Samla filer från andra med Dropbox filinlämningar

Med Dropbox filinlämningar kan du samla in och ta emot filer direkt i ditt Dropbox-konto. För filinlämningar gäller följande:

• Alla kan skicka en fil som du har begärt, även om de inte har något Dropbox-konto.
  • Alla filer du samlar in organiseras automatiskt i en Dropbox-mapp som du väljer.
  • Andra som laddar upp filer till din filinlämning har inte åtkomst till ditt Dropbox-konto. Det är bara du som kan visa filerna andra har laddat upp om du inte väljer att dela dem.
Obs! Alla filer som samlas in med en filinlämning tar upp plats i ditt Dropbox-konto. För att vara helt säker på att du kan ta emot de filer som du lämnar in kan du kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har. Finns det inte tillräckligt med lagringsutrymme för filerna du vill lämna in får mottagarna ett felmeddelande när de försöker ladda upp. Kunder med Dropbox Basic, Plus och Family kan endast ladda upp filer som är upp till 2 GB. För filer som är större än 2 GB kan du använda en delad länk. Dropbox Professional-kunder kan ta emot filer med en storlek upp till 50 GB

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att skicka stora filer.

Avsnitt i den här artiklen:

Skapa en filinlämning

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på Ny inlämning ovanför listan över filinlämningar.
  4. Ange ett namn på din begäran under Titel.
  5. Om du vill kan du lägga till information om inlämningen under Beskrivning
  6. Under Mapp för uppladdade filer visas sökvägen till en ny mapp för dina inlämnade filer. Vill du byta till en annan plats klickar du på Byt mapp.
  7. Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced och Enterprise kan även skapa deadlines och välja om de vill tillåta sen inlämning eller inte.
  8. Klicka på Skapa.
  9. Skriv mejladress eller namn för den person (eller de personer) som du vill begära filer från. De får ett mejl om din begäran.
    • Vill du hellre kopiera en länk klickar du på Kopiera intill Dela en länk istället. Du kan klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att andra ska kunna komma åt den.
  10. Klicka på Dela. Du får en mejlbekräftelse och ett mejl när filerna har laddats upp till din filinlämning.

Obs! Målmappen för uppladdade filer är som standard privat. Det går att dela de uppladdade filerna genom att välja en delad mapp när du skapar inlämningen eller genom att dela filerna eller mappen när filerna har laddats upp.

Om du är administratör för ett teamkonto kan du läsa mer om hur du hanterar filinlämningar i ditt team.

Ändra en filinlämning

Så här ändrar du en filinlämning som redan är skapad:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar på vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på (ikonen med tre punkter) till höger om begäran.
  4. Klicka på Redigera.
  5. Det går att redigera både Titel och Beskrivning i din inlämning. Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced och Enterprise kan också lägga till eller uppdatera en deadline.
  6. Klicka på Spara.

Stänga en filinlämning

Det går att stänga en filinlämning när du vill sluta ta emot filer. När en filinlämning är stängd kan andra med en inbjudningslänk inte ladda upp filer till din Dropbox.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Filinlämningar  på den vänstra sidomenyn.
  3. Klicka på (ikonen med tre punkter) till höger om filinlämningen.
  4. Klicka på Stäng. Du kan se stängda filinlämningar på fliken Stängda filinlämningar.

Obs! Det går att öppna en stängd filinlämning på nytt. På fliken Stängda klickar du på (ikonen med tre punkter) till höger om din inlämning och sedan på Öppna igen.