Så här delar du filer från mobilen eller surfplattan

När du delar en fil eller mapp från mobilen eller surfplattan kan du välja exakt vem som ska få visa eller redigera filen.

Har du den inte redan så ladda ner Dropbox mobilapp för enklare delning.

Så här delar du filer från Dropbox-appen på din iPhone-, iPad-, Android- eller Windows-enhet:

Det finns två sätt att dela filer från din telefon eller surfplatta:

1) Dela filen direkt till någons mejladress

1. Tryck på ikonen Filer längst ner på skärmen (eller tryck på ... och sedan Filer på Windows).
  2. Leta upp filen eller mappen du vill dela.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter (…) under den filen eller mappen.
  4. Tryck på Dela.
  5. Ange namn eller mejladress för önskade mottagare.
  6. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Dela (eller Skicka inbjudan på Windows).

2) Dela en länk

Som standard får alla med länken visa, kommentera, dela och ladda ner filen. Vill du begränsa delningsbehörigheterna för länken kan du ställa in ett utgångsdatum eller lösenord för länken, eller begränsa vem som får öppna den.

1. Tryck på ikonen Filer längst ner på skärmen.
  2. Leta upp filen eller mappen du vill dela.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter (…) under den filen eller mappen.
  4. Tryck på Kopiera länk.
  5. Länken kopieras automatiskt till urklipp.
  6. Välj hur du vill dela länken, till exempel via mejl eller sms.