ignored 1 /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Druk op Return op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een grijs minteken om aan te geven dat het bestand of de map wordt genegeerd.

Windows

1. Open het programma PowerShell op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke aanduiding voor het pad van het te negeren bestand of de te negeren map.
Set-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox\ (Personal)/YourFileName.pdf'  -Stream com.dropbox.ignored -Value 1
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een grijs minteken om aan te geven dat het bestand of de map wordt genegeerd.

Linux

1. Open het programma Terminal op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke aanduiding voor het pad van het te negeren bestand of de te negeren map.
attr -s com.dropbox.ignored -V 1 /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een grijs minteken om aan te geven dat het bestand of de map wordt genegeerd.

Een bestand of map instellen om niet meer door Dropbox te worden genegeerd

Volg de onderstaande instructies voor je besturingssysteem als je een bestand of map niet langer wilt negeren.

Mac

1. Open het programma Terminal op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke padaanduiding door het pad van het item dat je wilt negeren.
xattr -d com.dropbox.ignored /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Druk op Return op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een groen vinkje om aan te geven dat het bestand of de map niet langer wordt genegeerd.

Opmerking: als je slimme synchronisatie gebruikt, kan het pictogram ook veranderen in een pictogram voor alleen-online of een pictogram voor een gemengde status, afhankelijk van je instellingen. Meer informatie over synchronisatiepictogrammen en hun betekenis

Windows

1. Open het programma PowerShell op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke padaanduiding door het pad van het item dat je wilt negeren.
Clear-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox\ (Personal)/YourFileName.pdf' -Stream com.dropbox.ignored
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een groen vinkje om aan te geven dat het bestand of de map niet langer wordt genegeerd.

Opmerking: als je slimme synchronisatie gebruikt, kan het pictogram ook veranderen in een pictogram voor alleen-online of een pictogram voor een gemengde status, afhankelijk van je instellingen. Meer informatie over synchronisatiepictogrammen en hun betekenis

Linux

1. Open het programma Terminal op je computer.
  2. Typ de onderstaande code en vervang de tijdelijke padaanduiding door het pad van het item dat je wilt negeren.
attr -r com.dropbox.ignored /Users/yourname/Dropbox\ \(Personal\)/YourFileName.pdf
  1. Druk op Enter op je toetsenbord.

Het pictogram naast het bestand of de map verandert in een groen vinkje om aan te geven dat het bestand of de map niet langer wordt genegeerd.