Alternativer for Dropbox-automatisering

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på dropbox.com.

Med automatiseringsalternativene til Dropbox kan du organisere og automatisere oppgaver som å pakke ut og konvertere filer i kontoen.

Slik oppretter du en automatisert mappe

Gjør følgende for å opprette en automatisert mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett øverst til venstre.
  3. Klikk på Automatisert mappe.
  4. Gi mappen et navn, og velg et automatiseringsalternativ.
    • Alternativene du kan velge mellom, er: Filer som legges til i en mappe, lagres som PDF-er, Filer som legges til i en mappe, pakkes ut, Filer som legges til i en mappe merkes*, Filer som legges til i en mappe, lagres som bilder, Filer som legges til i en mappe, lagres som videoer og Filer som legges til i en mappe, sorteres basert på kategori.
  5. Følg instruksjonene, og klikk deretter på Opprett.

*Bare tilgjengelig for brukere med Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-abonnementer

Slik legger du til en automatisering for en eksisterende mappe

Gjør følgende for å legge til en automatisering for en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen, og klikk på «…» (horisontale prikker).
  3. Klikk på Legg til automatisering.
  4. Velg et automatiseringsalternativ, og klikk på Neste.
  5. Følg instruksjonene, og klikk på Legg til.

Merk: Du må ha redigeringstilgang i en mappe for å legge til, endre eller slette automatiseringer.

Slik setter du automatiseringer på pause

Gjør følgende for å sette en automatisering på pause for en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen, og klikk på «…» (horisontale prikker).
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Deretter velger du å aktivere eller sette på pause øverst til høyre.

Slik fjerner du automatiseringer fra en mappe

Gjør følgende for å fjerne en automatisering fra en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen, og klikk på «…» (horisontale prikker).
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Klikk på søppelbøtten øverst til høyre i vinduet.
  5. Klikk på Fjern.

Slik deler du en automatisert mappe

Automatiserte mapper kan deles akkurat som andre mapper. Automatiseringen forblir aktiv for alle mappen deles med. Når en automatisert mappe har blitt delt med noen, får vedkommende beskjed om at mappen er automatisert, og hvilken automatisering som brukes.

Hva skjer hvis jeg flytter en fil til en automatisert mappe?

Du kan flytte en fil til en automatisert mappe på samme måten som du ville  flytte en fil til en annen mappe i Dropbox-kontoen din. Når du flytter en fil til en automatisert mappe, tas automatiseringen i bruk. Dette fungerer på samme måte for mappene dine så vel som mapper som deles med teammedlemmer.

Hvis en fil flyttes til en automatisert mappe ved en feil, kan du klikke på Angre i panelet nederst på skjermen.