Använd Dropbox Passwords

Den här funktionen är tillgänglig för Dropbox-användare på planerna Plus, Professional och Family.

Dropbox Passwords finns som datorklient, mobilapp och webbläsartillägg från Dropbox. Den här artikeln beskriver hur du använder Dropbox Passwords till att spara dina kontons användarnamn och lösenord, synkronisera dem på olika enheter och fylla i dem automatiskt eller föreslå lösenord när du loggar in på webbplatser och mobilappar.

Läs om hur du laddar ner, installerar och ansluter enheter till Dropbox Passwords.

Lägg till eller redigera kontons användarnamn och lösenord

Det går att lägga till konton i Dropbox Passwords (tillsammans med deras användarnamn, lösenord, webbplatsadresser och eventuella anteckningar). De går att redigera dem när som helst.

• Lägg till eller redigera i datorklienten genom att öppna den och klicka på Lägg till eller Redigera.
  • Lägg till eller redigera i mobilappen genom att öppna appen och trycka på + (plustecken) för att lägga till eller trycka på kontonamnet och Redigera för att redigera.
  • Lägg till ett konto med webbläsartillägget genom att logga in eller skapa ett konto på en webbplats och du ombeds att spara den i Dropbox Passwords. Sedan går det att redigera den i datorklienten Dropbox Passwords.
    • Obs: Dropbox Passwords-klienten måste vara öppen för att använda webbläsartillägget.

Ta bort kontots användarnamn och lösenord

Det går att ta bort konton från Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbplatsadress och eventuella anteckningar). Ta bort ett konto på med dator- eller mobilappen genom att klicka eller trycka på ... (ellipsis) intill kontot som du vill ta bort och klicka eller tryck på Ta bort.

Få förslag på starka lösenord

Dropbox Passwords kan föreslå starka lösenord.

I dator- och mobilappen:

1. Öppna appen Dropbox Passwords.
  2. Klicka på Lägg till (datorn) eller + (plustecken, på mobilen).
  3. Klicka på Föreslå ett starkt lösenord.
    • Klicka på kugghjulsikonen för att ändra längden och antalet siffror och symboler i lösenordet.
  4. Klicka på Använd lösenord.

I webbläsartillägget:

1. Börja skapa ett nytt konto på en webbplats.
  2. Klicka på Dropbox Passwords ikon som visas i lösenordets textruta. En rullgardinsmeny med ett föreslaget lösenord visas.
  3. Klicka på Använd lösenord.
  4. Fortsätt att skapa kontot.

Obs: Dropbox Passwords-klienten måste vara öppen för att använda webbläsartillägget.

Importera användarnamn och lösenord

Om du sparat kontots användarnamn och lösenord i en webbläsare eller i en annan lösenordshanterares CSV-fil, går det att importera dem med datorklienten Dropbox Passwords.

Obs!

• Kolumnerna i CSV-filen måste märkas så att Dropbox Passwords kan importera informationen. Även om Dropbox Passwords känner igen ett antal etiketter rekommenderar vi att du märker dem med Namn, Lösenord, Användarnamn, Anteckningar och URL.
  • För närvarande har funktionen inte stöd för import av lösenord från Safari.

Importera kontonas användarnamn och lösenord till Dropbox Passwords:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Importera användarnamn och lösenord från en webbläsare genom att klicka på Från webbläsare under Importera och sedan på Importera. Klicka på Från lösenordshanterare om du vill importera användarnamn och lösenord från en CSV-fil från en annan lösenordshanterare.
    • Obs: Chrome-användare på Mac måste kanske ange datorns lösenord.

Exportera användarnamn och lösenord som en CSV-fil

Det går när som helst att exportera alla konton (inklusive användarnamn och lösenord) från Dropbox Passwords som en CSV-fil, även om du nergraderat Dropbox-kontot till Basic eller gått med i ett Dropbox Business-team.

Exportera kontona från klienten:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Klicka på Export.
  6. Klicka på Exportera för att bekräfta.

Exporterar kontona från mobilappen:

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Exportera.
  4. Tryck på Exportera för att bekräfta.