Het Dropbox Backup-abonnement: een overzicht

Het Dropbox Backup-abonnement is momenteel beschikbaar voor een beperkte doelgroep.

Dit is een betaald abonnement dat de opslagruimte biedt die je nodig hebt om automatische cloudback-ups van één computer te maken.

Dropbox Backup biedt ook 30 dagen versiegeschiedenis van bestanden, inclusief Dropbox Terugdraaien en alle functies van het Dropbox Basic-abonnement.

Een back-up maken van je computer

Met het Dropbox Backup-abonnement kun je met computerback-up automatisch belangrijke mappen op één computer synchroniseren, zonder beperkingen aan de bestandsgrootte.

Mappen waarvan je momenteel een back-up kunt maken, zijn onder meer 'Bureaublad', 'Documenten' en 'Downloads'. De mappen waarvan je een back-up maakt zijn, nog steeds toegankelijk vanaf dezelfde plek op je computer, en daarnaast vanaf elke plek waar je Dropbox gebruikt, zoals dropbox.com, de mobiele Dropbox-app en de Dropbox-desktopapp op andere computers. Alle wijzigingen die je aanbrengt in bestanden in je back-up, worden weergegeven op je computer en op elk apparaat waarbij je bent aangemeld.

Meer informatie over het gebruik van computerback-up.

Wijzigingen ongedaan maken met Dropbox Terugdraaien

Met het Dropbox Backup-abonnement kun je alle bestandsbewerkingen of -verwijderingen van de afgelopen 30 dagen terugdraaien. Bovendien kun je Dropbox Terugdraaien gebruiken om een groot aantal wijzigingen ongedaan te maken, of je volledige back-up terug te zetten naar een eerdere staat, binnen de afgelopen 30 dagen. Wanneer je bestanden terugdraait of terugzet, worden je bestanden en mappen automatisch gesynchroniseerd met de computer waarop ze oorspronkelijk als back-up zijn opgeslagen.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox Terugdraaien.

Facturering van een Dropbox Backup-abonnement beheren

Op de factureringspagina in je accountinstellingen kun je een andere creditcard of een ander PayPal-account als betalingsmethode instellen en facturen en ontvangstbewijzen bekijken in de factureringsgeschiedenis.

Facturering en betalingen beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Facturering.

Een Dropbox Backup-abonnement opzeggen

Je kunt je Dropbox Backup-abonnement op elk gewenst moment opzeggen. De opzegging gaat in aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Bij beëindiging van het abonnement:

• Je account wordt gedowngraded naar een gratis Dropbox Basic-abonnement.
  • Je houdt toegang tot al je bestanden en mappen en tot alle materialen die met je zijn gedeeld.
  • Je kunt nog steeds verwijderde bestanden terugzetten en eerdere bestandsversies van de afgelopen 30 dagen herstellen.
  • Je hebt geen toegang meer tot de functies van Dropbox Terugdraaien.
  • Je hebt geen toegang meer tot e-mailsupport.
  • Je account en je computerback-up worden beperkt door de opslagquota van je nieuwe abonnement. Synchroniseren stopt automatisch wanneer je account die limiet overschrijdt.

Een Dropbox Backup-abonnement opzeggen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Selecteer de reden waarom je wilt opzeggen.
  7. Klik op Doorgaan met opzeggen. Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen cloudback-up en cloudopslag?
Cloudback-up maakt veilige, bijgewerkte kopieën van bestanden op je computer die je overal kunt openen waar je Dropbox gebruikt. De bestanden in je back-up zijn hetzelfde als de bestanden op je computer. Als je dus een bestand verwijdert in een back-upmap op je computer, wordt het ook verwijderd uit je cloudback-up. Cloudback-up maakt geen ruimte vrij op je computer en biedt geen extra opslagruimte. Het Dropbox Backup-abonnement biedt cloudback-up voor je mappen op één Mac of één pc.

Cloudopslag biedt extra ruimte die je kunt gebruiken om bestanden en mappen online op te slaan in de cloud. Met cloudopslag zijn je bestanden overal beschikbaar waar je Dropbox gebruikt. Ook kun je jouw materiaal ordenen, synchroniseren met andere apparaten waarbij je bent aangemeld, en samenwerken met anderen. Je kunt cloudopslag gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je computers en andere apparaten door materiaal als 'alleen online' te markeren. Abonnementen zoals Dropbox Plus, Dropbox Family, Dropbox Professional en Dropbox Business bieden cloudopslag voor al je persoonlijke en zakelijke behoeften.

Wat is het verschil tussen het Basic-abonnement en het Dropbox Backup-abonnement?
Dropbox Basic is een gratis abonnement waarmee je ook back-ups kunt maken, maar die zijn beperkt tot de opslaglimiet van 2 GB van het Basic-abonnement.

Het Dropbox Backup-abonnement is een betaald abonnement met dezelfde functies als het gratis Basic-abonnement, maar biedt ongelimiteerde opslagruimte om back-ups te maken van één computer, met toegang tot e-mailondersteuning en Dropbox Terugdraaien.

Kan ik Backup toevoegen aan een bestaand account?
Dropbox Backup is een betaald abonnement dat momenteel alleen beschikbaar is voor bepaalde Dropbox-gebruikers. De computerback-upfunctie wordt aangeboden in andere abonnementen, maar de grootte van je back-up wordt beperkt door de opslagcapaciteit van je account.

Neemt mijn back-up opslagruimte in beslag in mijn Dropbox-account?
Met het Dropbox Backup-abonnement telt de grootte van je back-up niet mee voor de opslaglimiet van 2 GB van je abonnement. Bij andere abonnementen, zoals Dropbox Basic of Dropbox Plus, wordt de grootte van je back-up beperkt door de opslagquota van het abonnement.

Waarvan wordt een back-up gemaakt?
Met computerback-up kun je automatisch een back-up maken van alle bestanden in de mappen die je tijdens de installatie hebt geselecteerd, zoals 'Bureaublad', 'Documenten' en 'Downloads'. In een map met de naam 'Mijn Mac [naam apparaat]' of 'Mijn pc [naam apparaat]' vind je een volledige lijst met bestanden waarvan een back-up wordt gemaakt in je Dropbox-account.

Waarvan wordt geen back-up gemaakt?
Er wordt geen back-up gemaakt van bestanden op secundaire schijven. De Dropbox-desktopapp moet op dezelfde schijf zijn geïnstalleerd als de mappen waarvan je een back-up wilt maken (meestal de schijf waarop je besturingssysteem is geïnstalleerd).

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde bestanden en mappen uit te sluiten van je back-up door er met de rechtermuisknop op te klikken in de Dropbox-map in de Verkenner/Finder en Niet synchroniseren met dropbox.com te selecteren.

Het Dropbox Backup-abonnement is bedoeld om een back-up te maken van je bestanden in de cloud en niet om je lokale opslagruimte uit te breiden. Functies die zijn gekoppeld aan cloudopslag, zoals selectieve synchronisatie, zijn niet beschikbaar voor cloudback-ups. Er kunnen aanvullende beperkingen van de back-upfunctionaliteit van toepassing zijn.

Kan ik computerback-up uitschakelen?
Ja. In de voorkeuren van de Dropbox-desktopapp kun je computerback-up in- en uitschakelen, of aangeven van welke mappen een back-up moet worden gemaakt. Computerback-up uitschakelen is niet hetzelfde als het abonnement opzeggen.

Verwijdert computerback-up bestanden van mijn computer?
Nee. Het back-upproces slaat een kopie van je bestanden op in je Dropbox-account, maar laat ze ook op je computer staan. Als je de bestanden van je computer of je Dropbox-account verwijdert, worden ze ook van de andere locatie verwijderd.

Je kunt bestanden en mappen die je de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd vanaf je back-up terugzetten. Als je bestanden en mappen terugzet op dropbox.com worden ze ook op je computer teruggezet.

Opmerking: je kunt er ook voor kiezen om bepaalde bestanden en mappen uit te sluiten van je back-up, in plaats van ze te verwijderen uit je back-up en je computer. Klik in dat geval met de rechtermuisknop op de bestandsnaam in de Dropbox-desktopapp in de Verkenner/Finder en selecteer Niet synchroniseren met dropbox.com.

Wat gebeurt er met mijn back-up als ik mijn abonnement wijzig of annuleer?
Als je jouw abonnement wijzigt of annuleert, blijft je back-up beschikbaar, maar blijft de grootte ervan beperkt tot de opslaglimiet van je abonnement. Automatische back-ups worden gestopt op het moment dat je jouw opslaglimiet overschrijdt.

Is er een maximale bestandsgrootte voor het Backup-abonnement?
Nee. Met het Dropbox Backup-abonnement kun je back-ups maken van bestanden van elke grootte.

Wat als ik al meer dan één back-up in mijn account heb?
Het Dropbox Backup-abonnement biedt onbeperkte back-up van slechts één computer. Als je meerdere back-ups hebt ingesteld met een ander Dropbox-abonnement, wordt je gevraagd om er een te kiezen die je wilt onderhouden met Dropbox Backup. Je andere back-ups worden gestopt, en de opslaglimiet van je account is vanaf dat moment van toepassing op deze back-ups.

Hoe krijg ik support van Dropbox?
Gebruikers met een Dropbox Backup-abonnement kunnen ondersteuning krijgen in het Dropbox-helpcentrum, van de community en per e-mail.
Meer informatie over contact opnemen met support.