Downgraden van Dropbox Plus en Professional naar Basic

Als je nu bent geabonneerd op Dropbox Plus of Dropbox Professional, kun je in dit artikel lezen hoe je je account kunt downgraden naar een gratis Dropbox Basic-abonnement.

Opmerking: het downgraden van je Dropbox-abonnement naar Basic is niet hetzelfde als het verwijderen van je Dropbox-account.

Als je nu een proefversie hebt van Dropbox Plus of Professional, lees je hier hoe je je proefperiode kunt annuleren.

Als je een Dropbox Family-abonnement hebt, lees je hier hoe je een Family-abonnement kunt opzeggen.

Als je een Dropbox Business-abonnement hebt, lees je hier hoe je een Business-abonnement kunt downgraden naar een Basic-abonnement.

Een Plus- of Professional-abonnement downgraden

Als je een abonnement hebt genomen via iTunes of Google Play (op een telefoon of tablet)

Lees hoe je kunt downgraden naar een Basic-abonnement als je op je telefoon of tablet een abonnement hebt genomen via iTunes (Apple) of Google Play (Android).

Als je een abonnement hebt genomen vanaf een desktopcomputer of laptop (via dropbox.com)

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of gezichtspictogram) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Scrol omlaag en klik op Ik wil nog steeds downgraden.
  7. Selecteer de reden waarom je het abonnement wilt opzeggen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Scrol omlaag en klik op Ik wil nog steeds downgraden.

Controleren of de downgrade is verwerkt

Als je de downgrade via Dropbox uitvoert, ontvang je een bevestiging via e‑mail. De afzender wordt vermeld in no-reply@dropbox.com en het onderwerp van de e‑mail is Dropbox-abonnement wordt niet verlengd

Als je de downgrade via iTunes of Google Play hebt uitgevoerd, ontvang je mogelijk een e‑mail van een van die bedrijven. Is dit niet het geval, neem dan contact op met hun supportteam.

Je kunt de downgrade op dropbox.com bevestigen door naar het tabblad Facturering in je accountinstellingen te gaan en te klikken op Wijzigen naast Factureringsperiode. Daar zou je de melding Downgrade van abonnement gepland moeten zien.

Wat je moet weten over downgraden

Wanneer je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement opzegt, heeft deze wijziging niet meteen gevolgen voor je Dropbox-account. Je kunt Plus of Professional blijven gebruiken gedurende de periode waarvoor je al hebt betaald. Aan het einde van de factureringscyclus wordt het abonnement gedowngraded naar Basic en worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Wanneer je downgradet naar een Basic-account, kun je nog steeds bij al je bestanden en mappen die zijn opgeslagen in Dropbox. Met Basic kun je echter maximaal 2 GB aan bestanden toevoegen aan je account. Je kunt ook maximaal 2 GB aan bestanden synchroniseren met je computer. Dus afhankelijk van hoeveel Dropbox-opslag je eerder gebruikte, worden sommige bestanden misschien niet meer gesynchroniseerd en kun je misschien geen bestanden meer toevoegen aan je Dropbox-account.

Problemen bij het downgraden oplossen

Goed om te weten

• Als je de Dropbox-app van je computer of telefoon verwijdert, wordt het Dropbox-abonnement niet opgezegd en wordt je Dropbox-account niet verwijderd.
  • Als de creditcard verloopt waarmee je voor Dropbox hebt betaald, wordt je Dropbox-abonnement niet geannuleerd en kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je bank kan betalingen bijvoorbeeld automatisch hebben overgezet naar je nieuwe creditcard. Neem in dat geval contact op met je bank.

Controleer onze factureringsdatums

Je kunt eerdere en toekomstige factureringsdatums bekijken op de factureringspagina van je accountinstellingen op dropbox.com/account/billing.

Het e‑mailadres van je account vinden

Als er een Dropbox-betaling op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e‑mailaccount je je hebt geregistreerd, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Controleer je huidige Dropbox-abonnement

Als je niet zeker weet welk type account je op dit moment hebt, raden we je aan je aan te melden bij Dropbox en naar https://www.dropbox.com/account/plan te gaan.

Restituties

In de meeste gevallen wordt er voor Dropbox-abonnementen geen restitutie verleend. Als je denkt dat er een fout is gemaakt in de facturering, kun je contact opnemen met ons supportteam zodat we samen een oplossing kunnen vinden.

Meer informatie over terugbetalingen en hoe je een terugbetaling aanvraagt bij iTunes of Google Play

Contact opnemen met Support

Meld je aan op dropbox.com en ga naar dropbox.com/support om de supportopties te zien die beschikbaar zijn bij je abonnement. Telefonische support is alleen beschikbaar voor Dropbox Business-gebruikers.