Så använder du Enterprise-konsolen för administratörer

Uppdaterat Mar 25, 2024
person icon

I den här artikeln beskrivs en funktion som endast är tillgänglig för kunder med Dropbox Enterprise.

Med Enterprisekonsolen kan Enterprise-administratörer hantera flera Enterprise-team på en enda plats. Öppna Enterprise-adminkonsolen genom att logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som admin och klicka på Enterprise-konsol i kolumnen till vänster.
person icon

Den här funktionen är endast tillgänglig för Dropbox-teamadministratörer med Enterprise-planen som har konfigurerat Enterprise-adminkonsolen med sin chef för kundframgångar på Dropbox.

Är du Enterprise-teamadmin och vill konfigurera Enterprise-konsolen ska du kontakta din chef för kundframgångar.

Om du i stället vill få mer information om den vanliga adminkonsolen för Dropbox-team kan du titta på den här artikeln.

I Enterprise-konsolen ser du fyra olika flikar för att hantera olika aspekter av ditt team och deras aktivitet: TeamMedlemmarAktivitet och Inställningar

Fliken Team

Fliken Team visar en sammanfattning av alla dina anslutna team. Från den fliken kan du hantera anslutna team, lägga till nya eller ta bort anslutna.

• Om du vill ta bort ett team klickar du på ikonen med tre punkter () och sedan på Ta bort
  • För att lägga till ett team klickar du på Bjud in ett team

Klicka på varje team för att se teaminformation, administratörer och aktivitet. Klicka sedan på ikonen med tre punkter ”... (ellips) intill en administratör för att återställa deras lösenord, redigera behörigheter och spärra eller ta bort dem från teamet.

Fliken Medlemmar

Fliken Medlemmar visar en sammanfattning av alla medlemmar i dina anslutna team, inklusive administratörer. Det går att söka och sortera dem efter MedlemmarTeamRoll och Status. Du kan också flytta teammedlemmar till ett annat Dropbox-teamkonto som du hanterar.

Klicka på ikonen med tre punkter (...) för att återställa medlemmars lösenord, redigera deras behörigheter eller ta bort dem från ett team.

Så här lägger du till en Enterprise-administratör:

1. Gå till fliken Medlemmar.
  2. Sök efter den medlem du vill göra till Enterprise-administratör.
  3. Klicka på ”” (ikonen med tre punkter) bredvid personens namn.
  4. Klicka på Redigera adminbehörigheter.
  5. Välj Enterprise-admin och klicka på Nästa.
  6. Klicka på Gör till Enterprise-admin för att bekräfta.

Fliken Aktivitet

Fliken Aktivitet liknar teamaktivitetsloggen i den vanliga adminkonsolen. Den visar en sammanfattning av aktiviteten för alla administratörer och teammedlemmar på en plats. Det går att söka och sortera aktiviteter efter DatumPersonerInnehållAktiviteter och Team.

Fliken Inställningar

Fliken Inställningar visar en sammanfattning av varje teams delningsinställningar, autentiseringar, enheter och andra behörigheter. Härifrån kan du styra dessa inställningar för alla team på en gång.

Du kan även låsa enskilda inställningar för ett specifikt team för att förhindra att administratören ändrar dem. Gör så här:

1. Gå till fliken Inställningar.
  2. Klicka på inställningen du vill låsa eller låsa upp.
  3. Klicka på låsikonen bredvid det team du vill låsa eller låsa upp den inställningen för.

För att hantera alla inställningarna för ett specifikt team från det teamets adminkonsol klickar du på Teamprofil och kugghjulsikonen intill valfritt team.