Een firewall configureren om te werken met Dropbox

Meestal hoef je je firewall niet te configureren om de Dropbox-desktopapp te gebruiken. Als je webbrowser is verbonden met internet, kan de app dezelfde verbinding gebruiken.

Maar als het synchroniseren niet lukt, pas je de instellingen voor de firewall aan om de desktopapp toegang te geven tot internet. Vaak kun je het probleem oplossen door Dropbox toe te voegen aan een lijst met programma's met internettoegang.

De werking van de firewallsoftware kan verschillen per fabrikant. Raadpleeg de documentatie bij je firewallsoftware voor specifieke aanwijzingen. Over het algemeen moet je het volgende doen:

• Geef Dropbox toegang tot de poorten 80 (HTTP) en 443 (HTTPS).
  • De knop Openen heeft toegang nodig tot poort 17600 en 17603.
  • De LAN-synchronisatiefunctie heeft toegang nodig tot poort 17500 (aanbevolen).
  • Voeg dropbox.com toe aan de lijst met goedgekeurde websites voor je firewall. Controleer of de site niet op de zwarte lijst is geplaatst.
  • Sta *.dropbox en andere Dropbox-domeinen toegang tot internet toe.

Meer informatie over de domeinen die officieel worden gebruikt door Dropbox

Proxy's

Dropbox ondersteunt de meeste proxy's. Als je voor toegang tot internet een proxy gebruikt, kun je je proxyinstellingen opgeven in de voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.

Meer informatie over hoe je een proxy gebruikt met Dropbox