Een lid verwijderen uit een Dropbox Business-team

Als iemand je bedrijf verlaat, kan een beheerder het volgende doen:

Een lid verwijderen uit een Dropbox Business-team

Verwijderde teamleden hebben onmiddellijk geen toegang meer tot het Dropbox Business-account en alle bestanden, mappen en Paper-documenten. Na het verwijderen van een teamlid kunnen beheerders die licentie opnieuw gebruiken en iemand anders uitnodigen voor het team.

Een teamlid verwijderen:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Kies het tabblad Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer Lid verwijderen.
  6. Geef aan of je het materiaal van dit lid wilt overdragen of materiaal wilt verwijderen van de apparaten van dit lid.
    • Als je Het materiaal van dit lid overdragen selecteert, kun je het materiaal dat eigendom is van je team, overgedragen aan een ander teamlid.
    • Als je Materiaal van de apparaten van dit lid verwijderen selecteert, wordt de Dropbox-map van dit lid verwijderd van alle gekoppelde apparaten wanneer die apparaten de volgende keer verbinding maken met internet.
  7. Klik op Verwijderen.

Opmerking: Na het verwijderen van het account van een teamlid, heb je nog zeven dagen om dit account terug te zetten (voor het geval dit niet de bedoeling was). Als je het account van het teamlid wilt overdragen, moet je dit doen binnen de periode van de versiegeschiedenis van je team (meestal 120 dagen).

Wat gebeurt er wanneer ik een teamlid verwijder?

Wanneer je het account van een teamlid verwijdert, gebeurt het volgende:

• Het teamlid verliest toegang tot het account en alle bestanden en Paper-documenten.
  • Eventuele gedeelde links in dat account worden uitgeschakeld.
  • Dropbox stopt met het synchroniseren van bestanden naar de computer en mobiele apparaten van het teamlid.
  • Het teamlid ontvangt een e-mail met het bericht dat de teambeheerder het account heeft verwijderd en dat hij of zij geen toegang meer heeft.

Kan ik mijn eigen account verwijderen?

Als beheerder van een Dropbox Business-team kun je je eigen account niet verwijderen uit het team. Je moet eerst een ander lid van je team aanwijzen als beheerder en vervolgens kan de nieuwe beheerder je account verwijderen.

Kunnen teamleden accounts verwijderen?

Nee, leden van een Dropbox Business-team kunnen niet hun eigen account verwijderen. Je hebt de hulp nodig van de beheerder van je Dropbox Business-team om je team te verlaten