Hvordan låse eller låse opp en Dropbox-fil

Fillåsing er en funksjon som er tilgjengelig for Dropbox Business-brukere som forhindrer at en fil redigeres. Dette lar team og samarbeidspartnere koordinere hvem som redigerer en fil, slik at de kan unngå konflikter.

Når en fil er låst, kan alle som har tilgang til filen fremdeles vise den, kommentere på den og dele koblingen til filen. Det er bare personen som låste filen, som kan redigere og låse opp filen.

Hvis du må redigere en låst fil, kan du be om at filen låses opp. Dette gjør du ved å klikke på Be om å låse opp i vinduet som vises når du prøver å åpne filen. Du kan også lage en kopi av den låste filen, men da vil ikke endringene i kopien vises i den opprinnelige filen når den låses opp.

Slik låser eller låser du opp en fil med Dropbox-mappen eller Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen din:

1. Åpne Dropbox-mappen eller Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Høyreklikk på filen du vil låse eller låse opp.
  3. Klikk på Lås redigering eller Lås opp redigering.

Slik låser eller låser du opp en fil på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Filer i venstre kolonne.
  3. Klikk på ikonet (ellipse) ved siden av filnavnet.
  4. Klikk på Lås redigering eller Lås opp redigering.

Obs! Fillåsing rulles ut til alle Dropbox Business-brukere i begynnelsen av 2020, så det er ikke sikkert du vil ha tilgang til funksjonen før utrullingen er fullført.

Lås opp et teammedlems fil

Teamadministratorer kan låse opp et teammedlems fil. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Låste filer.
  5. Hold musepekeren over en fil og klikk på «» (ellipse).
    • Hvis du vil låse opp flere filer samtidig, klikker du i avmerkingsboksen ved siden av hver fil du vil låse opp
  6. Klikk på Lås opp filer.
  7. Velg om du vil varsle brukeren som opprinnelig låste filen.
    • Som standard vil brukeren som opprinnelig låste filen, motta en e-postvarsling om at filen er låst opp
    • Hvis du ikke vil varsle den opprinnelige brukeren som låste filen, fjerner du merket i avkrysningsboksen ved siden av Varsle brukeren om at filen er låst opp eller Varsle låser(e)
  8. Klikk på Bekreft.

Deaktiver fillåsing

Administratorer kan slå av fillåsing for teamet sitt. Alle filer som ble låst før funksjonen er deaktivert, vil imidlertid forbli låst. Administratorer kan låse opp teammedlemmets filer ved å følge instruksjonene ovenfor.

Slik deaktiverer du fillåsing:

3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Lås redigering.
  5. Endre Fillåsing til Av.
  6. Klikk Lagre.