Waarom is mijn deelactiviteit onderbroken?

Bijgewerkt Jan 08, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-accounts, tenzij anders vermeld.

Als je een foutmelding ziet dat je activiteiten met betrekking tot delen onderbroken zijn, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:

• Een van je bestanden bevat mogelijk malware
  • Mogelijk heb je je bandbreedtelimiet overschreden
  • Mogelijk heb je het maximale aantal uitnodigingen bereikt dat je per dag kunt verzenden
  • Er is mogelijk een auteursrechtklacht ingediend ten aanzien van een van je bestanden
  • Een van je bestanden bevat mogelijk schadelijk materiaal

In dit artikel wordt uitgelegd wat deze foutmeldingen betekenen en hoe je ze kunt oplossen.

highlight icon

Opmerking: Veel van deze foutmeldingen zijn het gevolg van vermoedelijke schendingen van ons Beleid voor acceptabel gebruik.Om een positieve ervaring voor alle gebruikers te garanderen, raden we je aan ons Beleid voor acceptabel gebruik door te nemen, zodat je weet welke situaties kunnen leiden tot misbruik van de Dropbox-service.

Als je denkt dat er een fout is gemaakt, neem dan contact op met de klantenservice voor ondersteuning.Ons team zal de kwestie onderzoeken en passende maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

Waarom zie ik het bericht 'We hebben je activiteiten met betrekking tot delen onderbroken omdat je probeerde een bestand te delen dat mogelijk malware bevat'?

Deze melding verschijnt wanneer wordt vermoed dat een van je bestanden malware bevat.

highlight icon

Opmerking: malware is een ernstig probleem en we hanteren een strikt beleid om onze gebruikers te beschermen. We werken er hard aan om voor iedereen een veilige omgeving te creëren. We danken je bij voorbaat voor je begrip.

Waarom zie ik het bericht 'We hebben je activiteiten met betrekking tot delen onderbroken omdat je de bandbreedtelimieten hebt overschreden'?

'Bandbreedte' slaat op de hoeveelheid gegevens die vanaf jouw account wordt overgedragen wanneer anderen de door jou gedeelde bestanden bekijken of downloaden. Dit bericht geeft aan dat je activiteiten met betrekking tot delen de toegestane limieten hebben overschreden.

Dit kan gebeuren in de volgende gevallen:

• Je deelt een link met iemand die deze vervolgens deelt met een groot aantal mensen, wat resulteert in talloze bestandsdownloads.
  • Je deelt een link met iemand die het materiaal meerdere keren downloadt.
  • Je vraagt bestanden aan en ontvangt een groot aantal uploads.
  • Je vraagt bestanden aan en iemand uploadt hetzelfde bestand meerdere keren.
  • Je vraagt bestanden aan en de ontvanger stuurt die aanvraag door naar andere gebruikers, die allemaal bestanden uploaden.

Bandbreedtelimieten voor Dropbox-accounts

Om misbruik te voorkomen heeft Dropbox de volgende bandbreedtelimieten voor accounts ingesteld:

• Dropbox Basic en proefperiodes van de Dropbox-abonnementen Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise: 20 GB bandbreedte en maximaal 100.000 bestandsdownloads per dag.
  • Dropbox-abonnementen Plus, Family, Professional, Essentials, Standard en Business: 1 TB bandbreedte en onbeperkt aantal bestandsdownloads per dag.
  • Dropbox-abonnementen Advanced, Business Plus en Enterprise: 4 TB bandbreedte en onbeperkt aantal bestandsdownloads per dag.

Hoe los ik dit probleem op?

Als dit de eerste keer dat dit gebeurt, worden je activiteiten met betrekking tot delen en link-/bestandsaanvragen gedurende 24 uur opgeschort. Bij volgende voorvallen zullen schorsingen langer dan 24 uur duren. Als het goed is, krijg je een e-mail met instructies om het probleem op te lossen.

Waarom zie ik het bericht 'Je hebt het aantal uitnodigingen dat je per dag kunt verzenden overschreden'?

Dit bericht wordt weergegeven wanneer je het maximale aantal uitnodigingen voor delen overschrijdt dat je binnen een korte periode kunt verzenden. Dit dient als beveiligingsmaatregel om misbruik te voorkomen en onze gebruikers te beschermen.

Wanneer dit gebeurt, worden je activiteiten met betrekking tot delen gedurende maximaal 24 uur opgeschort. Je kunt tijdens de opschorting geen gedeelde links maken of uitnodigingen voor delen verzenden.

Hoe los ik dit probleem op?

Om dit probleem op te lossen, raden we je aan 24 uur te wachten voordat je opnieuw probeert collega's uit te nodigen voor een bestand of map.

Overweeg daarnaast om het aantal ontvangers per uitnodiging te verminderen, om te voorkomen dat de limiet in werking treedt.

Waarom zie ik het bericht 'We hebben je activiteiten met betrekking tot delen onderbroken omdat voor je bestanden een auteursrechtklacht is ingediend'?

Er wordt een bericht over een auteursrechtklacht weergegeven wanneer we een melding ontvangen op grond van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) met betrekking tot een van je bestanden.Als het goed is, heb je een e-mail van ons gekregen met meer informatie over de DMCA-klacht.

Hoe los ik dit probleem op?

Als je van mening bent dat de DMCA-klacht ten onrechte is ingediend, of als je het probleem met de indiener van de klacht hebt opgelost en de functionaliteit voor delen wilt herstellen, volg je de instructies in de e-mail die je hebt gekregen. Ons team zal je bezwaar beoordelen en zo snel mogelijk passende maatregelen nemen.

Waarom zie ik het bericht 'We hebben je activiteiten met betrekking tot delen onderbroken omdat je bestanden mogelijk phishing-/spammateriaal bevatten'?

Dit bericht geeft aan dat een van je bestanden vermoedelijk schadelijk materiaal bevat voor onze gebruikers.

highlight icon

Opmerking: Phishing en spam zijn ernstige problemen. We hanteren daarom strikte beleidsregels om onze gebruikers te beschermen.We werken er hard aan om voor iedereen een veilige omgeving te creëren. We danken je bij voorbaat voor je begrip.

Hoe los ik dit probleem op?

Als je dit bericht ziet, neem contact op met de klantenservice van Dropbox.

Heb je een ander probleem met een gedeelde link?

Raadpleeg onze handleiding over het oplossen van problemen met gedeelde koppelingen voor veelvoorkomende problemen met gedeelde koppelingen en oplossingen.Als je nog steeds problemen hebt met je deelactiviteit, neem dan contact op met de klantenservice van Dropbox.