Hva skjer når jeg sletter en fil fra Dropbox-kontoen min?

Når du sletter en fil fra Dropboxen, vil den ikke lenger være synlig i noen av mappene du ser i kontoen. Men filen blir ikke permanent slettet før etter gjenopprettingsvinduet:

• Dropbox Basic- og Plus-kontoer kan gjenopprette slettede filer i 30 dager
  • Dropbox Business-kontoer kan gjenopprette slettede filer i 120 dager
  • Dropbox Professional-kontoer kan gjenopprette slettede filer i 180 dager

Etter denne gjenopprettingsperioden vil alle filer permanent slettes innen 60 dager ved normal drift.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør filgjenoppretting og historikk enkelt.

Hva skjer når jeg permanent sletter en fil eller mappe?

Når du sletter en fil eller mappe permanent, er den ikke lenger synlig i noen av mappene dine, og du vil ikke kunne gjenopprette den.

Hva skjer når jeg sletter en delt mappe?

Hvis du sletter en fil fra en delt mappe, vil medlemmer av mappen kunne gjenopprette filen.

Hvis du eier den delte mappen:

• Etter at du har slettet den permanent, blir mappen slettet fra Dropbox-kontoene til alle medlemmer, og tilgang til den blir fjernet på permanent basis
  • Hvis du ønsker å gi medlemmer en kopi av mappen, kan du oppheve delingen i stedet

Hvis du ikke eier den delte mappen:

• Permanent sletting av mappen fjerner den fra Dropbox-kontoen din
  • Alle andre medlemmer av mappen har fortsatt tilgang

Mekanismer for ødeleggelse av data

Dropbox bruker en sikker slettingsprosess til å slette data fra serverne. Når en Dropbox-harddisk har nådd slutten av levetiden sin eller er skadet, følger vi dessuten en avslutningsprosess som fysisk ødelegger disken så fullstendig at data ikke kan gjenopprettes. Våre tredjeparts tjenesteleverandører følger også sikre prosesser for beskyttelse for media de har styring over.