Hvad sker der, når jeg sletter en fil fra min Dropbox-konto?

Opdateret Mar 15, 2024

Når du sletter en fil fra Dropbox, vises den ikke længere i nogen af de mapper, du kan se i din konto. Filen slettes dog først efter det tidsrum, du kan gendanne den i:

• Personer med en Dropbox Basic-, Plus- eller Family-konto kan gendanne slettede filer i 30 dage
  • Dropbox Professional-konti og Standard-teamkonti kan gendanne slettede filer i 180 dage
  • Advanced- og Enterprise-teamkonti kan gendanne slettede filer i 365 dage.
warning icon

Vigtigt! Standardperioder og -muligheder for filgendannelse gælder ikke for de filer, som slettes direkte fra Send og spor-funktionen. Hvis du sletter en fil fra Send og spor, slettes den permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gendannes, når filen er slettet.

Efter dette gendannelsestidsrum slettes alle filer permanent inden for 90 dage, hvis tingene kører normalt. Det kan tage flere dage ekstra at gennemføre sletningen. Det afhænger af det antal filer, der er valgt til sletning.
highlight icon

Bemærk! Filer kan være slettet før udløbet af gendannelsesperioden, hvis de er omfattet af en dataforældelsespolitik.

Hvad sker der, når jeg sletter en fil eller mappe permanent?

Når du sletter en fil eller mappe permanent, er den ikke længere synlig i nogen af dine mapper, og du kan ikke gendanne den.

Hvad sker der, når jeg sletter en delt mappe?

Hvis du sletter en fil fra en delt mappe, kan medlemmerne af mappen gendanne filen.

Hvis du ejer den delte mappe:

• Når du har slettet mappen permanent, slettes den fra alle medlemmers Dropbox-konto, og deres adgang fjernes permanent.
  • Hvis medlemmerne skal beholde en kopi af mappen, kan du i stedet blot afbryde delingen.

Hvis du ikke ejer den delte mappe:

• Ved permanent sletning fjernes mappen fra din Dropbox-konto.
  • Alle andre medlemmer af mappen har stadig adgang til den.

Datadestruktionsmekanismer

Dropbox bruger en sikker proces til at slette data fra vores servere. Når en lagerdisk hos Dropbox har nået enden på sin livscyklus eller er blevet beskadiget, følger vi desuden en demonteringsprocedure, der indebærer, at disken destrueres fysisk eller logisk, indtil det ikke længere er muligt at gendanne data. Vores udbydere af tredjepartstjenester følger ligeledes sikre beskyttelsesprocedurer for de medier, de er ansvarlige for.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at bruge filgendannelse og -historik med Dropbox.

Hvad sker der, når jeg sletter en Send og spor-fil?

Sletning af kopier af filer i Send og spor er permanent. Alle metadata og dataanalyser, der er knyttet til filen, kan ikke gendannes, selvom kildefilen er intakt. Sletning af en fil i Send og spor påvirker ikke kildefilerne på din Dropbox-konto, dit lokale drev, i OneDrive, Google Drev eller "Send og spor"-mappen.
Hvis du sletter kopier af filer fra "Send og spor"-mappen, fjernes den fil, der er gemt i Send og spor, automatisk, sammen med eventuelle tilknyttede metadata og analyser. Hvis du gendanner kopien af filen, gendannes filen og dens data i Send og spor

Filer i "Send og spor"-mappen optager lagerplads og tæller med i din grænse for lagerplads.
Hvis du sletter den originale fil fra din Dropbox-konto, fjernes den også automatisk sammen med alle tilknyttede metadata og analyser fra Send og spor. Hvis du gendanner den originale fil, gendannes filen og dens data i Send og spor.