Wat gebeurt er als ik een bestand verwijder uit mijn Dropbox-account?

Wanneer je een bestand verwijdert uit Dropbox, is het niet langer zichtbaar in de mappen die worden weergegeven in je account. Het bestand wordt echter pas definitief verwijderd na het verstrijken van de herstelperiode:

• Dropbox Basic- en Plus-accounts kunnen verwijderde bestanden van de afgelopen 30 dagen terugzetten.
  • Dropbox Business-accounts kunnen verwijderde bestanden van de afgelopen 120 dagen terugzetten.
  • Dropbox Professional-accounts kunnen verwijderde bestanden van de afgelopen 180 dagen terugzetten.

Na deze herstelperiode worden alle bestanden doorgaans binnen 60 dagen definitief verwijderd.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig vanuit de versiegeschiedenis bestanden kunt herstellen.

Wat gebeurt er als ik een bestand of map definitief verwijder?

Als je bestanden of mappen definitief verwijdert uit je Dropbox, zijn deze niet langer zichtbaar in je mappen en kun je ze niet meer terugzetten.

Wat gebeurt er als ik een gedeelde map verwijder?

Als je een bestand verwijdert uit een gedeelde map, kan elk lid van de map het bestand terugzetten.

Als je de eigenaar bent van de gedeelde map:

• Nadat je de gedeelde map definitief hebt verwijderd, wordt deze verwijderd uit alle Dropbox-accounts van alle leden en hebben ze ook geen toegang meer tot de gedeelde map.
  • Als je een kopie van de map voor leden wilt laten staan, kun je in plaats daarvan kiezen voor delen opheffen

Als je geen eigenaar bent van de gedeelde map:

• Door de gedeelde map definitief te verwijderen, wordt deze verwijderd uit jouw Dropbox-account
  • Alle andere leden van de map hebben nog wel toegang.

Mechanismen voor gegevensvernietiging

Dropbox gebruikt een procedure om gegevens veilig te verwijderen van onze servers. Wanneer een Dropbox-opslagschijf het einde van zijn levensduur heeft bereikt of beschadigd raakt, stellen we die buiten gebruik. De schijf wordt hierbij fysiek vernietigd, zodat gegevens niet kunnen worden hersteld. Ook onze externe serviceproviders maken gebruik van veilige procedures voor de bescherming van media die ze beheren.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur