Dropbox Rewind gebruiken

Bijgewerkt Feb 13, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die beschikbaar is voor gebruikers met het Dropbox Backup -abonnement, of Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus of Enterprise.

Deze functie is niet beschikbaar in de mobiele Dropbox-app of voor gebruikers van de bètaversie van Dropbox Backup.

Dropbox Terugdraaien is een tool waarmee je een groot aantal wijzigingen in één keer ongedaan kunt maken. Dit is vooral handig bij een incident waarin veel gegevens verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld als je account is geïnfecteerd met een virus.

Als je slechts een paar wijzigingen ongedaan wilt maken, is het misschien handiger om deze stappen te volgen:

warning icon

Belangrijk: Standard bestand herstelperioden en -opties niet direct vanuit de functie Verzenden en volgen aanvragen om bestand te verwijderen. Het verwijderen van een bestand uit Verzenden en volgen is permanent en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Dropbox Rewind maakt het volgende ongedaan:

• Bestandsbewerkingen, naamswijzigingen, toevoegingen en verwijderingen.
  • Acties die zijn uitgevoerd in gedeelde mappen, inclusief mappen die eigendom van andere mensen zijn.
  • Acties die zijn uitgevoerd in mappen van een Dropbox-team waarvan je lid bent en waarvoor je bewerkingsrechten hebt.

Dropbox Rewind maakt het volgende niet ongedaan:

• Wijzigingen die verder teruggaan dan de versiegeschiedenis van je account
  • Definitief verwijderde bestanden.
  • Wijzigingen in Paper-documenten (tenzij je de release van Dropbox Paper uit 2020 gebruikt).
  • Wijzigingen in bestanden of mappen die eigendom zijn van andere teams.
  • De bestandsgeschiedenis (het terugdraaien wordt toegevoegd aan de geschiedenis).
  • Wijzigingen in lidmaatschappen van bestanden of mappen. Als je bijvoorbeeld bent verwijderd uit een gedeelde map, word je niet opnieuw lid van die map als je Dropbox Rewind gebruikt.

Bekijk deze video voor een kort overzicht van Dropbox Rewind.

Dropbox Rewind gebruiken

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Je mappen terugdraaien:
    • Klik op '…' (drie horizontale puntjes) naast Organiseren en vervolgens op Deze map terugdraaien om je hele Dropbox-account terug te draaien.
    • Om alleen een bepaalde map terug te draaien, wijs je de naam van de map aan en klik je op "" (drie horizontale puntjes) naast Activiteit en vervolgens op Deze map terugdraaien. Hiermee worden ook alle mappen binnen die specifieke map teruggedraaid.
  3. Klik op Rewind uitproberen.
  4. Klik op de grafiek om een dag te kiezen.
    • Je kunt het beste een dag vlak voor het incident kiezen. Het incident wordt gewoonlijk als een piek in de grafiek weergegeven.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Zoek in de lijst Optimaliseren de oudste wijziging die je ongedaan wilt maken en klik op de blauwe lijn eronder.
    • Alle bestandswijzigingen boven de blauwe lijn worden grijs weergegeven. Dit betekent dat ze na de terugdraaiactie ongedaan zijn gemaakt.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Terugdraaien. Je ontvangt een e-mail nadat het terugdraaien is voltooid.
highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-teamaccount en de instructies onder stap 2 volgt om je hele Dropbox-account terug te draaien, worden alleen je persoonlijke bestanden en gedeelde mappen teruggedraaid. Als je een teammap wilt terugdraaien, volg je de instructies in stap 2 om een bepaalde map terug te draaien. Herhaal dit voor elke teammap.

In Dropbox Backup

1. Open de voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de tab Back‑ups.
  3. Klik op Back-ups beheren.
  4. Selecteer aan de linkerkant de back-up die je wilt beheren.
  5. Klik op Back-up terugdraaien om een vorige versie van je back-up terug te zetten.
  6. Klik op Terugdraaien uitproberen in de rechterzijbalk.
  7. Klik op de grafiek om een dag te kiezen.
    • Je kunt het beste een dag vlak voor het incident kiezen. Het incident wordt gewoonlijk als een piek in de grafiek weergegeven.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Zoek in de lijst Optimaliseren de oudste wijziging die je ongedaan wilt maken en klik op de blauwe lijn die eronder staat.
    • Alle bestandswijzigingen boven de blauwe lijn worden grijs weergegeven. Dit betekent dat ze na de terugdraaiactie ongedaan zijn gemaakt.
  10. Klik op Doorgaan.
  11. Klik op Terugdraaien. Je ontvangt een e-mail nadat het terugdraaien is voltooid.
highlight icon

Opmerking: Dropbox Rewind is niet beschikbaar in de mobiele Dropbox-app.

Meer informatie over hoe je weet welke versie van Dropbox Backup je gebruikt
.

Beheerders: instellingen voor Dropbox Rewind beheren voor je team

Standaard kunnen alleen beheerders van Dropbox-teams gebruikmaken van Dropbox Rewind. Beheerders kunnen deze instelling echter wijzigen zodat ook teamleden gebruik kunnen maken van Dropbox Rewind. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Terugdraaien onder Inhoud.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Bepaal wie mappen kan terugdraaien en selecteer Iedereen in je team of Alleen teambeheerders.
    • Als je Iedereen in je team kiest, kunnen teamleden hun persoonlijke en gedeelde mappen en teammappen terugdraaien.
    • Als je Alleen teambeheerders kiest, kunnen teamleden mappen in hun account niet terugdraaien.
highlight icon

Opmerking: Beheerders kunnen zich niet aanmelden als teamlid om het account van dat teamlid terug te draaien. Wel kunnen ze het teamlid toestaan het eigen account terug te draaien.

Wat moet ik doen nadat ik Dropbox Rewind heb gebruikt?

Nadat je Dropbox Rewind hebt gebruikt, raden we je het volgende aan:

• Controleer je account op dropbox.com om te zien of de juiste wijzigingen zijn uitgevoerd.
  • Wacht tot al het materiaal is gesynchroniseerd met je gekoppelde apparaten voordat je wijzigingen aanbrengt.

Misschien kom je tot de ontdekking dat je naar een eerder tijdstip had moeten terugdraaien. In dat geval kun je de stappen volgen om via Dropbox Rewind een eerder tijdstip te kiezen in de grafiek Bestandsactiviteit of de lijst Optimaliseren

Kan ik Dropbox Rewind ongedaan maken?

Ja, je kunt Dropbox Rewind ongedaan maken door je account terug te draaien naar een tijdstip dat vóór de eerste terugdraaiactie valt.

Stel, je gebruikt Rewind vandaag om 16.00 uur om je account terug te draaien naar hoe het drie dagen geleden was. Als je dit ongedaan wilt maken, gebruik je Rewind opnieuw om je account terug te zetten naar een tijd vóór 16.00 uur vandaag.

Hoe ver kan ik met Dropbox Rewind materiaal terugdraaien?

Met Dropbox Rewind kun je alleen wijzigingen ongedaan maken die zijn gemaakt binnen de versiegeschiedenis van je account.