Så här tar du bort en länk till en fil eller en mapp

Tar du bort en länk inaktiveras omedelbart länken till filen eller mappen. Alla som försöker klicka på en inaktiverad länk kommer att få ett felmeddelande. Om du vill dela en länk till din fil eller mapp igen kan du skapa en ny länk när som helst.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

På dropbox.com

Det finns två sätt att ta bort en länk till en fil eller mapp på dropbox.com.

Från sidan Filer:

1. Logga in dropbox.com.
  2. Klicka på Alla filer i den vänstra sidomenyn.
  3. Håll muspekaren över namnet på filen eller mappen och klicka på delningsikonen (person).
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Klicka antingen på Länk för redigering eller Länk för visning beroende på vilken länk som du vill ta bort.
  6. Klicka på Ta bort länk.

Från sidan Dela:

1. Logga in dropbox.com.
  2. Klicka på Delad på sidomenyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Länkar.
  4. Klicka på "" (ellips) intill filen eller mappen som du vill ta bort länken från och välj Ta bort länk.

På datorn

Så här tar du bort en länk till en fil eller mapp på din dator:

1. Öppna Dropbox-mappen på datorn
  2. Högerklicka på filen eller mappen som du vill ta bort länken från.
  3. Klicka på Delning.
  4. Klicka på Länkinställningar.
  5. Klicka på Ta bort länk.

På mobilen eller surfplattan

Så här tar du bort en länk till en fil eller mapp på Dropbox för mobila enheter:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på "⁝" (vertikal ellips på Android) eller "" (ellips på iPhone/iPad) bredvid filen eller mappen som du vill ta bort länken från.
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Arkivinställningar eller Mappinställningar.
  5. Tryck på Styr åtkomst under Länkinställningar.
  6. Tryck på Radera länk.