Samarbeta i Paper-dokument

Uppdaterat Nov 08, 2023

Med Dropbox Paper går det att samarbeta med andra på följande sätt:

• Nämna dem i dokument och kommentarer
  • Kommentera text och bilder
  • Skapa och tilldela att göra-uppgifter
highlight icon

Obs! Högst 50 personer kan redigera ett Paper-dokument samtidigt. Om över 50 personer försöker redigera ett dokument blir det skrivskyddat för alla andra redigerare.

Använder du inte Paper ännu? Se hur Dropbox gör det enkelt att samarbeta om teammaterial.

Nämn någon

Nämn en kollega var som helst i ditt Paper-dokument genom att skriva @ och sedan deras namn.

Om personen du nämner har ett Dropbox-konto förkortas namnet till namnet på kontot.

Om du klickar på ett hyperlänkat namn öppnas en rullgardinsmeny. Där går det att söka efter alla delade dokument personen har skapat.

Lämna kommentarer

Kommentera ett dokument

1. Markera en textrad för att öppna formateringsfältet.
  2. Klicka på kommentarsikonen (en pratbubbla) på menyn som öppnas.

Det går att nämna en kollega med @ i en kommentar för att skicka ett meddelande.

highlight icon

Obs! Det går även att skapa en kommentar genom att hålla muspekaren över högermarginalen intill en textrad.

Kommentera en viss del av en bild

1. Klicka på den bild du vill kommentera.
  2. Klicka på cirkelikonen med ett plustecken för att kommentera en viss del av bilden.
  3. Klicka på den del av bilden du vill kommentera.
  4. Skriv din kommentar och klicka på Publicera.

Länka direkt till en kommentar i ett Paper-dokument

1. Klicka på den kommentar du vill koppla till i ett Paper-dokument.
  2. Klicka på tidsstämpeln (till exempel: 2 timmar sedan).
    • URL:en ändras i din webbläsare.
  3. Kopiera den här URL:en och klistra in den där du vill.
  4. När någon klickar på denna URL tas de till den kommentaren.

När någon klickar på denna URL tas de till den kommentaren.

Skapa och tilldela att göra-uppgifter

Du kan skapa att göra-uppgifter och tilldela dem till kollegor.

Se författaren

Attribution visar vem som skrev ett avsnitt i ett dokument. Namnet på personen som skrev en del av ett dokument visas intill texten. Det här inträffar även om du kopierar och klistrar in från ett Paper-dokument till ett annat.

highlight icon

Obs! Namnet på personen bredvid en text är eventuellt inte den ursprungliga författaren. Om innehållet kopieras och klistras in i Paper kan attribueringen ändras: Innehåll kopierat från externa källor eller inklistrade utan formatering attribueras till personen som klistrar in det. Innehåll kopierat från ett annat Paper-dokument attribueras till den ursprungliga medarbetaren.

Vanliga frågor om samarbete mellan nya och gamla versioner av Paper

Vad händer om en användare av nya Paper delar filer med användare på gamla Paper och tvärtom?

Om ett dokument eller en mapp från gamla Paper delas med en användare av nya Paper har de åtkomst till materialet och kan redigera det men de kan inte öppna .paper-filen i Dropbox. Materialet kommer att finnas kvar i Paper-mappen hos den som äger dokumentet, tills det överförs till Dropbox.

Om en mapp från Dropbox eller Paper delas kan båda parter se materialet. Personen på den gamla Paper-versionen kommer att vara den enda som kan lägga till i Paper-mappen. Personen på den nya Paper-versionen kommer att vara den enda som lägger till ett Paper-dokument i Dropbox-mappen.

Vad händer om en användare av gamla Paper går med i ett team som använder den nya Paper-versionen?

Om en användare av gamla Paper går med i ett team som använder nya Paper, kommer deras teamkonto att bli ett konto på den nya Paper-versionen. De kommer inte längre att ha åtkomst till startsidan för Paper från teamkontot. Ett kopplat personligt konto påverkas inte.

Hur kan jag hitta mina Paper-dokument?

• Sök Paper-dokument efter namn.
  • Paper Mobile kommer att visa alla gamla och nya Paper-dokument tillsammans.
  • För nya .paper-dokument som delas med dig, titta på sidan Delat.
  • Nyligen öppnade Paper-dokument kan hittas på sidan Senaste.
    • Du kan komma åt detta från sidan Alla filer på dropbox.com. Klicka på fliken Senaste.
  • När du har hittat dina Paper-dokument kan du stjärnmärka eller lägga till dem som bokmärken så att du enkelt kan hitta dem från startsidan.