Automatiseringsopties voor Dropbox

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Met de automatiseringsopties van Dropbox kun je taken organiseren en automatiseren, zoals bestanden in je account uitpakken en converteren.

Een geautomatiseerde map maken

Om een geautomatiseerde map te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op Maken.
  3. Klik op Geautomatiseerde map.
  4. Geef de map een naam en selecteer een automatiseringsoptie.
    • De opties die je te zien krijgt zijn Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden opgeslagen als PDF's, Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden uitgepakt, Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden getagd*, Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden opgeslagen als afbeeldingen, Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden opgeslagen als video's, en Bestanden die aan een map worden toegevoegd, worden gesorteerd op categorie.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op Maken.

*Alleen beschikbaar voor gebruikers met een Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- of Enterprise-abonnement

Een automatisering toevoegen aan een bestaande map

Om een automatisering toe te voegen aan een map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een map aan en klik op "..." (drie puntjes).
  3. Klik op Automatisering toevoegen.
  4. Selecteer de automatiseringsoptie en klik op Volgende.
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm en klik op Toevoegen.

Opmerking: je moet bewerkingsrechten voor een map hebben om automatiseringen te kunnen toevoegen, bewerken of verwijderen.

Een automatisering pauzeren

Om een automatisering van een map te pauzeren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een map aan en klik op "..." (drie puntjes).
  3. Klik op Automatisering bewerken.
  4. Klik rechts bovenin het venster op de functie voor Actief/Gepauzeerd.

Een automatisering van een map verwijderen

Om een automatisering uit een map te verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een map aan en klik op "..." (drie puntjes).
  3. Klik op Automatisering bewerken.
  4. Klik op het prullenbakpictogram rechts bovenin het venster.
  5. Klik op Verwijderen.

Een geautomatiseerde map delen

Geautomatiseerde mappen kunnen gedeeld worden, net als elke andere map. De mapautomatisering blijft van toepassing op de map voor iedereen met wie de map gedeeld is. Zodra een geautomatiseerde map met iemand gedeeld is, krijgen ze een melding te zien dat de map geautomatiseerde is en welke automatiseringsoptie geselecteerd is.

Wat gebeurt er als ik een bestand naar een geautomatiseerde map verplaats?

Je kunt een bestand naar een geautomatiseerde map verplaatsen precies zoals je een bestand zou verplaatsen naar elke andere map in je Dropbox-account. Als je een bestand naar een geautomatiseerde map verplaatst, wordt de geselecteerde automatisering toegepast. Dit werkt hetzelfde voor jouw mappen als voor gedeelde mappen met teamgenoten.

Als een bestand per ongeluk naar een geautomatiseerde map is verplaatst, kun je op Ongedaan maken klikken in het paneel onderaan je scherm.