Dropbox Terugdraaien gebruiken

Dropbox Business-teambeheerders moeten zich aanmelden voor het gebruik van deze functie. Ga hiervoor naar de beheerconsole en klik achtereenvolgens op InstellingenVroege toegang en Inschrijven (naast Dropbox Terugdraaien).

Dropbox Terugdraaien is een tool waarmee je een groot aantal wijzigingen in één keer ongedaan kunt maken. Dit is vooral handig bij een incident waarin veel gegevens verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld als je account is geïnfecteerd met een virus.

Deze functie is beschikbaar voor Dropbox Plus-, Professional- en Business-accounts. Meer informatie over het upgraden van je account

Als je slechts een paar wijzigingen ongedaan wilt maken, is het misschien handiger om deze stappen te volgen:

Dropbox Terugdraaien gebruikt je versiegeschiedenis om wijzigingen in je bestanden en mappen ongedaan te maken.

• Dropbox Plus-accounts kunnen alle bestandsbewerkingen of ‑verwijderingen van de afgelopen 30 dagen terugdraaien.
  • Dropbox Business-accounts kunnen alle bestandsbewerkingen of ‑verwijderingen van de afgelopen 120 dagen terugdraaien.
  • Dropbox Professional-accounts kunnen alle bestandsbewerkingen of ‑verwijderingen van de afgelopen 180 dagen terugdraaien.

Dropbox Terugdraaien maakt het volgende ongedaan:

• Bestandsbewerkingen, naamswijzigingen, toevoegingen en verwijderingen.
  • Acties die zijn uitgevoerd in gedeelde mappen, inclusief mappen die eigendom van andere mensen zijn.
  • Acties ondernomen in mappen van Dropbox Business-teams waarvan je lid bent en waartoe je toegang hebt.

Dropbox Terugdraaien maakt het volgende niet ongedaan:

• Wijzigingen die in Paper-documenten zijn aangebracht.
  • Wijzigingen in bestanden of mappen die eigendom zijn van andere teams.
  • De bestandsgeschiedenis (het terugdraaien wordt toegevoegd aan de geschiedenis).
  • Wijzigingen in lidmaatschappen van bestanden of mappen (als je bijvoorbeeld bent verwijderd uit een gedeelde map, ben je na het terugdraaien niet opnieuw lid van die map).

Dropbox Terugdraaien kan definitief verwijderde bestanden niet terugzetten of wijzigingen niet ongedaan maken als deze acties ouder zijn dan de versiegeschiedenis van je account.

Dropbox Terugdraaien gebruiken

Opmerking: Dropbox Terugdraaien is niet beschikbaar in de mobiele Dropbox-app. Je kunt Dropbox Terugdraaien als volgt gebruiken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
    • Gebruik je de Dropbox-desktopapp, klik dan met de rechtermuisknop op de map die je wilt terugdraaien, klik op Terugdraaien en ga door naar stap 5.
  2. Klik op Bestanden
    • Als je dropbox.com op je telefoon hebt geopend, klik je op  (pictogram met drie puntjes) rechtsboven in het scherm.
  3. Klik aan de rechterkant op Dropbox Terugdraaien als je je hele Dropbox-account wilt terugdraaien.

Dropbox Business: als je lid bent van een Dropbox Business-team, klik je op Dropbox Terugdraaien om je persoonlijke bestanden en gedeelde mappen terug te draaien.

• Opmerking: als je een paarse map ziet met je naam erop, open je die map en klik je op Dropbox Terugdraaien om je persoonlijke en gedeelde mappen terug te draaien.

Klik op een teammap en vervolgens op Deze map terugdraaien om je teambestanden terug te draaien. Herhaal deze stap voor elke teammap.

1. Open een map en klik op Deze map terugdraaien als je alleen een bepaalde map wilt terugdraaien. Alle mappen die zijn opgeslagen in die map, worden ook teruggedraaid.
  2. Klik op Aan de slag. Je ziet nu een grafiek waarin de activiteit voor de map per dag wordt aangegeven.
  3. Klik op de grafiek om een dag te kiezen.
    • Je kunt het beste een dag vlak voor het incident kiezen. Het incident wordt meestal als een piek in de grafiek weergegeven.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Zoek in de lijst Optimaliseren de oudste wijziging die je ongedaan wilt maken en klik op de blauwe lijn die eronder staat.
    • Alle bestandswijzigingen boven de blauwe lijn worden grijs weergegeven om aan te geven dat ze na de terugdraaiactie ongedaan zijn gemaakt.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Terugdraaien. Je ontvangt een e-mail nadat het terugdraaien is voltooid.
Klik op Map terugdraaien, selecteer een tijdstip, klik op Volgende en vervolgens op Terugdraaien.

Wat moet ik doen nadat ik Dropbox Terugdraaien heb gebruikt?

Nadat je Dropbox Terugdraaien hebt gebruikt, raden we je het volgende aan:

• Controleer je account op dropbox.com om te zien of de juiste wijzigingen zijn uitgevoerd.
  • Wacht tot al het materiaal is gesynchroniseerd met je gekoppelde apparaten voordat je wijzigingen aanbrengt.

Misschien kom je tot de ontdekking dat je naar een eerder tijdstip had moeten terugdraaien. In dat geval kun je de volgende stappen uitvoeren om via Dropbox Terugdraaien een eerder tijdstip te kiezen in de grafiek Bestandsactiviteit of de lijst Optimaliseren

Kan ik Dropbox Terugdraaien ongedaan maken?

Ja, je kunt Dropbox Terugdraaien ongedaan maken door je account terug te draaien naar een tijdstip dat vóór de eerste terugdraaiactie valt.

Als je bijvoorbeeld om vier uur vanmiddag je account hebt teruggedraaid naar drie dagen geleden, kun je met Dropbox Terugdraaien je account vervolgens terugzetten naar een tijdstip vóór vier uur vanmiddag.

Hoe ver kan ik met Dropbox materiaal terugdraaien?

Dropbox Terugdraaien kan alleen wijzigingen ongedaan maken die zijn gemaakt met de versiegeschiedenis van je account.

Heb je nog vragen?

Bekijk een lijst met veelgestelde vragen over Dropbox Terugdraaien.