Bestanden en projecten beheren in Dropbox Replay

Bijgewerkt Apr 11, 2024
person icon

Dropbox Replay is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com. De Dropbox Replay-add-on is een betaalde functie die beschikbaar is voor gebruikers van de Dropbox-abonnementen Plus, Essentials, Professional, Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

In Dropbox Replay kun je projecten maken en bestanden toevoegen, waaronder bijgewerkte versies van projectbestanden. Nadat een bestand of een project is geüpload of gemaakt, kun je de lezerstoegang en machtigingen ervoor beheren.

Bestanden toevoegen en beheren in Dropbox Replay

Je voegt als volgt bestanden toe aan Dropbox Replay:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Klik rechtsboven op Bestanden toevoegen .
  5. Selecteer Dropbox, Lokale schijf, Google Drive of OneDrive.
  6. Kies een of meer bestanden die je wilt toevoegen.
    • Opmerking: je kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden vanuit Dropbox of je lokale station, maar slechts één bestand tegelijk vanuit Google Drive of OneDrive.
  7. Klik op Toevoegen of Openen

Zodra het uploaden is voltooid, verschijnt er een miniatuur van je bestand onder Werkruimte.

highlight icon

Opmerkingen:

• Dropbox Replay-bestanden worden opgeslagen in je Dropbox-account. Als je een groot bestand of project hebt dat je naar Replay wilt uploaden, zorg er dan voor dat je voldoende vrije opslagruimte hebt.
  • Om lopende uploads te annuleren, klik je op Annuleren naast de bestandsnaam in de uploadlade onderaan het Replay-venster.
  • Lokale uploads die zijn geannuleerd of die niet kunnen worden geüpload, kun je opnieuw proberen te uploaden door op Opnieuw te klikken naast de bestandsnaam in de lade onderaan het Replay-venster. Dit is niet beschikbaar voor Dropbox, Google Drive of OneDrive bestanden.
  • Als je je uploadlimiet hebt bereikt, krijg je de foutmelding Geen uploads meer beschikbaar wanneer je een bestand probeert te uploaden.

Een nieuwe versie van een bestand maken in Dropbox Replay

Je maakt als volgt een nieuwe versie van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de miniatuur van het bestand waaraan je een nieuwe versie wilt toevoegen.
  5. Klik op '' (drie horizontale puntjes) aan het einde van de rij of in de rechterbovenhoek.
  6. Plaats de muisaanwijzer op Nieuwe versie.
  7. Selecteer Dropbox, Lokale schijf, Google Drive of OneDrive.
  8. Kies een of meer bestanden die je wilt toevoegen.
  9. Klik op Toevoegen of Openen.
    • Opmerking: zodra het uploaden voltooid is, wordt je bestand vernieuwd en verschijnt het aantal bestandsversies in de vervolgkeuzelijst Versies linksboven (voorbeeld: V2).
highlight icon

Opmerking: om oudere versies weer te geven, klik je op de vervolgkeuzelijst Versies en vervolgens op de versie die je wilt bekijken.

Een bestand verwijderen in Dropbox Replay

highlight icon

Opmerking: Als je de eigenaar van het bestand bent en je verwijdert je Replay-bestand of -project van je Replay-dashboard, dan kan deze handeling niet ongedaan worden gemaakt. Als je de Replay-add-on hebt, kun je je Replay-bestanden en -projecten archiveren in plaats van ze te verwijderen.

Je verwijdert een bestand als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Wijs de miniatuur of rij aan van het bestand dat je wilt verwijderen.
  5. Klik rechtsboven op '' (drie horizontale puntjes).
  6. Klik in het menu dat verschijnt op Verwijderen.
  7. Klik op Permanent verwijderen wanneer je om bevestiging wordt gevraagd.
highlight icon

Opmerking: hiermee worden alle versies van het bestand verwijderd, inclusief de gedeelde links en opmerkingen.

Een versie van een bestand verwijderen in Dropbox Replay

highlight icon

Opmerking: het verwijderen van versies van een bestand in Dropbox Replay is permanent; je kunt die versie of opmerkingen erin dan niet meer herstellen. Als je de Replay-add-on hebt, kun je je Replay-bestanden en -projecten archiveren in plaats van ze te verwijderen.

Je verwijdert als volgt een versie van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Klik op het document waarvan je een versie wilt verwijderen.
  5. Klik linksboven op het vervolgkeuzemenu V[#] .
    • Opmerking: het menu wordt weergegeven als de versie die geopend is (voorbeeld: V2).
  6. Klik op "" (drie verticale puntjes) naast de versie die je wilt verwijderen.
  7. Klik op Deze versie verwijderen.
  8. Klik op Permanent verwijderen [naam versie].
highlight icon

Opmerking: je kunt ook alle versies verwijderen uit dit menu.

Projecten maken en beheren in Dropbox Replay

Je maakt als volgt een project:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Klik rechtsboven op Project maken.
  5. Voer in het vak een projectnaam in en indien nodig een projectbeschrijving.
  6. Klik op Maken.

Je nieuwe project wordt geopend als je op Maken klikt.

Bestanden aan een project toevoegen in Dropbox Replay

Je voegt als volgt bestanden toe aan een project:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend op een nieuw tabblad.
  4. Open het project waaraan je bestanden wilt toevoegen.
  5. Klik op Sleep je bestanden hierheen of klik hier.
  6. Selecteer Dropbox, Lokale schijfGoogle Drive of OneDrive
  7. Kies een of meer bestanden die je wilt toevoegen.
    • Je kunt meerdere bestanden selecteren vanuit Dropbox of je lokale station, maar je kunt slechts één bestand tegelijk uploaden vanuit Google Drive of OneDrive.
  8. Klik op Toevoegen of Openen

Zodra het uploaden is voltooid, verschijnt er een miniatuur van je bestand in de projectmap onder Jouw werk

highlight icon

Opmerkingen

• Als je een bestaand Replay-bestand kopieert en naar een nieuwe Replay-projectmap verplaatst, worden opmerkingen en notities in het bestaande bestand niet overgezet naar het nieuwe project.
  • Om lopende uploads te annuleren, klik je op Annuleren naast de bestandsnaam in de uploadlade onderaan het Replay-venster.
  • Lokale uploads die zijn geannuleerd of die niet kunnen worden geüpload, kun je opnieuw proberen te uploaden door op Opnieuw te klikken naast de bestandsnaam in de lade onderaan het Replay-venster. Dit is niet beschikbaar voor Dropbox, Google Drive of OneDrive bestanden.
  • Als je je uploadlimiet hebt bereikt, krijg je de foutmelding Geen uploads meer beschikbaar wanneer je een bestand probeert te uploaden.

Een project verwijderen in Dropbox Replay

Je verwijdert een project als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op het rasterpictogram.
  3. Klik in het menu op Replay.
    • Opmerking: Dropbox Replay wordt geopend in een nieuw tabblad.
  4. Beweeg over de miniatuur of de rij van het project dat je wilt verwijderen en klik rechtsboven op '' (drie horizontale puntjes).
  5. Klik in het menu dat verschijnt op Verwijderen.
  6. Klik op Permanent verwijderen wanneer je om bevestiging wordt gevraagd.
highlight icon

Opmerking: Alle redacteuren verliezen hun toegang. Als je dit project verwijdert, worden daarnaast alle bestanden, mappen en gerelateerde activiteiten definitief verwijderd.

Meer informatie over het delen en beheren van bestanden en projecten in Dropbox Replay.

Besturingselementen voor teambeheer in Dropbox Replay

Als Replay-bestanden of -mappen aan een teamproject worden toegevoegd, heeft iedereen die aan dat project is toegevoegd toegang tot alle bestanden in dat project. Gebruikers met bewerkingsmachtigingen kunnen projectbestanden en -mappen bekijken en beheren, en feedback geven.

Als gebruikers machtigingen hebben om weer te geven en opmerkingen toe te voegen, kunnen ze projectbestanden en -mappen bekijken en feedback geven. Als een teamlid het team verlaat of wordt verwijderd uit een project, kan een beheerder eigenaar worden van de bestanden van die persoon in het project en ze beheren. Zodra een beheerder eigenaar is geworden van een bestand of project, kan deze ook alle acties als eigenaar kan uitvoeren, waaronder:

• Wachtwoord bewerken, verwijderen of toevoegen
  • Downloads in-/uitschakelen
  • Opmerkingen oplossen
  • Opmerkingen vastmaken of labelen

Meer informatie over de besturingselementen voor beheer van Dropbox Replay .

Activiteit in Replay volgen

Beheerders kunnen via de beheerconsole de volgende activiteiten van leden weergeven in Replay:

• Aan- of afmelden bij Replay
  • Replay aan accounts koppelen
  • Bestanden toevoegen of verwijderen
  • Gedeelde link maken of wijzigen
  • Personen toevoegen aan of verwijderen uit projecten

Meer informatie over toegang tot teamactiviteiten in de beheerconsole.