De bedrijfsconsole voor beheerders gebruiken

Bijgewerkt Mar 14, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die alleen beschikbaar is voor gebruikers van Dropbox Enterprise.

Met de bedrijfsconsole kunnen Enterprise-beheerders meerdere Enterprise-teams op één plek beheren. Je kunt de bedrijfsconsole openen door je op dropbox.com aan te melden met je beheerdersgegevens en te klikken op Bedrijfsconsole in de linkerkolom.

Wie kan de bedrijfsconsole gebruiken?

Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox-beheerders met een Enterprise-abonnement die de bedrijfsconsole hebben ingesteld met hun klantsuccesmanager bij Dropbox.

Ben je een Enterprise-beheerder en wil je de bedrijfsconsole instellen, neem dan contact op met je klantsuccesmanager.

Of lees meer over de reguliere beheerdersconsole voor Dropbox-teams

De bedrijfsconsole gebruiken

In de bedrijfsconsole zie je vier verschillende tabbladen voor het beheren van verschillende aspecten van je team en de teamactiviteit: Teams, Leden, Activiteit en Instellingen

Het tabblad Teams gebruiken

Op het tabblad Teams zie je een overzicht van al je gekoppelde teams. Vanaf dit tabblad kun je gekoppelde teams beheren, nieuwe teams toevoegen of gekoppelde teams verwijderen.

• Wil je een team verwijderen, klik dan op (drie puntes) en vervolgens op Verwijderen.
  • Wil je een team toevoegen, klik dan op Een team uitnodigen.

Klik op een team om de teamgegevens, beheerders en teamactiviteit weer te geven. Klik vervolgens op (drie horizontale puntjes) naast een beheerder als je het beheerderswachtwoord opnieuw wilt instellen, de beheerdersmachtigingen wilt bewerken of de beheerder wilt schorsen of wilt verwijderen uit het team.

Het tabblad Leden gebruiken

Op het tabblad Leden zie je een overzicht van alle leden van je gekoppelde teams, inclusief de beheerders. Je kunt zoeken en filteren op Leden, Teams, Rol en Status. Je kunt ook teamleden verplaatsen naar een ander Dropbox-team dat je beheert.

Klik op (drie puntjes) als je het wachtwoord van een lid opnieuw wilt instellen, de machtigingen van het lid wilt bewerken of het lid wilt verwijderen uit het team.

Een bedrijfsbeheerder toevoegen:

1. Ga naar het tabblad Leden.
  2. Zoek het lid dat je bedrijfsbeheerder wilt maken.
  3. Klik op (drie puntjes) naast de naam van dit lid.
  4. Klik op Beheerdersmachtigingen bewerken.
  5. Selecteer Bedrijfsbeheerder en klik op Volgende.
  6. Klik op Bedrijfsbeheerder maken om je keuze te bevestigen.

Het tabblad Activiteit gebruiken

Het tabblad Activiteit is vergelijkbaar met het logboek voor teamactiviteiten in de gewone beheerconsole. Op dit tabblad worden de activiteiten van alle beheerders en teamleden op één plek weergegeven. Je kunt activiteiten zoeken en filteren op Datum, Personen, Materiaal, Activiteiten en Team.

Het tabblad Instellingen gebruiken

Het tabblad Instellingen bevat een overzicht van de instellingen voor delen, authenticaties, apparaten en andere machtigingen van elk team. Hier kun je deze instellingen voor alle teams tegelijk beheren.

Je kunt ook afzonderlijke instellingen van een bepaald team vergrendelen om te voorkomen dat beheerders deze wijzigen. Dat gaat als volgt:

1. Ga naar het tabblad Instellingen.
  2. Klik op de instelling die je wilt vergrendelen of ontgrendelen.
  3. Klik op het slotpictogram naast het team waarvoor je die instelling wilt vergrendelen of ontgrendelen.

Als je alle instellingen van een bepaald team wilt beheren via de beheerconsole van dat team, klik je op Teamprofiel en het tandwielpictogram naast het gewenste team.