Sådan låser du en Dropbox-fil eller låser den op

Opdateret Sep 13, 2023
person icon

Denne funktion er tilgængelig for kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus og Enterprise.

Låsning af filer er en funktion, som bruges til at forhindre redigering af filer. Det giver teams og samarbejdspartnere mulighed for at koordinere, hvem der redigerer en fil, og undgå modstridende kopier.

Hvad sker der, når du låser en fil?

Hvis en fil er låst, kan dem, der har adgang til filen, stadig se indholdet, skrive kommentarer til filen og dele et link til filen. Det er dog kun den person, som har låst filen, eller teamadministratorer, der kan låse den op.

Sådan redigerer du en låst fil

Hvis du har brug for at redigere en låst fil, kan du anmode om at få filen låst op ved at klikke på Anmod om at låse op i det vindue, der vises, når du prøver at åbne filen. Du kan også oprette en kopi af den låste fil, men ændringer af kopien bliver ikke overført til den originale fil, når den er låst op.

Bemærk! Det er kun filer i delte mapper, der kan låses.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på filens navn, og klik på "" (de tre prikker) til højre.
  4. Klik på Lås redigering eller Lås op for redigering.
  1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik på den fil, du vil låse eller låse op.
  3. Klik på Lås redigering eller Lås op for redigering.

Lås et teammedlems fil op

Teamadministratorer kan låse et teammedlems fil op. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Indhold.
  4. Klik på Låste filer.
  5. Peg på en fil, og klik på “” (de tre prikker).
    • Du kan låse flere filer op ad gangen ved at markere afkrydsningsfeltet ud for hver af de filer, du vil låse op.
  6. Klik på Lås filer op
  7. Vælg, om du vil informere den bruger, der oprindeligt låste filen.
    • Den bruger, der oprindeligt låste filen, modtager som standard en e-mail om, at filen er blevet låst op.
    • Hvis du vil give besked til den oprindelige bruger, der låste filen, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Giv bruger besked om, at filen er låst op eller Giv besked til person(er), der låste filen.
  8. Klik på Bekræft.

Deaktiver låsning af filer

Teamadministratorer kan slå låsning af filer fra for deres team som standard.

highlight icon

Bemærk! De filer, der blev låst, før funktionen til låsning af filer blev deaktiveret, vil stadig være låst. Hvis du vil låse en fil for et bestemt teammedlem op, skal du følge vejledningen ovenfor.

Sådan deaktiverer du låsning af filer:

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Lås redigering.
  5. Slå Låsning af filer Fra.
  6. Klik på Gem.