Co się stanie, kiedy usunę plik ze swojego konta Dropbox?

Zaktualizowano Feb 12, 2024

Gdy usuniesz plik z konta Dropbox, przestaje on być widoczny w jakimkolwiek folderze, który widzisz na swoim koncie. Jednak plik nie zostaje usunięty aż do zakończenia okresu odzyskiwania:

  • Na kontach Dropbox Basic, Plus i Family można odzyskiwać usunięte pliki przez 30 dni.
  • Na kontach Dropbox Professional i kontach zespołu Standard można odzyskiwać usunięte pliki przez 180 dni.
  • Na kontach zespołu Advanced i Enterprise można odzyskiwać usunięte pliki przez 365 dni.
warning icon

Ważne: standardowe okresy odzyskiwania i opcje pliku nie mają zastosowania do plików usuniętych bezpośrednio z funkcji Wyślij i śledź . Usunięcie pliku z Wyślij i śledź jest trwałe, a po usunięciu pliku nie można odzyskać żadnych powiązanych metadanych ani analityki danych.

Po upływie okresu odzyskiwania wszystkie pliki zostaną usunięte w ciągu 90 dni w normalnym trybie działania. Przeprowadzenie usuwania może potrwać kilka dodatkowych dni w zależności od liczby plików wybranych do usunięcia.
highlight icon

Uwaga: pliki mogą zostać usunięte przed upływem czasu odzyskiwania, jeśli stanowią część zasady usuwania danych.

Co się stanie, gdy trwale usunę plik lub folder?

Kiedy trwale usuniesz plik lub folder, nie będzie już widoczny w żadnym z folderów i nie będzie go można odzyskać. 

Co się dzieje, gdy usunę folder udostępniony?

Kiedy usuniesz plik z folderu udostępnionego, każdy członek folderu może go przywrócić.

Jeśli jesteś właścicielem folderu udostępnionego

  • Jeśli trwale go usuniesz, folder jest usuwany z kont Dropbox wszystkich członków, a ich dostęp jest trwale cofnięty.
  • Jeśli chcesz pozostawić członkom kopię folderu, możesz tylko wyłączyć jego udostępnianie.

Jeśli nie jesteś właścicielem folderu udostępnionego

  • Trwałe usunięcie folderu usuwa go z Twojego konta Dropbox.
  • Wszyscy inni członkowie folderu dalej będą mieli do niego dostęp.

Mechanizmy niszczenia danych

Dropbox stosuje bezpieczny proces usuwania danych ze swoich serwerów. Ponadto, gdy dobiegnie końca czas przydatności do użycia określonego dysku Dropbox lub dysk ulegnie uszkodzeniu, stosujemy proces wycofywania z eksploatacji polegający na fizycznym lub logicznym zniszczeniu dysku, tak aby nie można było odzyskać zapisanych na nim danych. Również nasi niezależni dostawcy usług stosują bezpieczne procesy ochrony nośników, z których korzystają.

Jeszcze nie korzystasz z Dropbox? Zobacz, jak Dropbox ułatwia odzyskiwanie plików i korzystanie z historii plików.

Co się stanie, kiedy usunę plik Wyślij i śledź?

Usunięcie kopii pliku w Wyślij i śledź jest trwałe. Nie można odzyskać żadnych metadanych i analityki danych powiązanych z tym plikiem, nawet jeśli plik źródłowy pozostanie nienaruszony. Usunięcie pliku w Wyślij i śledź nie wpłynie na plik źródłowy na koncie Dropbox, dysku lokalnym, OneDrive, Dysku Google ani folderze „Wyślij i śledź”. 
Usunięcie kopii z folderu „Wyślij i śledź” automatycznie usuwa plik zapisany w Wyślij i śledź wraz z powiązanymi metadanymi i analityką. Przywrócenie kopii pliku przywraca plik Wyślij i śledź i jego dane.

Pliki znajdujące się w folderze „Wyślij i śledź” zajmują miejsce i wliczają się do limitu miejsca.
Usunięcie oryginalnego pliku z konta Dropbox automatycznie usuwa go wraz z powiązanymi metadanymi i analityką również z sekcji Wyślij i śledź. Przywrócenie oryginalnego pliku przywraca plik Wyślij i śledź i jego dane.
Czy ten artykuł był pomocny?

Przykro nam to słyszeć.
Daj nam znać, jak możemy się poprawić.

Dziękujemy za przesłanie opinii.
Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł.

Dziękujemy za przesłanie opinii.