Veelgestelde vragen over macOS 12.3 en Apple silicon voor beheerders

Bijgewerkt Nov 23, 2023

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van een Dropbox-teamaccount, en geeft antwoorden op veelgestelde vragen over de invloed van macOS 12.3 (Monterey) en Apple silicon op je team.

Als onderdeel van macOS 12.3 (Monterey) verwijdert Apple een systeemextensie die het openen van alleen-online bestanden in alle gevallen ondersteunt. Dropbox werkt hard aan volledige ondersteuning voor macOS 12.3 en hoger. Lees meer over Dropbox-ondersteuning voor macOS 12.3.

Apple silicon is een door Apple ontworpen chip voor Mac-computers. Geïntegreerde ondersteuning van Dropbox voor Mac-computers met Apple silicon is nu beschikbaar. Lees meer over geïntegreerde ondersteuning van Dropbox voor Apple silicon.

highlight icon

Opmerking: Bij macOS 12.3 worden alleen-online bestanden weergegeven met een grootte van nul bytes.

Veelgestelde vragen over de impact van macOS 12.3 (Monterey) op je team

Welke invloed heeft de update naar macOS 12.3 op mijn team?

Leden van je team kunnen tijdelijke problemen ondervinden bij het openen van bestanden die alleen online beschikbaar zijn in toepassingen van derden op hun Mac, als ze ervoor kiezen om bij te werken naar macOS 12.3.

Heeft mijn team nog steeds toegang tot bestanden die alleen online beschikbaar zijn?

Ja. Leden van je team die ervoor kiezen om bij te werken naar macOS 12.3, kunnen nog steeds alleen-online bestanden openen door erop te dubbelklikken in de Finder.

Wat veroorzaakt dit probleem met bestanden die alleen online beschikbaar zijn op macOS 12.3?

Als onderdeel van macOS 12.3 verwijdert Apple een systeemextensie die het openen van alleen-online bestanden in alle gevallen ondersteunt. Dropbox werkt hard aan volledige ondersteuning voor bestanden die alleen online beschikbaar zijn op macOS 12.3 en hoger.

Wat is het verschil tussen alleen-online bestanden en bestanden die offline beschikbaar zijn?

Alleen-online bestanden nemen geen ruimte op de harde schijf in beslag, en zijn alleen beschikbaar wanneer je verbinding met internet hebt. Bestanden die offline beschikbaar zijn, nemen ruimte in beslag op de harde schijf en zijn ook toegankelijk zonder internetverbinding. Zodra een bestand dat alleen online beschikbaar was, offline beschikbaar is gemaakt in Dropbox, zie je dat het cloudpictogram verandert in een groen vinkje.

Kan mijn team nog steeds ruimte op de harde schijf vrijmaken door bestanden alleen-online te maken?

Ja. Leden van je team kunnen bestanden nog steeds alleen-online maken.

Je maakt een bestand als volgt alleen-online:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de map die je alleen-online wilt maken.
  3. Klik op Alleen online maken.

Wordt er nog andere functionaliteit in Dropbox beïnvloed, naast alleen-online bestanden?

Nee. Leden van je team kunnen tijdelijk problemen ondervinden bij het openen van alleen-online bestanden in toepassingen van derden op hun Mac als ze ervoor kiezen om bij te werken naar macOS 12.3, maar andere functionaliteit in Dropbox wordt hierdoor niet beïnvloed.

Ondervindt mijn team dit probleem ook op dropbox.com of de mobiele Dropbox-app?

Nee. De ervaring op dropbox.com en de nieuwste iOS- en Android-apps blijft ongewijzigd.

Worden andere versies van macOS beïnvloed? Welke invloed heeft dit op leden van mijn team die geen macOS 12.3 of hoger gebruiken?

Nee. Dit is alleen van invloed op leden van je team die hun systeem hebben geüpdatet naar macOS 12.3 en hoger. Voor leden van je team met andere versies van macOS heeft dit geen invloed.

Zijn deze wijzigingen van invloed op Windows- of Linux-apparaten?

Nee. Dit is alleen van invloed op leden van je team met Apple-apparaten die hun systeem hebben geüpdatet naar macOS 12.3 en hoger. Voor leden van je team met Windows- of Linux-apparaten heeft dit geen invloed.

Veelgestelde vragen over Dropbox-ondersteuning voor macOS 12.3 (Monterey)

Is Dropbox van plan macOS 12.3 en hoger volledig te ondersteunen in 2022?

Dropbox werkt hard aan volledige ondersteuning voor macOS 12.3 (Monterey) en hoger. Er is momenteel een bètaversie beschikbaar voor geselecteerde gebruikers, die binnenkort zal worden uitgerold naar teamaccounts. Als leden van je team geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen, kunnen ze bètaversies inschakelen om op de hoogte te worden gesteld wanneer ze in aanmerking komen.

Als mijn team een klantsuccesmanager heeft, moeten we dan een bètaovereenkomst hebben voordat we kunnen deelnemen aan de privé-bètaversie van Dropbox voor macOS 12.3 en hoger?

De online Dropbox Business-overeenkomst heeft adequate bètavoorwaarden, dus er is geen aanvullend addendum vereist. Neem contact op met je accountmanager of klantsuccesmanager om na te gaan of je huidige zakelijke overeenkomst voldoende is bijgewerkt.

Kan ik handmatig een payload toevoegen aan een configuratieprofiel om volledige ondersteuning van alleen-online bestanden op macOS 12.3 in te schakelen?

Ja. Als je met een team werkt dat MDM gebruikt via geautomatiseerde apparaatinschrijving, kun je het Beleid inzake kernelextensies toevoegen aan een configuratieprofiel om volledige ondersteuning van alleen-online bestanden op macOS 12.3 in te schakelen.

Hoe kan ik indien nodig ondersteuning aanvragen?

Als je ondersteuning nodig hebt, kun je contact opnemen met je accountmanager of klantsuccesmanager, of met een medewerker van Dropbox-support.

Veelgestelde vragen over Apple silicon

Biedt Dropbox geïntegreerde ondersteuning voor apparaten met Apple silicon-processors?

Ja. Geïntegreerde ondersteuning voor Mac-computers met Apple silicon-processors is nu beschikbaar. Lees meer over geïntegreerde ondersteuning van Dropbox voor Apple silicon.

Hoe weet ik of een lid van mijn team de geïntegreerde Dropbox-versie van Apple silicon gebruikt?

Vraag leden van je team om de instructies in dit artikel te volgen om vast te stellen of Dropbox op Apple silicon wordt gebruikt.