Bestanden van anderen verzamelen via een Dropbox-bestandsaanvraag

Met Dropbox-bestandsaanvragen kun je bestanden aanvragen bij wie je maar wilt en ze rechtstreeks in je Dropbox-account verzamelen. Voor bestandsaanvragen geldt het volgende:

• Iedereen kan je een bestand sturen dat je hebt aangevraagd, ook mensen zonder Dropbox-account.
  • Alle bestanden die je verzamelt, worden automatisch in een Dropbox-map naar keuze geplaatst.
  • Mensen die bestanden uploaden naar je bestandsaanvraag, hebben geen toegang tot je Dropbox-account. Alleen jij kunt de bestanden bekijken die door anderen zijn geüpload, tenzij je besluit ze te delen.
Opmerking: Alle bestanden die worden verzameld met een bestandsaanvraag nemen opslagruimte in beslag in je Dropbox-account. Het is daarom handig om eerst even te controleren hoeveel opslagruimte je beschikbaar hebt, zodat je zeker weet dat je de aangevraagde bestanden kunt accepteren. Is er onvoldoende ruimte voor de bestanden die je wilt aanvragen, dan krijgen de ontvangers een foutmelding wanneer ze de bestanden proberen te uploaden.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox eenvoudig grote bestanden kunt verzenden.

Gedeelten in dit artikel:

Een bestandsaanvraag maken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestandsaanvragen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Nieuwe aanvraag aan de rechterkant.
  4. Voer onder Titel een naam in voor je aanvraag.
  5. Voeg eventueel onder Beschrijving aanvullende informatie over de aanvraag toe.
  6. Bekijk onder Map voor geüploade bestanden het pad naar de nieuwe map voor de aangevraagde bestanden. Klik op Map wijzigen als je de doellocatie wilt veranderen.
  7. Klik op het selectievakje naast Deadline instellen om een datum en tijd te kiezen. Je kunt ook Late uploads toestaan en een periode kiezen (alleen beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Professional en Business).
  8. Klik op Maken.
  9. Geef het e‑mailadres, de naam of de groep op van de persoon (of personen) bij wie je bestanden wilt aanvragen. Deze persoon ontvangt een e‑mail over je aanvraag.
    • Als je liever een link verzendt, klik je op Kopiëren naast Een link delen. Plak de link vervolgens in een e‑mail, een tekstbericht of op een andere plek waar mensen de link kunnen openen.
  10. Klik op Delen. Je ontvangt per e‑mail een bevestiging en vervolgens nog een e‑mail wanneer er bestanden zijn geüpload naar je bestandsaanvraag.

Opmerking: De doelmap voor geüploade bestanden is standaard privé. Je kunt de geüploade bestanden wel delen door een gedeelde map te selecteren bij het maken van de aanvraag of door de bestanden of de map te delen nadat de bestanden zijn geüpload.

Ben je een Dropbox Business-beheerder? Lees hoe je bestandsaanvragen kunt beheren voor je Dropbox Business-team.

Een bestandsaanvraag wijzigen

Je kunt als volgt een bestaande bestandsaanvraag wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestandsaanvragen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op (drie puntjes) rechts van de aanvraag.
  4. Klik op Bewerken.
  5. Bewerk de titel en/of de beschrijving van de aanvraag. Dropbox Professional- en Business-gebruikers kunnen ook een deadline toevoegen of bijwerken.
  6. Klik op Opslaan.

Een bestandsaanvraag sluiten

Je kunt een bestandsaanvraag sluiten als je geen bestanden meer wilt ontvangen. Nadat een bestandsaanvraag is gesloten, kunnen mensen met een uitnodigingslink geen bestanden meer uploaden naar je Dropbox.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestandsaanvragen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op (drie puntjes) rechts van de aanvraag.
  4. Klik op Aanvraag sluiten. Je kunt je gesloten bestandsaanvragen bekijken in het tabblad Gesloten aanvragen.

Opmerking: Een gesloten bestandsaanvraag kan opnieuw worden geopend. Klik hiervoor in het tabblad Gesloten aanvragen op (drie puntjes) rechts van de aanvraag en klik vervolgens op Opnieuw openen.

Antwoorden uit de community
  1. Start Dropbox in batch file - Windows10