Hvordan begrense tilgangen til en mappe

Hvis du oppretter en mappe i en teammappe, vil den nye mappen automatisk ha de samme medlemmene som den overordnede mappen. Hvis du ikke vil at noen skal få tilgang til den nye mappen, kan du imidlertid begrense tilgangen til den.

Obs! Du kan kun begrense tilgang til mapper som er i en teammappe. Denne funksjonen er kun tilgjengelig for Dropbox Business-team.

Hvis du vil begrense tilgangen til en mappe, følger du instruksjonene for enheten din nedenfor.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over navnet til mappen og klikk på Del.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på gruppen eller personen du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern.

Med Dropbox-skrivebordsprogrammet

1. Høyreklikk på den delte mappen.
  2. Klikk på Del …
  3. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på gruppen eller personen du vil fjerne.
  4. Klikk på Fjern.

På mobilen eller nettbrettet

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Finn mappen du vil redigere.
    • På Android trykker du på nedoverpilen
    • På iOS trykker du på (ellipseikon) eller trykk på ant. medlemmer under navnet på den delte mappen
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på tannhjulikonet.
  5. Trykk på pilen under Hvem har tilgang.
  6. Trykk på gruppen eller personen du vil fjerne.
  7. Trykk på Fjern tilgang.

I administratorverktøyet

Hvis du er teamadministrator, kan du få tilgang til alle teammapper ved å bruke administratorverktøyet, selv om du ikke er medlem av mappen. Slik begrenser du tilgang til en mappe med administratorverktøyet:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Naviger til mappen du vil redigere.
  5. Hold musepekeren over navnet til mappen og klikk på Administrer.
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på gruppen eller personen du vil fjerne.
  7. Klikk på Fjern.

Når du har begrenset tilgangen til en mappe, vil ikke nye medlemmer som legges til i den overordnede mappen, ha tilgang til den mappen. Medlemmer som ikke har tilgang, vil se navnet på mappen og et minus-ikon, som vist nedenfor, men de vil ikke kunne åpne mappen.

Obs! Det er ikke mulig å skjule en mappe helt fra disse medlemmene.