Mina alternativ för att dela filer i Dropbox ser annorlunda ut. Har något ändrats?

Vi arbetar hela tiden med att förbättra delning i Dropbox. Ser du knappen Dela bredvid dina filer på dropbox.com har du tillgång till vårt nya sätt att dela. Du kommer också att se detta nya sätt att dela i Dropbox mobilappar och vissa versioner av Dropbox-klienten.

När du klickar på Dela kan du bjuda in personer du vill samarbeta med och välja vilken behörighet de ska få. Det är bara personer du uttryckligen delar med som får tillgång till dessa filer.

Obs! För att kunna tacka ja till en inbjudan att samarbeta i delade filer måste mottagarna ha Dropbox-konton som är kopplade till den mejladress du gav dem. Mottagare som inte har Dropbox kan skapa ett konto. Mottagare med Dropbox, men med en annan kopplad mejladress, kan begära åtkomst från en annan mejladress.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att hantera filbehörigheter.

Bjuda in personer till samarbete på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över filen eller mappen du vill dela i fillistan.
  3. Klicka på knappen Dela som visas.
  4. I popup-fönstret anger du mejladresserna till eller namnen på personerna du vill samarbeta med.
  5. Delar du en mapp ska du bestämma om personerna Kan redigera eller Kan visa. Gå vidare till steg sex om du delar en enda fil.
    • Kan redigera innebär att personer får ändra, radera eller lägga till mappen i sin Dropbox.
    • Kan visa innebär att personer enbart får visa, kommentera och ladda ner mappen. De får inte redigera mappen.
  6. Delar du en enda fil finns bara alternativet Kan visa: personer du delar med får enbart visa, kommentera och ladda ner filen. De får inte redigera filen.

Kan jag ändå dela en länk till filer alla har tillgång till?

Du kan ändå dela filer eller mappar med en Dropbox-länk som alla kan klicka på. Personer som klickar på länken måste inte ha något Dropbox-konto för att kunna visa dina filer.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll musen över filen eller mappen du vill dela i fillistan.
  3. Klicka på knappen Dela som visas.
  4. I popup-fönstret klickar du på Skapa en länk.
  5. När länken har skapats klickar du på Kopiera länk. Länkadressen visas och är markerad.
  6. Kopiera och klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att personer ska kunna komma åt den.
  7. Klicka på Dölj länk för att visa länkinställningarna. Du kan ställa in behörighet eller utgångsdatum för länken eller radera länken.

Hur hanterar jag mina delade mappar?

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Delning.
  3. Klicka på knappen ... intill en delad mapp om du vill
    • ändra inställningarna för den delade mappen (endast om du äger den delade mappen)
    • ta bort din åtkomst, med möjlighet att lägga till mappen i ditt konto på nytt
    • ta bort din åtkomst till mappen permanent

Bjuda in personer till samarbete på datorn eller i mobilappen

1. Leta upp filen eller mappen du vill dela.
  2. Peka på neråtpilen för att ta fram en åtgärdslista.
  3. Tryck på Dela.
  4. Skriv namnen på eller mejladresserna till personerna du vill samarbeta med.
  5. Delar du en mapp ska du bestämma om personerna Kan redigera eller Kan visa. Gå vidare till steg sex om du delar en enda fil.
    • Kan redigera innebär att personer får ändra, radera eller lägga till mappen i sin Dropbox.
    • Kan visa innebär att personer enbart får visa, kommentera och ladda ner mappen. De får inte redigera mappen.
  6. Skriv valfritt meddelande och klicka på Bjud in.

Kan jag ändå dela en länk till filer alla har tillgång till?

Du kan ändå dela filer med en Dropbox-länk som alla kan klicka på. Personer som klickar på länken måste inte ha något Dropbox-konto för att kunna visa dina filer.

1. Leta upp filer du vill dela med en länk.
  2. Peka på neråtpilen för att ta fram en åtgärdslista.
  3. Tryck på Dela.
  4. Klicka på Hämta länk.
  5. I delningsbladet som visas klickar du på Kopiera länk.
  6. Klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att personer ska kunna komma åt den.
  1. Leta upp mappen du vill dela.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter ( ... ).
  3. Tryck på Dela.
  4. Skriv namnen på eller mejladresserna till personerna du vill samarbeta med.
  5. Bestäm om personerna Kan redigera eller Kan visa.
    • Kan redigera innebär att personer får ändra, radera eller lägga till mappen i sin Dropbox.
    • Kan visa innebär att personer enbart får visa, kommentera och ladda ner mappen. De får inte redigera mappen.
  6. Skriv valfritt meddelande och klicka på Bjud in.

Kan jag ändå dela en länk till mappar alla har tillgång till?

Du kan ändå dela mappar med en Dropbox-länk som alla kan klicka på. Personer som klickar på länken måste inte ha något Dropbox-konto för att kunna visa dina filer.

1. Leta upp mappen du vill dela med en länk.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter ... .
  3. Tryck på Dela.
  4. Under Vem har tillgång klickar du på Hämta länk.
  5. I delningsbladet som visas klickar du på Kopiera länk.
  6. Klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att personer ska kunna komma åt den.
Detta nya sätt att dela filer finns just nu inte på Mac-datorer.
  1. I Dropbox-mappen på datorn högerklickar du på filen eller mappen du vill dela.
  2. Välj Dela …
  3. I dialogrutan skriver du namnen på eller mejladresserna till personerna du vill samarbeta med.
  4. Delar du en mapp ska du bestämma om personerna Kan redigera eller Kan visa. Gå vidare ner till steg fem om du delar en enda fil.
    • Kan redigera innebär att personer får ändra, radera eller lägga till mappen i sin Dropbox.
    • Kan visa innebär att personer enbart får visa, kommentera och ladda ner mappen. De får inte redigera mappen.
  5. Skriv valfritt meddelande och klicka på Bjud in.

Kan jag ändå dela en länk till filer alla har tillgång till?

Du kan ändå dela filer eller mappar med en Dropbox-länk som alla kan klicka på. Personer som klickar på länken måste inte ha något Dropbox-konto för att kunna visa dina filer.

1. I Dropbox-mappen på datorn högerklickar du på filen eller mappen du vill dela.
  2. Välj Kopiera Dropbox-länk.
  3. En länk till filen eller mappen kopieras till urklipp. Kopiera och klistra in länken i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där du vill att personer ska kunna komma åt den.

Eller:

1. I Dropbox-mappen på datorn högerklickar du på filen eller mappen du vill dela.
  2. Välj Dela ...
  3. Klicka på Skapa länk.
  4. Klicka på Kopiera länk.