Projecten delen in Dropbox Replay

Bijgewerkt Dec 19, 2023
person icon

Dropbox Replay is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com. De Dropbox Replay-add-on is een betaalde functie die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

Je kunt in Dropbox Replay bestanden toevoegen of projecten maken, en deze delen met collega's. Daarnaast kun je machtigingen voor delen, rechten voor weergeven en opmerkingen toevoegen, de downloadfunctionaliteit en wachtwoordbeveiliging beheren. Beheerders hebben toegang tot alle bestanden en projecten van het Replay-team. Meer informatie over de beheerfuncties van Dropbox Replay.
highlight icon

Opmerking: Wachtwoordbeveiliging en Einddatum toevoegen zijn betaalde functie die deel uitmaken van de add-on Dropbox Replay.

Bestanden delen in Dropbox Replay

Je deelt als volgt een video-, afbeeldings- of audiobestand in Dropbox Replay:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur of in de rij van het bestand dat je wilt delen.
  5. Klik rechtsboven op '' (drie puntjes).
  6. Klik in het menu dat verschijnt op Delen.
    • Opmerking: Je kunt al je bestandsmachtigingen wijzigen via het tabblad Links in de Dropbox Replay-add-on.
  7. Kies de manier waarop je ontvangers toegang wilt verlenen:
    • Weergeven en opmerkingen toevoegen: collega's kunnen het bestand en de opmerkingen weergeven en kunnen ook zelf opmerkingen toevoegen.
    • Alleen weergeven: collega's kunnen het bestand weergeven, maar kunnen geen opmerkingen zien of toevoegen.
      • Opmerking: klik op het tandwielpictogram om een wachtwoord in te stellen, downloads in te schakelen of toegang via een link in te schakelen.
  8. Klik op Verzenden of Link kopiëren.
  9. Plak de link op de plaats waar je deze wilt delen.
highlight icon

Opmerking: In links naar bestanden wordt de titel van het bestand weergegeven, evenals een miniatuurvoorbeeld en een korte beschrijving van Dropbox Replay.

Personen delen of toevoegen aan projecten in Dropbox Replay

Je kunt als volgt personen delen of aan een projectmap in Dropbox Replay toevoegen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur of in de rij van de map die je wilt delen.
  5. Klik op '' (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  6. Klik op Personen toevoegen in het menu dat verschijnt.
  7. Voer de e-mailadressen in van de personen die je wilt toevoegen.
    • Opmerkingen
      • Door gebruikers aan een project toe te voegen, verleen je ze toegang tot het hele project en alles wat het bevat.
      • Je kunt alleen via e-mail een gebruiker aan je project toevoegen.
      • Je kunt groepen of teams invoeren die je al hebt gemaakt in je Dropbox-account. Meer informatie over het beheer van Dropbox Replay voor je team.
  8. Voeg eventueel een bericht toe.
  9. Kies Bewerken of Weergeven en opmerkingen toevoegen, afhankelijk van de machtigingen die je wilt verlenen.
  10. Klik op Toevoegen.
highlight icon

Opmerking: je kunt personen ook rechtstreeks vanuit je map toevoegen door rechtsboven op Personen toevoegen te klikken.

Je collega ontvangt per e-mail een uitnodiging om je project te openen. Als je in realtime aan een project wilt samenwerken, start dan in plaats daarvan een live beoordelingssessie.Live beoordeling gebruiken in Dropbox Replay

Toegang via een link naar je gedeelde bestand in- of uitschakelen

Je schakelt als volgt de toegang via een link naar je gedeelde bestand in of uit:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het bestand waarvoor je toegang via een link wilt inschakelen.
  5. Klik op Delen in de rechterbovenhoek.
  6. Klik op het tandwielpictogram.
  7. Schakel de optie naast Toegang via link inschakelen in of uit.
highlight icon

Opmerking: Als je al je gedeelde links wilt in- of uitschakelen, klik dan op het tabblad Weergeven en opmerkingen toevoegen of Alleen weergeven

Een gebruiker uit je project verwijderen

Je verwijdert als volgt een gebruiker uit je project:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Klik op de avatar (profielfoto of initialen) van de gebruiker, onderaan de projectminiatuur.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van de gebruiker.
  6. Klik op Verwijderen.
highlight icon

Opmerking: Om ervoor te zorgen dat iemand geen toegang meer heeft tot de bestanden in een project, schakel je alle gedeelde links uit op het tabblad Weergeven en opmerkingen toevoegen of Alleen weergeven. Met de add-on Dropbox Replay kun je je bestanden en projecten ook met een wachtwoord beveiligen om te voorkomen dat iemand er toegang toe heeft.