Problemen met camera-uploads oplossen

Camera-uploads is een functie die automatisch foto's en video's van je telefoon of tablet uploadt.

Bekijk meer informatie in ons overzichtsartikel over camera-uploads.

Je kunt veelvoorkomende problemen met camera-uploads vaak zelf oplossen door te klikken op de vraag die jouw probleem het beste beschrijft.

Veelgestelde vragen die in dit artikel aan de orde komen

Veelvoorkomende foutmeldingen

Wat doe ik als camera-uploads niet werkt?

Als je een foutmelding krijgt terwijl je camera-uploads gebruikt, of als de functie niet werkt, probeer je de volgende stappen om het probleem op te lossen:

• Controleer je internetverbinding of maak verbinding met wifi.
    • Dit is niet altijd nodig, maar het kan zijn dat camera-uploads langzamer is als je een zwak signaal hebt.
    • Maak verbinding met een ander wifinetwerk.
    • Schakel de vliegtuigmodus in en maak vervolgens verbinding met wifi (zodat je telefoon alleen verbonden is met wifi en niet met een datanetwerk).
  • Controleer of je batterij is opgeladen.
    • Camera-uploads kan langzamer werken als je batterij bijna leeg is.
    • Sluit je camera, telefoon of tablet aan op je computer om te zien of het probleem hiermee is opgelost.
  • Werk Dropbox bij naar de nieuwste versie van de app.
  • Werk het besturingssysteem van je apparaat bij naar de nieuwste versie.
  • Verwijder of deactiveer alle andere apps die automatisch geüploade foto's van je computer, telefoon of tablet ontvangen (bijv. Google Foto's of iCloud Foto's).
  • Schakel locatievoorzieningen in als je een iOS-apparaat hebt.
    • Camera-uploads wordt onderbroken als na een bepaalde tijd geen wijziging in de locatie wordt gedetecteerd.

Opmerking: camera-uploads is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers (Basic, Plus, Professional en Business), met uitzondering van:

Dropbox Basic-gebruikers moeten de Dropbox-desktopapp op hun computer hebben geïnstalleerd om camera-uploads te kunnen gebruiken.

Kan ik mijn foto's uploaden naar een andere map?

Als je camera-uploads gebruikt, worden je foto's altijd in de map Camera-uploads geplaatst. Je kunt de bestemming van je foto's niet wijzigen in een andere map. Maar je kunt de foto's wel verplaatsen naar een andere map, nadat ze naar de map Camera-uploads zijn geüpload.

Waarom is mijn batterij leeg nadat ik camera-uploads heb gebruikt?

Wanneer je camera-uploads voor het eerst synchroniseert met je Dropbox-account, kan dit een groot deel van je batterijvermogen verbruiken. Nadat de foto's op je telefoon zijn geüpload, wordt het batterijgebruik weer normaal.

De Dropbox-app is zo geprogrammeerd dat deze stopt met automatisch uploaden wanneer je batterij bijna leeg is, om de batterij te sparen.

Als je nog steeds problemen hebt met de batterij, probeer je de stappen in dit artikel om het probleem op te lossen.

Waarom ontbreken sommige van mijn foto's of video's in de map Camera-uploads?

Camera-uploads controleert of een foto of video eerder is geüpload om dubbele items te voorkomen. Foto's en video's die je al eerder hebt geüpload via camera-uploads, worden niet opnieuw geüpload, ook niet als je de bestanden hebt verwijderd uit je account.

Als je een bewerking of filter op een foto toepast, wordt de gewijzigde versie alleen toegevoegd aan camera-uploads als deze op je camerarol staat wanneer het oorspronkelijke bestand wordt geüpload. Pas je een filter toe nadat het oorspronkelijke bestand al is geüpload, dan moet je de gefilterde filter van de foto handmatig uploaden naar de map Camera-uploads.

Opmerking: In iOS worden burstfoto's en live foto's niet automatisch toegevoegd aan camera-uploads. Wil je deze foto's wel graag toevoegen aan de map Camera-uploads, dan moet je ze handmatig uploaden.

RAW-bestanden

Sommige RAW-bestanden kun je mogelijk niet uploaden met camera-uploads. Ga voor meer informatie over goedgekeurde bestandsindelingen voor afbeeldingen naar de Android MediaStore of de pagina voor iOS-ontwikkelaars.

Waarom zie ik foto's van iemand anders in mijn map Camera-uploads?

Als je foto's van iemand anders in je map Camera-uploads ziet, zijn er een paar mogelijkheden:

• Op de pagina Beveiliging kun je zien welke apparaten zijn gekoppeld aan je account en kun je onbekende apparaten verwijderen.
  • Je kunt zien wie de foto's heeft geüpload en zo kom je er mogelijk ook achter hoe ze daar terecht zijn gekomen.

Maar hoe zijn die foto's daar dan terecht gekomen?

Als je een telefoon of tablet aansluit op een computer met de Dropbox-desktopapp, verschijnt er een pop-upvenster met de vraag of je camera-uploads wilt gebruiken. Het kan zijn dat iemand je computer heeft gebruikt om een telefoon op te laden en daarbij misschien op OK heeft geklikt zonder precies te zien wat de vraag was.

Hoe kom ik erachter wie foto's heeft geüpload naar mijn account?

Je kunt als volgt zien wie foto's heeft geüpload naar je account:

1. Wijs het bestand aan met je muis.
  2. Klik op (drie puntjes).
  3. Klik op VersiegeschiedenisKijk hier hoe je de Versiegeschiedenis kunt vinden
  4. Zoek naar een naam naast Toegevoegd door.

Hoe kan ik een apparaat ontkoppelen?

Op de pagina Beveiliging kun je zien welke apparaten zijn gekoppeld aan je account. Klik hier voor meer informatie over hoe je onbekende apparaten kunt ontkoppelen.

Waarom zie ik een foutmelding over beschadigde bestanden?

Er zijn veel redenen waarom Dropbox kan aangeven dat een foto- of videobestand is beschadigd. Dit heeft niets te maken met beveiliging en de kans bestaat dat je het bestand toch gewoon kunt openen op je computer of telefoon.

Als je de beschadigde bestanden verwijdert, verdwijnt de foutmelding en gaat camera‑uploads gewoon verder.

Hoe kan ik zien welke bestanden zijn beschadigd?

Het kan lastig zijn om te zien welke bestanden zijn beschadigd. Mogelijk moet je contact opnemen met Dropbox Support om je hierbij te helpen. Voordat je dit doet, raden we je aan de volgende stappen te proberen:

• Zoek naar het laatste bestand dat correct is geüpload naar het Dropbox-account.
    • Het volgende foto- of videobestand in je camerarol kan het beschadigde bestand zijn.
    • Verplaats het bestand of verwijder het uit je camerarol en probeer het vervolgens opnieuw te uploaden.
  • Controleer of bepaalde foto's of video's niet goed worden weergegeven.
    • Verplaats de foto's of video's of verwijder ze uit je camerarol en probeer ze vervolgens opnieuw te uploaden.