Sådan opretter og administrerer du filanmodninger i Dropbox

Opdateret Feb 05, 2024
person icon

I denne artikel beskrives en funktion, som er tilgængelig i alle Dropbox-planer.

Du kan bruge filanmodninger til at indsamle filer fra andre personer, også selvom de ikke har en Dropbox-konto. Filerne vil kunne ses i en mappe, som du vælger i din Dropbox-konto.
highlight icon

Bemærk!

• Alle kan sende en fil til dig, uanset om de har en Dropbox-konto eller ej.
  • Alle de filer, der indsamles med en filanmodning, optager plads på din Dropbox-konto. Sørg for, at du kan modtage de filer, du har brug for, ved at tjekke, hvor meget ledig plads du har. Hvis der ikke er plads nok til de filer, du anmoder om, opstår der en fejl hos afsenderne, når de prøver at uploade dem.
  • Dropbox Basic-, Plus- og Family-kunder kan anmode om filer på op til 2 GB. Hvis filen er større end 2 GB, kan du i stedet bruge et delt link.
  • Dropbox Professional-, Essentials-, Business-, Business Plus-, Standard-, Advanced- og Enterprise-kunder kan modtage filer på op til 50 GB.

Sådan opretter du en filanmodning

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere, hvis du ikke kan se Filanmodninger
  3. Klik på Ny anmodning over listen med åbne anmodninger.
  4. Skriv et navn på din anmodning under Titel.
  5. Skriv eventuelt oplysninger om anmodningen under Beskrivelse
  6. Under Mappe til uploadede filer ses stien til en ny mappe til de filer, du anmoder om. Klik på Skift mappe for at vælge en anden placering.
  7. Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced og Enterprise kan markere afkrydsningsfeltet ud for Angiv en deadline for at angive en deadline med dato og klokkeslæt samt vælge at tillade forsinkede uploads eller ej.
  8. Opret en adgangskode (valgfrit).
    • Bemærk: Hvis du bruger en adgangskode, skal du dele den med den person, du anmoder om filer. Du kan dele adgangskoden i Beskrivelsen eller via sms, e-mail eller den kommunikationsform, du foretrækker.
  9. Klik på Opret.
  10. Skriv e-mailadressen eller navnet for den person, eller de personer, du vil anmode om filer fra. Vedkommende modtager en e-mail om din anmodning.
    • Alternativt kan du kopiere et link ved at klikke på Kopiér ud for Del et link i stedet. Du kan indsætte linket i en e-mail, en besked eller et andet sted, hvor andre skal have adgang til det.
  11. Klik på Del. Du modtager en bekræftelsesmail på, at du har afsendt anmodningen, og du modtager også en meddelelse, når en fil bliver blevet uploadet.

Se denne video for at finde ud af, hvordan du opretter en filanmodning.

Når du har oprettet en filanmodning, kan du dele den ved at klikke på ikonet til højre for filanmodningens navn:

• Kopiér e-mail (papirark): Klik for at kopiere mappens e-mailadresse, hvor kontakter kan sende vedhæftede filer (højst 20 MB pr. e-mail).
    • Bemærk! Kun tilgængelig for medlemmer af et team.
  • Send e-mail (papirflyver): Klik for at sende e-mail med filanmodninger direkte til en modtager.
  • Kopiér link (kæde): Klik for at kopiere et delt link til at uploade filer.
highlight icon

Bemærk!

• Destinationsmappen til de uploadede filer er som standard privat. Du kan dele de uploadede filer ved at vælge en delt mappe, når du opretter anmodningen, eller ved at dele filerne eller mappen , efter at filerne er blevet uploadet.
  • Alle, der har e-mailadressen, kan uploade filer direkte til den tilknyttede Dropbox-mappe fra deres indbakke ved at sende filen som en vedhæftet fil i en e-mail. Del den kun med personer, du stoler på.

Hvis du er administrator på en teamkonto, kan du læse mere om, hvordan du administrerer filanmodninger for dit team.

Sådan redigerer du en filanmodning

Du kan redigere alle åbne anmodninger.

For at redigere en filanmodning, efter at den er blevet oprettet skal du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
    •  Klik på Mere, hvis du ikke kan se Filanmodninger.
  3. Klikke på Åbnede øverst til højre.
  4. Klikke på navnet på den anmodning, du vil redigere.
  5. Rediger titlen på og beskrivelsen af din anmodning. Du kan også ændre eller slette adgangskoden og ændre den mappe, hvor filerne sendes.
    • Bemærk! Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Business, Business Plus, Standard, Advanced og Enterprise kan også tilføje eller opdatere en deadline.
  6. Klik på Gem, når du har opdateret dine oplysninger.

Sådan lukker du en filanmodning

Du kan lukke en filanmodning, når du ikke længere vil modtage filer. Når en filanmodning er lukket, kan dem, der har et invitationslink, ikke længere uploade filer til din Dropbox-konto, med mindre du åbner anmodningen igen.

For at lukke en filanmodning skal du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
    •  Klik på Mere, hvis du ikke kan se Filanmodninger
  3. Klikke på Åbnede.
  4. Klikke på navnet på den filanmodning, du vil lukke.
  5. Klik på Luk anmodning. Du kan se dine lukkede anmodninger under fanen Lukkede.

Se denne video for at få flere oplysninger om at lukke en filanmodning.

Sådan genåbner du en filanmodning

Du kan genåbne en filanmodning, du har lukket. Hvis du har slettet en filanmodning, kan du ikke genåbne den.

For at genåbne en filanmodning skal du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
    •  Klik på Mere, hvis du ikke kan se Filanmodninger
  3. Klikke på Lukkede.
  4. Klikke på navnet på den anmodning, du vil genåbne.
  5. Klikke på Aktivér anmodning igen.
  6. Tilføj eller rediger oplysninger. Klik på Gem, når du er færdig.

Sådan sletter du en filanmodning

Du kan slette en anmodning, så den ikke vises på din Dropbox-konto.

For at slette en filanmodning skal du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filanmodninger i venstre sidepanel.
    •  Klik på Mere, hvis du ikke kan se Filanmodninger
  3. Klikke på Lukkede.
  4. Klikke på navnet på den filanmodning, du vil slette.
  5. Klikke på Slet anmodning.