Sådan låser du en Dropbox-fil eller låser den op

Låsning af filer er en funktion, som er tilgængelig for Dropbox Business-brugere, og som forhindrer redigering af en fil. Det giver teams og samarbejdspartnere mulighed for at koordinere, hvem der redigerer en fil, og undgå konflikter med kopier.

Når en fil er låst, kan enhver med adgang til filen stadig se, skrive kommentarer til og dele et link til filen. Kun den person, der har låst filen, kan redigere den og låse den op.

Hvis du har brug for at redigere en låst fil, kan du anmode om at få filen låst op ved at klikke på Anmod om at låse op i det vindue, der vises, når du prøver at åbne filen. Du kan også oprette en kopi af den låste fil, men ændringer af kopien bliver ikke overført til den originale fil, når den er låst op.

Sådan låser du en fil eller låser den op ved hjælp af Dropbox-mappen eller Dropbox-computerappen:

1. Åbn Dropbox-mappen eller Dropbox-appen på din computer.
  2. Højreklik på den fil, du vil låse eller låse op.
  3. Klik på Lås redigering eller Lås op for redigering.

Sådan låser du en fil eller låser den op på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer i venstre kolonne.
  3. Klik på (tre prikker) ud for filnavnet.
  4. Klik på Lås redigering eller Lås op for redigering.

Bemærk! Låsning af filer rulles ud til alle Dropbox Business-brugere i begyndelsen af 2020, så funktionen er muligvis først tilgængelig for dig, når udrulningen er færdig.

Lås et teammedlems fil op

Teamadministratorer kan låse et teammedlems fil op. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Låste filer.
  5. Peg på en fil eller mappe, og klik på “” (tre prikker).
    • Du kan låse flere filer op på en gang ved at klikke på afkrydsningsfeltet ud for hver af de filer, du vil låse op
  6. Klik på Lås filer op
  7. Vælg, om du vil informere den bruger, der oprindeligt låste filen.
    • Den bruger, der oprindeligt låste filen, modtager som standard en e-mail om, at filen er blevet låst op
    • Hvis du vil give den oprindelige bruger, der låste filen, besked, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for beskedindstillingen
  8. Klik på Bekræft.

Deaktiver låsning af filer

Administratorer kan slå låsning af filer fra for deres team. Filer, der blev låst, før funktionen deaktiveres, forbliver låst. Administratorer kan låse teammedlemmers filer op ved at følge vejledningen ovenfor.

Sådan deaktiverer du låsning af filer:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanel.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Lås redigering.
  5. Slå Låsning af filer Fra.
  6. Klik på Gem.