Bestanden van anderen verzamelen via bestandsaanvragen

Gebruik bestandsaanvragen om bestanden te verzamelen en te ontvangen van wie je maar wilt, rechtstreeks in je Dropbox-account. Voor bestandsaanvragen geldt:

• Iedereen kan je een bestand verzenden, ook zonder Dropbox-account.
  • Alle bestanden die je verzamelt, worden automatisch in één Dropbox-map geplaatst.
  • Mensen die bestanden uploaden naar je bestandsaanvraag, hebben geen toegang tot je Dropbox. Alleen jij kunt de bestanden bekijken die door anderen zijn geüpload, tenzij je ze deelt.

Gedeelten in dit artikel:

Een bestandsaanvraag maken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Bestandsaanvragen.
  4. Klik op Een bestandsaanvraag maken.
  5. Geef onder Wat vraag je aan? de naam op van de map waarin alle verzamelde bestanden worden opgeslagen.
  6. Onder Waar wil je deze bestanden opslaan in je Dropbox? wordt het pad naar de nieuwe map weergegeven. Klik op Map wijzigen als je de locatie van de map wilt veranderen.
  7. Als je Dropbox Professional of Business gebruikt, kun je een deadline toevoegen voor deze bestanden. Klik op Een deadline toevoegen om een deadline in te stellen. Je kunt ook late uploads toestaan en een periode kiezen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Je kunt op Link kopiëren klikken om de link naar de bestandsaanvraag te kopiëren en deze te verzenden naar mensen van wie je bestanden wilt aanvragen.
  10. Je kunt ook de e‑mailadressen opgeven van de mensen van wie je bestanden nodig hebt, en de bestandsaanvraag rechtstreeks vanuit Dropbox verzenden.
  11. Klik op Gereed.

Je ontvangt een e‑mail wanneer mensen bestanden uploaden naar je bestandsaanvraag.

Opmerking: De geüploade bestanden zijn standaard privé. Je kunt de geüploade bestanden wel delen door een gedeelde map te selecteren of een link naar de bestanden te verzenden.

Als je je bestandsaanvraag wilt wijzigen, volg je deze stappen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Bestandsaanvragen.
  4. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes).
  5. Klik op Bewerken.
  6. Je kunt zowel Wat vraag je aan? als Waar wil je deze bestanden opslaan in je Dropbox? bewerken.
  7. Klik op Opslaan.

Een bestandsaanvraag sluiten

Je kunt een bestandsaanvraag sluiten als je geen bestanden meer wilt ontvangen. Nadat een bestandsaanvraag is gesloten, kunnen mensen met een uitnodigingslink geen bestanden meer uploaden naar je Dropbox.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op Bestandsaanvragen.
  4. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes).
  5. Klik op Bewerken.
  6. Klik op de knop Aanvraag sluiten.
  7. Bekijk de gesloten bestandsaanvragen op het tabblad Gesloten

Opmerking: Je kunt een gesloten bestandsaanvraag opnieuw openen. Wijs op het tabblad Gesloten de gewenste bestandsaanvraag aan en klik op Opnieuw openen.

Nemen bestandsaanvragen opslagruimte in mijn Dropbox-account in?

Bestanden die worden verzameld voor een bestandsaanvraag nemen opslagruimte in beslag in je Dropbox-account. Controleer hoeveel opslagruimte je hebt in je account, zodat je zeker weet dat je de aangevraagde bestanden kunt accepteren.

Opmerking: Je hebt voldoende opslagruimte nodig in je Dropbox-account om de bestanden te ontvangen die worden verzonden via een bestandsaanvraag.  De mensen die je uitnodigt om bestanden te uploaden, ontvangen een foutmelding waarin staat dat je Dropbox-account onvoldoende opslagruimte heeft.

Ben je een Dropbox Business-beheerder? Lees hoe je bestandsaanvragen kunt beheren voor je Dropbox Business-team.