Indsaml filer fra andre med en Dropbox-filanmodning

Med filanmodninger i Dropbox kan du anmode om filer fra andre og indsamle dem direkte på din Dropbox-konto. Med filanmodninger:

• Kan alle sende en fil, som du har anmodet om, til dig, uanset om de har en Dropbox-konto eller ej.
  • Bliver alle de filer, du indsamler, automatisk samlet i en Dropbox-mappe, du selv vælger.
  • Kan dem, der uploader filer til din filanmodning, ikke få adgang til din Dropbox-konto. Det er kun dig, der kan se de filer, som andre uploader, medmindre du vælger at dele dem.
Bemærk! Alle de filer, der indsamles med en filanmodning, optager plads i din Dropbox-konto. Sørg for, at du kan modtage de filer, du anmoder om, ved at tjekke, hvor meget ledig plads du har. Hvis der ikke er plads nok til de filer, du anmoder om, opstår en fejl hos afsenderne, når de prøver at uploade dem.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan sende store filer med Dropbox.

Afsnit i artiklen:

Sådan opretter du en filanmodning

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
  3. Klik på Ny anmodning i højre side.
  4. Skriv et navn på din anmodning under Titel.
  5. Skriv eventuelt oplysninger om anmodningen under Beskrivelse
  6. Under Mappe til uploadede filer ses stien til en ny mappe til de filer, du anmoder om. Klik på Skift mappe, hvis du vil vælge en anden placering.
  7. Klik på afkrydsningsfeltet ud for Angiv deadline for at vælge en dato og et klokkeslæt. Du kan også vælge Tillad forsinkede uploads og indstille et tidsrum (kun tilgængeligt for kunder med Dropbox Professional eller Business).
  8. Klik på Opret.
  9. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil anmode om filer fra. De modtager en e-mail om din anmodning.
    • Alternativt kan du kopiere et link ved at klikke på Kopiér ud for Del et link i stedet. Du kan indsætte linket i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.
  10. Klik på Del. Du modtager en bekræftelsesmail, og når filer uploades til din filanmodning, modtager du en meddelelse via e-mail.

Bemærk! Destinationsmappen til de uploadede filer er som udgangspunkt privat. Du kan dele de uploadede filer ved at vælge en delt mappe, når du opretter anmodningen, eller ved at dele filerne eller mappen, efter at filerne er blevet uploadet.

Se, hvordan du administrerer filanmodninger for dit Dropbox Business-team, hvis du er Dropbox Business-administrator.

Sådan ændrer du en filanmodning

Sådan ændrer du en filanmodning, efter at den er oprettet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
  3. Klik på "" (de tre prikker) til højre for anmodningen.
  4. Klik på Edit.
  5. Du kan både redigere Titel og Beskrivelse for din anmodning. Dropbox Professional- og Business-kunder kan også tilføje eller opdatere en deadline.
  6. Klik på Gem.

Sådan lukker du en filanmodning

Du kan lukke en filanmodning, når du ikke længere vil modtage filer. Når en filanmodning er lukket, kan dem, der har et invitationslink, ikke længere uploade filer til din Dropbox.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
  3. Klik på "" (de tre prikker) til højre for anmodningen.
  4. Klik på Luk anmodning. Du kan se dine lukkede filanmodninger under fanen Lukkede anmodninger.

Bemærk! Du kan genåbne en lukket filanmodning. Klik på "" (de tre prikker) til højre for anmodningen på fanen Lukkede anmodninger, og klik på Åbn igen.