Använd Dropbox Passwords

Hur många lösenord du kan lagra och hur många enheter du kan använda med Dropbox Passwords avgörs av vilken plan du har. Kontrollera vilken plan du har.

• Dropbox-användare med en Basic-plan kan lagra upp till 50 lösenord och använda Dropbox Passwords på upp till tre enheter.
  • Dropbox-användare med en Plus-, Professional-, Family- eller Business-plan kan lagra ett obegränsat antal lösenord och använda Dropbox Passwords på ett obegränsat antal enheter.

Anmärkningar:

Dropbox Passwords finns som datorklient, mobil applikation och webbläsartillägg från Dropbox. Den här artikeln beskriver hur du använder Dropbox Passwords till att spara dina kontons användarnamn och lösenord, synkronisera dem på olika enheter och fylla i dem automatiskt eller föreslå lösenord när du loggar in på webbplatser och i mobila applikationer.

Obs! Dropbox Passwords-datorklienten är för närvarande inte tillgängligt för nerladdning. Instruktionerna för datorklienten i den här artikeln gäller endast användare som tidigare har installerat appen.

Läs om hur du laddar ner, installerar och ansluter enheter till Dropbox Passwords.

Använder du inte Dropbox Passwords än? Se hur Dropbox hjälper dig att lagra och synka lösenord.

Lägg till eller redigera kontons användarnamn och lösenord

Det går att lägga till konton i Dropbox Passwords (tillsammans med deras användarnamn, lösenord, webbplatsadresser och eventuella anteckningar). De går att redigera dem när som helst.

• Lägg till eller redigera i datorklienten eller i webbläsartillägget genom att öppna programmet och klicka på Lägg till eller Redigera.
    • Obs! Webbläsartillägget sparar användarnamn och lösenord automatiskt när du skapar eller loggar in på ett konto på en webbplats.
  • Lägg till eller redigera i mobilappen genom att öppna appen och trycka på + (plustecken) för att lägga till eller trycka på kontonamnet och Redigera för att redigera.

Ta bort kontots användarnamn och lösenord

Det går att ta bort konton från Dropbox Passwords (inklusive användarnamn, lösenord, webbplatsadress och eventuella anteckningar som du har lagt till). Ta bort ett konto på datorklienten eller mobila applikationer genom att klicka eller trycka på ... (ellips) intill kontot som du vill ta bort och klicka eller tryck på Ta bort.

Få förslag på starka lösenord

Dropbox Passwords kan föreslå starka lösenord.

I datorklienten och den mobila applikationen eller i webbläsartillägget:

1. Öppna datorklienten, den mobila applikationen eller webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på Lägg till (datorklient eller webbläsartillägg) eller + (plustecken, på mobilen).
  3. Klicka på Föreslå ett starkt lösenord.
    • Klicka på kugghjulsikonen för att ändra längden och antalet siffror och symboler i lösenordet.
  4. Klicka på Använd lösenord.

Från lösenordsfältet:

1. Börja skapa ett nytt konto på en webbplats.
  2. Klicka på Dropbox Passwords ikon som visas i lösenordets textruta. En rullgardinsmeny med ett föreslaget lösenord visas.
  3. Klicka på Använd lösenord.
  4. Fortsätt att skapa kontot.

Importera användarnamn och lösenord

Om du har sparat kontots användarnamn och lösenord i en webbläsare eller i en annan lösenordshanterares CSV-fil, går det att importera dem med datorklienten eller webbläsartillägget Dropbox Passwords.

Obs!

• Kolumnerna i CSV-filen måste märkas så att Dropbox Passwords kan importera informationen. Även om Dropbox Passwords känner igen ett antal etiketter rekommenderar vi att du märker dem med Namn, Lösenord, Användarnamn, Anteckningar och URL.
  • För närvarande har funktionen inte stöd för import av lösenord från Safari.

Importera kontonas användarnamn och lösenord till datorklienten:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Importera användarnamn och lösenord från en webbläsare genom att klicka på Från webbläsare under Importera och sedan på Importera. Klicka på Från lösenordshanterare om du vill importera användarnamn och lösenord från en CSV-fil från en annan lösenordshanterare.
    • Obs: Chrome-användare på Mac måste kanske ange datorns lösenord.

Importera kontonas användarnamn och lösenord till webbläsartillägget:

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på Importera.
  5. Klicka på webbläsaren eller lösenordshanteraren som du vill importera från och följ uppmaningarna.

Läs mer om att importera användarnamn och lösenord för konton.

Exportera användarnamn och lösenord som en CSV-fil

Det går när som helst att exportera alla konton (inklusive användarnamn och lösenord) från Dropbox Passwords som en CSV-fil, även om du nergraderat Dropbox-kontot till Basic eller gått med i ett Dropbox Business-team.

Exportera dina konton från datorklienten eller webbläsartillägget:

1. Öppna klienten Dropbox Passwords.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Preferenser.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Klicka på Export.
  6. Klicka på Exportera för att bekräfta.

Exporterar kontona från mobilappen:

1. Öppna mobilappen Dropbox Passwords.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Exportera.
  4. Tryck på Exportera för att bekräfta.