Slik begrenser du tilgangen til en mappe inni en teammappe

Oppdatert Feb 29, 2024
person icon

Funksjonen beskrevet i denne artikkelen, er tilgjengelig for kunder på Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise.

Hvis du oppretter en undermappe i en teammappe, vil den nye mappen automatisk ha de samme medlemmene som den overordnede mappen. Men hvis du ikke vil at bestemte personer skal få tilgang til den nye mappen, kan du begrense tilgangen til mappen ved å fjerne disse teammedlemmene.

Hvis du vil endre et medlems tilgangsnivå til en delt mappe i stedet, fra rediger til skrivebeskyttet eller omvendt, kan du finne ut hvordan du angir tillatelser for delte mapper.

highlight icon

Merknader:

• Du kan kun begrense tilgangen til mapper som er i en teammappe.
  • Du kan ikke opprette en delt kobling til en begrenset mappe.
  • Når du begrenser tilgangen til en undermappe i en teammappe, vil ikke nye medlemmer som legges til i teammappen, ha tilgang til den begrensede mappen. Imidlertid kan de se ikonet for begrenset mappe og navnet på mappen, avhengig av hvilken teamopplevelse du er på.
    • Det er ikke mulig å skjule en mappe for medlemmer som ikke har tilgang.

Hvordan begrense tilgangen til en mappe

1. Logg Dropbox.com.
  2. Hold markøren over den delte mappen du vil begrense, og klikk på deleikonet (rektangel med en pil opp).
  3. Klikk på Hvem har tilgang.
  4. Klikk på rullegardinlisten ved det medlemmet eller gruppen du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern.
  6. Klikk på Fjern igjen.

Hvis du er administrator, kan du få tilgang til alle teammapper ved å bruke administratorverktøyet, selv om du ikke er medlem av mappen.

Slik begrenser du tilgangen til en mappe med administratorverktøyet:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Gå til mappen du vil begrense.
  5. Hold musepekeren over navnet til mappen og klikk på Administrer.
  6. Klikk Fjern ved siden av medlemmet eller gruppen du vil fjerne.
  7. Klikk på Fjern igjen.
  1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på mappen du vil begrense.
  3. Velg Del … ved siden av Dropbox-ikonet.
  4. Klikk på Hvem har tilgang.
  5. Klikk på rullegardinlisten ved det medlemmet du vil fjerne.
  6. Velg Fjern.
  7. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  8. Klikk på Fjern igjen.

Android

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (vertikal ellipse) ved siden av mappen du vil begrense.
  3. Trykk på Administrer tilgang.
  4. Trykk på området nedenfor [x] medlemmer.
  5. Trykk på medlemmet eller gruppen du vil fjerne.
  6. Trykk på Fjern medlem eller Fjern gruppe.
  7. Trykk på Fjern medlem eller Fjern gruppe igjen.

iOS

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på «» (ellipse) ved siden av mappen du vil begrense.
  3. Trykk på Mappeinnstillinger.
  4. Trykk på Hvem har tilgang.
  5. Trykk på medlemmet eller gruppen du vil fjerne.
  6. Trykk på Fjern tilgang.
  7. Trykk på Fjern tilgang igjen.