Bestanden en projecten beheren in Dropbox Replay

Bijgewerkt Nov 13, 2023
person icon

Dropbox Replay is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com. De Dropbox Replay-add-on is een betaalde functie die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

In Dropbox Replay kun je projecten maken en bestanden toevoegen, waaronder bijgewerkte versies van projectbestanden. Nadat een bestand of een project is geüpload of gemaakt, kun je de lezerstoegang en machtigingen ervoor beheren.

Bestanden toevoegen en beheren in Dropbox Replay

Je voegt als volgt bestanden toe aan Dropbox Replay:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Klik rechtsboven op Bestanden toevoegen.
  5. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden of Google Drive.
  6. Kies het bestand dat je wilt toevoegen.
  7. Klik op Toevoegen of Openen

Zodra het uploaden is voltooid, verschijnt er een miniatuur van je bestand onder Werkruimte.

highlight icon

Opmerking: Dropbox Replay-bestanden worden opgeslagen in je Dropbox-account. Als je een groot bestand of project hebt dat je naar Replay wilt uploaden, zorg er dan voor dat je voldoende vrije opslagruimte hebt.

Een nieuwe versie van een bestand maken in Dropbox Replay

Je maakt als volgt een nieuwe versie van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur van het bestand waaraan je een nieuwe versie wilt toevoegen.
  5. Klik op '' (drie puntjes) aan het einde van de rij of in de rechterbovenhoek.
  6. Plaats de muisaanwijzer op Nieuwe versie.
  7. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden of Google Drive.
  8. Kies het bestand dat je wilt toevoegen.
  9. Klik op Toevoegen of Openen.

Zodra het uploaden is voltooid, wordt je bestand vernieuwd en verschijnt de bestandsversie in het vervolgkeuzemenu Versies (bijvoorbeeld: V2).

Een bestand verwijderen in Dropbox Replay

highlight icon

Opmerking: Als je de eigenaar van het bestand bent en je verwijdert je Replay-bestand of -project van je Replay-dashboard, dan kan deze handeling niet ongedaan worden gemaakt. Als je de Replay-add-on hebt, kun je je Replay-bestanden en -projecten archiveren in plaats van ze te verwijderen.

Je verwijdert een bestand als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de naam of miniatuur van het bestand dat je wilt verwijderen.
  5. Klik rechtsboven op '' (drie puntjes).
  6. Klik in het menu dat verschijnt op Verwijderen.
  7. Klik in het venster dat verschijnt nogmaals op Verwijderen.
highlight icon

Opmerking: hiermee worden alle versies van het bestand verwijderd, inclusief de gedeelde links en opmerkingen.

Een versie van een bestand verwijderen in Dropbox Replay

highlight icon

Opmerking: het verwijderen van versies van een bestand in Dropbox Replay is permanent; je kunt die versie of opmerkingen erin dan niet meer herstellen. Als je de Replay-add-on hebt, kun je je Replay-bestanden en -projecten archiveren in plaats van ze te verwijderen.

Je verwijdert als volgt een versie van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Klik op het document waarvan je een versie wilt verwijderen.
  5. Klik linksboven op het vervolgkeuzemenu Versies.
    • Opmerking: het menu wordt weergegeven als de versie die geopend is (voorbeeld: V2).
  6. Klik op "" (drie verticale puntjes) naast de versie die je wilt verwijderen.
  7. Klik op Deze versie verwijderen.
highlight icon

Opmerking: je kunt ook alle versies verwijderen uit dit menu.

Projecten maken en beheren in Dropbox Replay

Je maakt als volgt een project:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Klik op Project maken.
  5. Voer in het tekstvak een projectnaam in.
  6. Klik op Maken.

Bestanden aan een project toevoegen in Dropbox Replay

Je voegt als volgt bestanden toe aan een project:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Open het project waaraan je bestanden wilt toevoegen.
  5. Klik op Sleep je bestanden hierheen of klik hier.
  6. Selecteer Toevoegen vanuit Dropbox, Uploaden, of Google Drive.
  7. Kies het bestand dat je wilt toevoegen.
  8. Klik op Toevoegen of Openen

Zodra het uploaden is voltooid, verschijnt er een miniatuur van je bestand in de projectmap onder Jouw bestanden.

highlight icon

Opmerking: als je een bestaand Replay-bestand kopieert en naar een nieuwe Replay-projectmap verplaatst, worden opmerkingen en notities in het bestaande bestand niet overgezet naar het nieuwe project.

Een project verwijderen in Dropbox Replay

highlight icon

Opmerking: het verwijderen van versies van een bestand in Dropbox Replay is permanent; je kunt die versie of opmerkingen erin dan niet meer herstellen. Als je de Replay-add-on hebt, kun je je Replay-bestanden en -projecten archiveren in plaats van ze te verwijderen.

Je verwijdert een project als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik linksboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu dat verschijnt op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Klik op de "" (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het project.
  5. Klik in het menu dat verschijnt op Verwijderen.
  6. Klik in het venster dat verschijnt nogmaals op Verwijderen.
highlight icon

Opmerking: Alle redacteuren verliezen hun toegang. Als je dit project verwijdert, worden daarnaast alle bestanden, mappen en gerelateerde activiteiten definitief verwijderd.

Meer informatie over het delen en beheren van bestanden en projecten in Dropbox Replay.

Besturingselementen voor teambeheer in Dropbox Replay

Als Replay-bestanden of -mappen aan een teamproject worden toegevoegd, heeft iedereen die aan dat project is toegevoegd toegang tot alle bestanden in dat project. Gebruikers met bewerkingsmachtigingen kunnen projectbestanden en -mappen bekijken en beheren, en feedback geven. Als gebruikers machtigingen hebben om weer te geven en opmerkingen toe te voegen, kunnen ze projectbestanden en -mappen bekijken en feedback geven. Als een teamlid het team verlaat of wordt verwijderd uit een project, kan een beheerder eigenaar worden van de bestanden van die persoon in het project en ze beheren.

Zodra een beheerder eigenaar is geworden van een bestand of project, kan deze ook alle acties als eigenaar kan uitvoeren, waaronder:

• Wachtwoord bewerken/verwijderen/toevoegen
  • Downloads in-/uitschakelen
  • Opmerkingen oplossen
  • Opmerkingen vastmaken/labelen

Meer informatie over de besturingselementen voor beheer van Dropbox Replay .