Dropbox Passwords intrångsövervakning

Uppdaterat Aug 10, 2023
person icon

Dropbox Passwords finns tillgängligt för alla kunder som använder Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced och Enterprise. Om du är med i ett team som har ett förhandlat avtal eller HIPAA BAA kan du behöva skriva under ett tillägg för att använda Dropbox Passwords.

Övervakning av dina konton i Dropbox Passwords hjälper till att hålla dem säkra. När du väljer att övervaka intrång blir du meddelad när ett konto kopplat till din mejladress har röjts och utsatts för en ökad risk av att någon som inte borde ha den informationen får åtkomst till den.

Dropbox Passwords säkerhetspanel kan du se vilka konton, om några, som har blivit utsatta för intrång. Du kan även se andra viktiga detaljer, till exempel den utsatta webbplatsen, datum för intrång, antal personer som är drabbade och vilka data som potentiellt har läckt. Du hänvisas även till webbplatsen för det kontot som blivit komprometterat för att ändra ditt lösenord.

highlight icon

Obs! Dropbox Passwords använder nollkunskapskryptering. Det innebär att vi inte kan se uppgifterna som har sparats på ditt konto.

Så här konfigurerar du intrångsövervakning

Du kan välja att aktivera eller inaktivera intrångsövervakning när som helst.

Så här aktiverar du intrångsövervakning:

1. Se till att dina kontoinloggningar har lagts till i Dropbox Passwords
  2. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  3. Klicka på dina initialer längst upp till höger. En rullgardinsmeny visas.
  4. Klicka på Säkerhetspanel i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Börja övervaka. Sedan visas ett bekräftelsemeddelande.
  6. Klicka på OK.
highlight icon

Obs! Endast verifierade mejladresser kan övervakas. Verifiera en mejladress genom att gå till säkerhetspanelen och klicka på Verifiera bredvid mejladressen. Följ sedan stegen. Mejladresser som redan har verifierats är markerade som Bekräftad

Så här inaktiverar/stoppar du intrångsövervakning för alla konton:

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på dina initialer längst upp till höger. En rullgardinsmeny visas.
  3. Klicka på Säkerhetspanel i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Sluta övervaka till höger.
  5. Klicka på Sluta övervaka.

Då visas ett bekräftelsemeddelande.