Slik merker du Dropbox-filer

Oppdatert Dec 01, 2023

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på dropbox.com.

Du kan legge til merker til filer og mapper for å holde oversikt og raskt finne det du trenger, i din Dropbox-konto. Merker kan brukes av alle Dropbox-brukere og kan legges til i filer og mapper – til og med flere om gangen. Alle som kan se eller redigere en fil/mappe, kan se de aktuelle merkene. Kun personer med redigeringstilgang kan legge til eller fjerne merker.

Slik legger du til emneknagger

Slik merker du en fil:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Naviger til filen eller mappen der du ønsker å fjerne et merke.
  3. Klikk på «...» (ellipsis) til venstre.
  4. Klikk på filinfo.
  5. Finn # Legg til et merke i panelet på høyre side.
  6. Skriv inn merkingen og trykk Enter (Windows) eller Return (Mac).
highlight icon

Merknader:

• Merker må inneholde færre enn 32 tegn og kan kun bestå av bokstaver, tall og understreker.
  • Du kan legge til opptil 20 emneknagger i én fil.
  • Merker støttes på alle tilgjengelige Dropbox-språk.

Slik fjerner du et merke

Slik fjerner du et merke fra en fil:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Naviger til filen der du vil fjerne et merke.
  3. Klikk på «...» (ellipsis) til venstre.
  4. Klikk filinfo.
    • Merkene til denne filen vil da dukke opp under forhåndsvisningen i sidestolpen til høyre.
  5. Klikk på X til høyre for merket du vil fjerne.

Slik søker du etter et merke

Du kan blant annet gjøre følgende:

• Skriv inn navnet på merket, i formatet #merkenavn, i søkefeltet øverst på skjermen.
  • Når du begynner å skrive i søkefeltet, får du opp en liste med forslag. Velg merket du leter etter.
  • Klikk på merket i sidestolpen til høyre for å se alle filene som er knyttet til dette merket.
  • Klikk i søkefeltet, og før du skriver, velger du merket du vil søke etter, under Merker.

Slik bruker du emneknagger i automatiserte mapper

Ved å bruke automatiseringer kan du automatisk legge til emneknagger i filer i en bestemt mappe.

Slik oppretter du en mappe med automatiserte emneknagger:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på + Opprett under søkefeltet.
  3. Hold markøren over Mappe
  4. Velg Automatisert mappe.
  5. Klikk Velg et merke for å organisere og finne filer.
  6. Legg til minst ett merke.
  7. Klikk Lagre.

Slik legger du til automatisert merking til en eksisterende mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på mappen der du vil legge til automatiserte merker.
  3. Klikk på tannhjulikonet ved siden av mappenavnet.
  4. Hold musepekeren over Organiser.
  5. Klikk på Legg til automatisering.
  6. Klikk Velg et merke for å organisere og finne filer.
    • For å legge til denne automatiseringen til alle filene i denne undermappen, klikker du på bruk på gjeldende filer.
    • For å legge til denne automatiseringen til alle undermappene til denne mappen, klikker du på Inkluder filer i alle undermapper.
  7. Legg til minst ett merke.
  8. Klikk Lagre.

Lær mer om automatiserte mapper.