Een Dropbox-abonnement opzeggen of downgraden

Als je een betaald Dropbox-abonnement voor een individuele gebruiker hebt, kun je het abonnement op elk gewenst moment opzeggen. Je abonnement wordt vervolgens aan het einde van je huidige factureringscyclus gedowngraded naar een Dropbox Basic-abonnement.

Opmerking: het downgraden van je Dropbox-abonnement naar Basic is niet hetzelfde als het verwijderen van je Dropbox-account.

Heb je een Dropbox Family-abonnement? Lees hier hoe je een Family-abonnement kunt opzeggen.

Heb je een Dropbox Business-abonnement? Lees hier hoe je een Business-abonnement kunt downgraden naar een Basic-abonnement.

Heb je momenteel een proefversie van Dropbox Plus of Professional? Lees hier hoe je de proefperiode kunt annuleren.

Dropbox-abonnement van individuele gebruiker opzeggen

Je kunt als volgt je Dropbox-abonnement opzeggen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Selecteer de reden waarom je wilt opzeggen.
  7. Klik op Doorgaan met opzeggen. Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Controleren of de downgrade is verwerkt

Als je de downgrade uitvoert op dropbox.com, ontvang je een bevestigingsmail met de onderwerpregel 'Dropbox-abonnement wordt niet verlengd' van no-reply@dropbox.com.

Als je de downgrade uitvoert via de app store op je apparaat, ontvang je waarschijnlijk een e‑mail van de betreffende provider. Is dit niet het geval, neem dan contact op met het supportteam van deze provider.

Je kunt op dropbox.com controleren of de downgrade is verwerkt. Ga hiervoor naar het tabblad Facturering in de accountinstellingen en klik op Wijzigen naast Factureringsperiode. Daar zou je de melding 'Downgrade van abonnement gepland' moeten zien.

Wat je moet weten over downgraden

Wanneer je een betaald Dropbox-abonnement opzegt, heeft deze wijziging niet meteen gevolgen voor je Dropbox-account. Pas aan het einde van je huidige factureringscyclus (maandelijks of jaarlijks) wordt het abonnement gedowngraded naar Basic. Daarna worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Wanneer je downgradet naar een Basic-account, kun je nog steeds bij al je bestanden en mappen die zijn opgeslagen in Dropbox. Je opslagruimte is echter beperkt tot 2 GB. Als je over de opslaglimiet van je Basic-account heen bent, worden je bestanden niet meer gesynchroniseerd met je apparaten.

Problemen bij het downgraden oplossen

Goed om te weten

• Als je de Dropbox-app van je computer of telefoon verwijdert, wordt het Dropbox-abonnement niet opgezegd en wordt je Dropbox-account niet verwijderd.
  • Als de creditcard verloopt waarmee je voor Dropbox hebt betaald, wordt je Dropbox-abonnement niet geannuleerd en kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht. Je bank kan betalingen bijvoorbeeld automatisch hebben overgezet naar je nieuwe creditcard. Neem in dat geval contact op met je bank.

Controleer onze factureringsdatums

Je kunt eerdere en toekomstige factureringsdatums bekijken op de factureringspagina van je accountinstellingen op dropbox.com/account/billing.

Het e‑mailadres van je account vinden

Als er een Dropbox-betaling op je rekeningafschrift staat en je niet meer weet met welk e‑mailaccount je je hebt geregistreerd, kun je dit opzoeken met deze tool voor transactienummers.

Meer informatie over het opzoeken van creditcardafschrijvingen van Dropbox

Controleer je huidige Dropbox-abonnement

Als je niet zeker weet welk type account je op dit moment hebt, raden we je aan je aan te melden bij Dropbox en naar https://www.dropbox.com/account/plan te gaan.

Restitutie en support

Als je een probleem hebt met je account of denkt dat er iets niet klopt met de facturering, kun je via je supportopties hulp krijgen.

Meer informatie over restituties en hoe je een restitutie aanvraagt via iTunes