Så här delar du filer från mobilen eller surfplattan

När du delar en fil eller mapp från mobilen eller surfplattan kan du välja exakt vem som ska få visa eller redigera filen.

Har du den inte redan så ladda ner Dropbox mobilapp för enklare delning.

Så här delar du filer från Dropbox-appen på din iPhone-, iPad-, Android- eller Windows-enhet:

Det finns två sätt att dela filer från din telefon eller surfplatta:

1) Dela filen direkt till någons mejladress

1. Tryck på ikonen Filer längst ner på skärmen (eller tryck på ... och sedan Filer på Windows).
  2. Leta upp filen eller mappen du vill dela.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter (…) under den filen eller mappen.
  4. Tryck på Dela.
  5. Ange namn eller mejladress för önskade mottagare.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Dela (eller Skicka inbjudan på Windows).

2) Dela en länk

Alla med länken får visa, kommentera och ladda ner filen. De kan också skicka länken till andra användare.

1. Tryck på ikonen Filer längst ner på skärmen.
  2. Leta upp filen eller mappen du vill dela.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter (…) under den filen eller mappen.
  4. Tryck på Kopiera länk.
  5. Länken kopieras automatiskt till urklipp.
  6. Välj hur du vill dela länken, till exempel via mejl eller sms.